Paus




Dagarna springer ifrån mig nu! Allt tar ju sån tid när man ska göra ngt, att bara ta sig upp ur soffan (spenderar mest tid där just nu) tar ju typ 10 min. Innan höftonda, benonda & ryggonda lagt sig & man kan räta på sig & ta ett par steg så har ju sambon hunnit göra det jag tänkt, 10 ggr om. Så vilket är då lättast? Jo att be honom göra det mesta ;)
Vilket resulterar i att jag soff-fastnar. Alternativt fastnar på stolen vid bordet framför allt scrappyssel.
För det är det jag gör nu, scrappar alltså. Fått mani, total j-a mani på papper , lim & små fulsöta dekorationer.
men, har ju födelsedagskort & presenter klara till alla för ett helt år framöver nu.
Kan ju iofs vara bra för jag inbillar mig inte att jag ska hinna med ngt sådant sen.



Vad har då hänt i veckan? Förutom soffsmak i rumpan...

Måndagen tillbringade vi på fastlandet. Kom på att det var mellandagsrea när det var ovanligt ont om parkeringsplatser. Alltså folk blir ju totalt j-a galna så fort de där röda reaprisskyltarna kommer fram! Ska aldrig någonsin mer göra om det misstaget att åka in dagarna mellan jul & nyår till stan. De hundringarna man sparar på kläder eller vad nu folk blir hysteriska över, är ta mig fan inte värt den energin det går åt till att andas djupt & räkna till 10 varje gång man möter, eller hamnar bakom, bilar med förare som inte kan köra, varken har sidobackspeglar eller ngn tanke på att använda sina blinkers.
Tålamod zero just nu.
Vilket gäller det mesta. Har klarat mig bra hela tiden från humörsvängningar (ja förutom gråtkänsligheten då) men de verkade ju slå ner som en bomb nu.
Nästa som påpekar att "se till att knipa 2 dagar till nu så det inte blir en nyårsbebis" slår jag på käften.
Man kan INTE knipa om bebisen vill ut. Alla vet det men lik förbannat ska det påpekas att man ska knipa.
Bebisen kommer när den är redo. Oavsett om det blir imorgon kl 23.45 eller om 2 veckor.
Givetvis hoppas man ju på att det blir en 2011 skrutt men det är ju knappast ngt man kan bestämma över.

Eller nästa som frågar , återigen, om vad jag tror det blir. SPELAR DET NGN J-A ROLL ELLER?  Tjej eller pojk, doesn´t matter. Om vi nu inte har vetat under dessa 9 månader så vet vi ju nu inte helt plötsligt vad det blir heller. Eller är det ngn insikt som ska dyka på en bara sådär veckan innnan BF?

JAG behöver en break. Från alla välmenade släktingar ,vänner & gud vet allt . De som frågar om & om & om igen.
Sambon insåg redan innan jul att det skulle vara bra med ett insnöat julfirande för vår del. (iaf för mitt tålamod & hans huvudvärk)rätt han hade!  Inser jag nu ;)

Ja ja, vad var jag nu.,  måndags ja. Efter vår , eller snarare min, fight med både tålamod & iriterande kalmariter så fick jag j tag i mina etiketter, blockljus & den där stämpelfärgen som jag promt var tvungen att ha nu. Å så hämtade vi ju nya bilen! SÅ fin, så skön att köra & så bra ! Humöret steg genast en bra bit =)
Efter en stund faktureringsjobb på firman så begav vi oss till morföräldrarna på middag med moster + sambo från malmö, kusin & 2 kusinbarn.
Tålamodet sjönk som en sten. ALDRIG i livet att vi skaffar fler än 1 barn. Jisses vilket liv! Vilket tjat & så djävulskt bortskämda ungar. Ät den mat som finns eller var utan ,passar inte sittplatsen så stå då för h-e! Svårare än så är det inte.
Ok kanske inte bästa dagen för min del att vara i samma hus som 2 barn på 4 & 6 år ;)
Halv åtta på kvällen gav jag upp. På med skorna & ut i kylan innan explosionen kom. Hej då i dörren & djupa andetag i bilen. Och sen hem till älskade ön igen. Till min soffa, mina missar och mina akvarellpennor. Måla måla måla är det som gör att irritationen viker sig & lugnet kommer.
Vart tog mitt tålamod vägen?! Har ff inte hittat det...




Tisdagen vet jag faktiskt inte vad vi gjorde. Eller jo, körde en sväng med nya bilen, lämnade Flis hos veterinären på morgonen för en sterilisering.
Hem & måla. Måla måla måla.
Sambon körde snö. Vintern är det snö, sommaren gräs. Hans andningspaus ;) Ja min också sommartid. Att skumpa runt på den där åkgräsklipparen med hörselskydd på så man inte hör ngt annat än sina egna tankar är fantastiskt skönt för själen! Testa!
Sen kom det växjöbesök på kvällen. Pannkaksmiddag & grabbsnack. Också vad jag behövde! Skratt åt klantiga raggningsförsök, glåpiga händelser & en massa historier om hyssen de gjorde.
Somnade innan kl 2 med ett lugn i kroppen.

Onsdagen började med att D flyger upp ur sängen 10.30. Hur fasen kunde kl bli så mkt? Jag som vaknar runt 6 varje morgon för att förhoppningsvis ngn enstaka gång ligga & halvslumra till 9 , sov som en klubbad säl med bara en (!) uppstigning för vattendrickning & utsläpp av missar på morgonen.

Brunch & sen en tur ner på "stan". Borgholm är perfekt för en tålamodstrytande höggravid öländska. Parkeringsplatser längs storgatan, lugnt & skönt med folk (ja denna årstid iaf) & så inga jätteavstånd att gå.
Handlade lite pysselsaker på Pysselpassion-butiken, lite spetsband på syhörnan & så en god lunch ute på lokal med D. Vräkte i mig mat som om jag inte sett en endaste liten kalori på flera veckor. Bebis låg förmodligen inte & tryckte på mättnadskänslan denna dag. Å så en gigantisk efterrätt slank ner också. Gott !
På efm ringde farmor & undrade om vi ville fina små kroppkakor hon precis gjort. JAAAAA! Ner i ilfart & hämta 2 stooora burkar med världens godaste & tryckte i mig säkert en 16-17 st . (ja inte stora kroppisar nu utan små, men ändå ;) ).  Fick ju bli en kvällssmörgås också innan sovdags eftersom hungern satte in igen.
Kan ju säga som så att idag är jag inte det minsta hungrig eller sugen på ngt , haha!

Tid hos BM i morse, allt bra, växer så det knakar! 41 i SF mått - räcker nu tycker jag!
148 i hjärtljud & blodtryck var bra.
Enl Bm så blir det iaf antagligen en bebis med vikt ver medel ;) Inte konstigt att det känns tungt just nu!
Trycket åt alla håll gör ju att man känner sig större än en sprickfärdig jätteballong.

Ikväll är  det middag hos D.s föräldrar. Ska bli jätteroligt. IRONI stavas föregående ord.
Är inte alls sugen på att träffa svärföräldrarna ikväll. Inte sugen på att träffa ngn alls just nu. Vill halvligga i min soffa & måla. Eller sitta vid bordet & klistra & klippa (scrappa alltså med finare ord).
Å så är det så mkt jag ska hinna med. Så mkt att jag inte vet vart jag ska börja. EG är det inget måste men jag vill så gärna. Men pennorna lockar mer. Kanske för att det gör mig lugn inombords? Inget tålamod som pockar, ingen irritation som vill till ytan, förutom när tel ringer & det är ngn som frågar om det kommit ngn bebis än. NEJ, vi hör väl av oss när det är dags liksom. Vad tror de eg? Att vi först efter ett par veckor ringer & meddelar att släkten utökats med ytterligare en medlem.

Å så vill jag sova. Känna att sovtröttheten kommer innan kl 24 & kunna lägga huvudet på kudden & somna inom en halvtimme & inte snurra runt i 2-3 h & bli mer frustrerad ju längre tiden går.


Skickade med tyg & vadd till mormor så får hon sy det jag hade tänkt sy. Sidoskydd till vaggan & den där golvfilten. jag har varken tid eller ork. Inbillar mig iaf att jag inte har tid.
Alltid ngn som ringer, eller kommer förbi & stör när jag tänkt göra ngt ;)
Som idag, har bara gjort klart de dekorationerna till korten jag tänkt göra. Å nu hinner jag ju inte börja med det eftersom vi ska vara hos svärföräldrarna om 2 h. Ska sminka mig & byta om. Det tar sin tid ju. Typ.

Känns som att tankarna går sakta , lika sakta som man förflyttar sig. Skyller på tröttheten. Konstant trött men inte sovtrött.

Imorgon är det nyårsafton. Har ett par olika varianter att välja på. Får jag bestämma så blir vi hemma med tända ljus, varsin hummer & den där älgfilén som ligger i frysen.
Men, man vill ju vara social också & nu är vi ju bjudna till några vänner & jag vill gärna åka dit. Men ändå inte.
Just beslutsångesten & saknaden av energin gör att det går ju en hel dag innan man har bestämt sig för vad man har lust att göra, & inte göra. Ja å då är det ju försent att börja med ngt.
Inte konstigt dagarna rinner ifrån mig utan att det händer ngt ;)



Sen kom ett sorgebesked som jag ff inte riktigt vet hur jag ska hantera. Det kom alldeles för oväntat & för fort. Har ingen ork till att känna ngt mer just nu, varit alldeles för mkt sådant i år så jag gömmer & glömmer för en stund.
Idag stängdes respiratorn av så nu är det bara väntan. Å väntan den gör ont.







Ett långt klagoinlägg blev detta nu. Å tiden sprang ifrån mig ytterligare en gång.




Hoppas ni alla därute får en härlig dag imorgon & en bra start på nya året.
Att det gamla & onda sakta försvinner, att glädje & kärlek finns i era liv
&  att ni mår bra & är friska.
GOTT NYTT ÅR!






Ny


Har inte tid, har inte tid!
Mkt som händer & som ska hinnas med nu!

Ny blogg för pysslandet (Alltså en blogg enbart för det), hojta till så får ni adressen!


Blogcandy hos Astrid

Tryck HÄR så kommer du till ytterligare en rolig BLogcandy
med fina stämplar att vinna bl.a



BLOGCANDY



HÄR trycker du för att komma vidare till Nina som har denna fina blogcandyn.
28/12 är sista dagen...


Snöig jul



Blev en annorlunda julafton i år, en insnöad sådan ;)

Helt sanslöst mkt snö & blåst här idagarna! Det som rapporterats via nyheterna/tidningarna är ju inte en bråkdel av vad det eg är. Vi har drivor i trädågrden som är över 2 meter höga & idag som först kunde D skotta fram en garageporten....
gången här ute till vedboden drev igen på ngn timme & ca 1.5m höga vallar på sidorna... Känns som att gå i en tunnel! Äppelträden syns inte & tanken att ta sig ner till stan bara är ingen ide att ens fundera på!
Å så hör man bekanta som ger sig ut på mellanvägarna här på ön med småbarn i bilen & fastnar i snödrivor i flera timmar. Men hallå?!?! Så j-a viktigt är det inte att man måste ge sig ut med livet som insats. Helt otroligt att de bara vågar riskera när varningarna har haglat över ön sen i torsdags efm! Då kan man faktiskt inte komma & klaga på att ingen hjälper de loss eller att det är dåligt plogat. De har ju plogat men vägarna ryker igen 30 min efter att de har kört med plogbilen.
Lite "skylla sig själva" tycker jag faktiskt att det är då.

Men jag måste säga att denna "hemma-jul" blev mkt bättre trots ovädret! En hellugn dag igår, men god julmat ( Är glad att jag rullade de där köttbullarna & inhandlade prinskorv, sill, ägg, skinka, korv, rödbetssallad & ingred till jansson), slö & slapp framför brasan med lite spel, glögg, godis & nötter, sköna kläder (inte helt lätt att utstå en hel dag/kväll med finkläder som sitter åt över magen nu), soffmys, tända ljus, film, musik & kel med missarna. Å så julklappsöppning förstås!

Eftersom jag har en galen sambo som överraskar en gång på gång så borde jag ju sett vad som komma skulle med tanke (så här efteråt) hur många ggr vi var runt & kollade & hur envis han varit om jag verkligen skulle kunna tänka mig en sådan eller inte.

Gissa vad jag fick? EN NY BIL!!!

Ja inte en ny ny bil men en ny bil för mig.  Å inte så många år på nacken har den heller, Nyservad med nya vinterdäck & nya sommardäck, nybesiktad & så otroligt fräsch! Syns ju knappt att den är använd!
Har varit rejält impad av den modellen då den är otroligt praktisk med väldigt många utrymmen, separata säten bak så man kan flytta/ta ut vilket av dem man vill. Rejält bagageutrymme bak. Å så ändå inte så stor. En tjejbil är det & den är väldigt skön att köra. Drar mindre bensin än min gör å billigare i försäkring (helknas men så är det)
Och min hänger verkligen på fallrepet nu så oavsett hur det än går med Liten (man vet ju faktiskt aldrig) så behöver jag ju en ny bil & nu när denna fanns  så tyckte visst D att det inte var ngt att hålla på.
Så i veckan ska vi hämta den, sååå spännnade! =)  Blir en Citroen på uppfarten snart istället för min lilla röda Ford.

Här är den:


Och ja han är galen! ;) Men han är min & galen på ett fantastiskt sätt =)

Å vi som inte skulle köpa så dyra julklappar till varandra i år... hmm ;)


DAgen i dag har bestått av mer slapp, förutom D som skottade fram en av bilarna iaf, å sträckte sig i ryggen samtidigt. Ryggläge med andra ord & uppskjut på familjeträffen ytterligare ngn dag eller två.
Vädret är detsamma fast lite mindre blåst.

Jag har läst nya böcker, pärlsorterat lite (nej det tar aldrig slut trots att det är jul), kollat film, ätit god mat igen, glöggat, gosat med missarna. Sambon plöjer igenom sällskapsresan- filmerna å det får han gärna göra bara jag slipper ;)

Imorgon om vi kommer ut härifrån så blir det en tur till fastlandet och julfirande med släkt & familj. annars får vi ta det senare i veckan. För vem har eg bestämt att man måste fira just på julafton ihop?


Hoppas ni alla har haft en mysig & bra jul oavsett om ni suttit fast insnöade hemma eller firat med familj & vänner.



GOD FORTSÄTTNING!








Jul






GOD JUL
till er alla där ute!

Nu blir det lite lilljulafton här med,
lite mat, lite godis, lite glögg, lite julmust,
lite julmusik, lite bra film,
lite ljus & en massa mys!


Hoppas ni får en riktig härlig jul!







...

Håller ff tummar o tår...

Matkoma



Hittade äntligen julklappen till Daniel idag! Varit slut sedan länge men idag fanns det 2 st kvar!! Vilken lycka =)
Lunchade ihop innan jag gav mig ut på julklappsjakt, hann även med ett besök i Hansa-city, en snabbfika på firman & så en snabbis in på blomsterlandet. Lika snabbt ut igen pga av alla dessa jäkla julstjärnor! Varför ska de trycka in hundratals runt i hela butiken?
Snuvade rejält när jag kom ut därifrån.

Hem & slå in klapparna, ja en del av dem iaf. Resten får bli imorgon.
D kom strax efter & så bar det iväg på kalas. Matkoma deluxe nu.  Men lika gott som alltid =)
Har soffläge & rimstuga nu. Imorgon ska jag pyssla det sista med klapparna.  Konstigt eg att det alltid blir så mycket trots att vi säger varje år att vi inte ska ha några?!
Men, det är ju roligt att ge bort presenter, visst? =)
Imorgon består dagen av en tur ner till stan, posta best, inhandla silkespapper , slå in klappar, klä granen (ja jag vet, vääääldigt sena med den i år, brukar alltid kläs helgen innan jul.) Lill-julafton med plock-gott & uppesittarkväll (endaste gången på året bingolotto är på vår tv), glögg & godis, julmusik & tända ljus. Mysfaktor på hög nivå här då!


Eftersom det är mkt matprat överallt nu såhär dagarna innan jul kommer här:

Lite tips om bra matbloggar:

http://www.helenaljunggren.com/

http://bakmammorna.blogspot.com/

http://kalasgott.blogg.se/

& så den lokala http://kryddburken.se/ också.

Mängder med goda tips & idéer på dessa sidor!







Ett stort grått moln mörkade kvällen tyvärr, B är extremt dålig & hela familjen fick samlas ikväll på sjukhuset utifall att.... Lider & känner med dem enormt! Hoppas innerligt att han klarar sig! Den här julen är ju redan väldigt speciell för dem , att mista ytterligare en så nära tror jag ingen av dem orkar med.
Håller alla tummar & tår vi har att det går bra!



--------------------------------------------------------------------------







Och så till sist, till er bitterfittor & annat löst folk därute;
Läs inte här om ni inte gillar det.
Ingen som tvingar er.
Avund på andra & enorm bitterhet om sitt egna.
Måste vara väldigt jobbigt.
God jul på er iaf!



Julgodis



Blev inte så mkt slapp igår iaf. Tog sin lilla tid nere i stan pga alla j-a pensionärer som varken kan köra bil eller har ngt hyfs.
Gränsen var nådd när en gubbj-l armbågade mig i sidan på magen för att komma före mig till kassan (som om det skulle vara stor risk att INTE hinna förbi mina vaggande krypsteg) Då tog tålamodet slut & han fick sig en utskällning deluxe med önskan om en vurpa i snödrivan utanför med minst ett brutet ben till följd. Hoppas innerligt han trillar & slår sig rejält!
Det finns ta mig fan gränser hur de får bete sig , trots ålder & ev krämpor.



Gick på mandelmassan & boxade sönder den tills humöret var nere på normal nivå igen. Blev en hel drös med godisar till följd av mitt minimala tålamod.
Snickersgodisar - gudomligt goda!
Fler Mozartkulor (tänker inte göra en enda till denna jul)
Trillingnöt - löjligt enkla
Mandelkola
Brända mandlar x2 sorter

Å så till middag blev det en hederlig stek men kokt potatis & morötter & riktig gräddsås till. Farmors svartvinbärsgele & inlagda gurkor till såklart.
Gott gott!

Blev en hel efm i köket igår - så idag håller jag mig därifrån ;)
Eller det kanske blir några fler marsipanfigurer gjorda....

Grabbarna på firman blev glada idag igen då det följde med ett par burkar blandat gott. Sista dagarna såhär innan julledigt så måste det ju finnas lite att mumsa på =) (eller ja de har de ju haft sen mitten på nov visserligen ;)  )

Har iaf min del klar av det vi ska ta med oss på julafton till far min. (gissa vad...) Kör på knytis i år igen - smidigt när inte en enda behöver stå med allt. Å så är det ju himla gott med riktig hemlagad julmat! Skulle inte vilja vara utan farmors fina kroppkakor eller pappas rökta hjortfilé! 
Är rejält glad att jag ärvde matlagande-gillande-generna från båda håll (trots att kilona kanske ökar pga just det?) Har extremt duktiga kockar/bagerskor i släkten så intresset finns ju där från alla håll! Gud så trist det vore om man inte gillade att laga/baka osv! Känna ett  stort "måste" & tråkstress varje eviga dag som maten ska göras. Hua!

Kan ju inte påstå att man alltid är pigg & har tusen idéer på vad man ska fixa till middag men 9ggr av 10 har man ju ändå det & de få ggr som orken uteblir brukar det lösa sig ändå med ngn form av hämtmat eller rester ifrån frysen. Eller i sista utväg - sambon lagar till ngt ;) 

På tal om all mat nu så blev det dags att ta upp kött inför kvällens middag. Blir nog älgfärsbiffar med hasselback tror jag.
Fick ju hur mkt kött som helst av pappa (tackar högre makter för hans jaktintresse & förmågan att skjuta många djur) för ett tag sen så nu är det nästan för många valmöjligheter ;)
Hade visst ett halvt vildsvin som väntade på oss också. Skulle behöva en frys till känns det som!
Ingen risk att vi svälter här iaf ;)


Ska ta & sortera lite av det nya till shopen som kom förra veckan, har varken haft ork eller lust till det men nu ska jag ta ett ryck. Massa nya halvädelsten & metalldelar är det, även otroligt snygga smycken som ska fotas nu i julhelgerna.

2 veckor kvar nu bara tills den lilla kommer. I natt började det mola rejält men gick över sen när jag slumrade till. Hoppas att det inte sätter igång förrän tidigast kl 00.05 nyårsdagen ;)



En kopp te, bricka med sorteringsmaterial & ett par kuddar i soffan så har man efm gjord! Ja å så ett par missar som gärna vill gå ut men det är kallt för de små tassarna så det är in & ut som hottentotter idag = träning för mig som måste ta mig ner & upp ur soffan. Smidig som én säl just nu.


Å så fyller lilla farmor år idag också! 76år blir hon , inte så farligt gammalt eg. eller? Imorgon kväll är det kalas för tanten så får väl se till & göra ngt födelsedagskort till henne ikväll.


Nähe, dags att göra lite nytta!



Helgen




Haft en riktig kanonhelg!  Fick värsta sviten till hotellrum & lite alkoholfri bubbel & goda praliner stod & väntade på oss när vi kom *mys*
Poolbadade benen lite då jag inte vågar hoppa i en varmvatten bassäng nu sista veckorna. Sambon & vännerna intog såklart bubbelkoppen, både inne & ute =)
Fick skön ansiktsmassage & behandling - man skulle verkligen göra det oftare! Hade varit skönt med en helmassage men omöjligt att ligga på en sådan brits tyvärr.
Mingel på rummet innan julbordsdags - riktigt god mat var det! Blev faktsikt förvånad då det var så mkt folk & det brukar kanske bli lite sådär med både mat & service. Men det var  verkligen bra gjort!
Däremot var ju showen kanske sådär... Linda Bengtzing var det , med band & trubadur innan. Hon sjunger väl hyfsat men mellanpratet fungerade inte alls. Ja iofs var det kanske inte så många som märkte det eftersom snapsglasen fylldes på oftare än oftast vid alla borden ;) Trubaduren var däremot riktigt bra! vilken röst, OMG!!

Goda fruktdrinkar serverades också &  när det nalkades för att gå ner till nattklubben var det rejält drag på folket! kul som tusan!=)
Höll oss på dansgolvet ett par timmar, ihop med både carolina klüft & bengtzing.  Kan ju kanske inte påstå att deras "glättighet" ökade  stjärnstatusen på dem men trevliga var de iaf.
Slocknade ngn gång runt 0330 & vaknade 5h senare med rejäl stelhet i benen. Kanske sådär lyckat att dansa höggravid med foglossning ;)
Men kul var det!
Hotellfrukosten var ju det bästa, såklart! Nybakade frallor & massa goda pålägg, yoghurt & mängder med müslisorter. MUMS!
Lite slapp på rummet innan vi packade ihop & sen tog en promenad på stan. Nu är ju stan i Ronneby inte så stor men ändå ;)
Lite fika med vännerna innan hemfärd på efm.

En riktigt skön & välbehövd helg blev det. Många skratt & glada ansikten!

Möttes av keliga missar när vi kom hem. Ja å så ett par dm snö också på garageuppfarten & in till huset. Men kan  väl inte påstå att det var ngt större oväder när vi körde hem som alla varnade för. Snö & oplogade vägar är ju liksom vardagsmat här på ön nu. Konstigt att ngn ff blir förvånad tycker jag.

Idag är det en riktig slappardag ( som om jag gör ngt annat nu?), gjorde en sats mintkola förut & ska göra lite vit tryffel också. En tur ner till stan för & handla & poste best i efm men utöver det är det inga knop gjorda idag.
Ja lite eldning & ett par maskiner tvätt kanske.
Griljerade skinka nr 2 i morse också, gott gott! Julskinka till frukost , lunch & middag här nu ;)

Måste in till fastlandet imorgon el på onsdag, har en julklapp kvar insåg jag nu. Så himla svårt!
Har iaf lite julmat färdig ifall vi blir hemma över julen, bra att vara förberedd!
Nu blir det soffvila en stund med mina boxningshänder




Kramar








De allra varmaste kramar till J!






BB




Gårdagen blev en lång dag , farandes på diverse grejer.
Började med att somna runt 3, upp kl 6 & fixa frukostbricka & en ljuvlig (?) skönsång för mannen. Tur han var så nyvaken att han inte hörde de falska tonerna (hela sången). Paketöppning, tända ljus & varm choklad i sängen. Mys!
Sen var det ett vagt försök till att sova ngn timme till. Misslyckades totalt med det. Fick väl ngn halvtimme på sin höjd.
Upp som en zombie & iväg till BM där nya prover togs & hjärtljudet tickade på i 150 på den lilla. Allt bra denna gång med! SKönt =)
Fick även en tid efteråt hos arbetsterapin där handskenor provades ut.
Är så svullen om händerna & fingrarna nu så jag blir tokig!  Halva dagen går ju åt att kämpa sig fram för att kunna hålla i saker & ting. Blir rätt så låst känner jag... Kvällarna går bättre men då sätter värken i lederna igång istället.
Pest eller kolera?

Hem & tryckte i mig lite lunchrester & sen in till fastlandet. Den där snöstormen fastnade nog ngn annanstans för till ön kom den iaf inte, tur var det =)
Handlade några julklappar som vi glömt bort, var inne på BB för en virtuell rundvandring (får ju inte gå på själva avdelningen längre pga sekretess, svininfluensea m.m.). Spännande & lite skrämmande också. Ska försöka förberede mig på värsta tänkbara smärtan nu så kan det ju bara bli bättre sen. Förhoppningsvis.
Eller ja det går ju inte att föreställa sig men just nu så önskar jag mig ett planerat kejsarsnitt ;)

EFter det besöket åkte vi tillbaks till firman, fika med grabbsen & lite planering inför helgens vistelse. Kollade även på en ny bil! Spännande =)
Gillade den skarpt faktiskt! Var lite anti i början men blev glatt överraskad. En perfekt julklapp för D att köpa till mig ;)

Passade även på att storhandla på citygross. Var helt slut sen när kl var 1930 & jag öppnade dörren hemma.
Firade med lite födelsedagsmiddag bestående av D.s önskemål - egengrillade revben med smokytouch & så en bit tårta efteråt.

Tänkte vända om dygnet & gick & la mig runt 2330. Precis som om det skulle vara enkelt....
Snurrade i ett par timmar, sov ngn timme då & då & vaknade kl 8 helt söndermosad i huvudet. Slumrade ngn timme till & gav sen upp.
Kan inte förstå att jag inte kan sova! Är ju enormt trött men sömnen vill inte alls. Rejält tröttsamt nu faktiskt.
Somnar ju hellre tidigt på kvällen, eller ja runt 24  går upp tidigt på morgonen, än att vara vaken till 03 & halvsova till 10.

Ja ja, en hotellsäng imorgon natt kanske löser alla problem ;)
Ska packa väskan i efm & imorgon fm åker vi HIT.
Ska bli otroligt skönt att åka dit, god mat, lite shopping (ja ngn affär har de väl i Ronneby), ta det lugnt, inga telefoner, inget pärljobb, inga missar som väcker en mitt i natten, sköna hotellsängar, & så FRUKOSTEN! OMG vad jag längtar! =)


Snart är det lunchfika med Maria. Hon har med sig smörgåstårta hit som vi ska mumsa på. Hon får gärna komma nu med detsamma ;)


Trevlig helg!










Nytt Nytt Nytt





Nu har jag tvingat mina fingrar till att jobba lite. Mäta, väga, fota, skriva....

Mängder med nyheter ligger nu ute på shopen :
SparklingDesign

Rean fortsätter såklart & så lite fina Julerbjudanden, så passa på att fynda nu!







tisdag



Helgen gick fort som vanligt. Kalas med god mat & mkt trevligt sällskap i lördags. =) Blev sent som vanligt så sömnen blev ju därefter, igen.
Söndagen ägnades det åt julmarknad i Karamellfabriken. Kom faktiskt en hel del folk i jämn ström trots vädret som naturligtvis visade sig från sin sämsta sida. Avrundade dagen med en god fika med otroligt trevliga tyskar som verkligen vill & tänker satsa på lite roliga aktiviteter på denna ö!

Rekommenderar starkt för er som läser, att ta en tur till Bredsättra Karamellkokeri & köpa handgjorda karameller samt ta en kanongod fika i en mysig miljö!
Människor med mkt servicemind & glädje ska man absolut gynna!

Igår var det lunchfika med A, en tur till bibblan & sen soffläge med 2 st rejält svullna händer.
Är glad att jag över huvud taget kan böja på de lite grand nu. Att hålla i ngt är inte ens att tänka på. Hoppas verkligen att det går över när den lilla har kommit till världen.
Har spenderat dagen med filmmaraton, kan ju inte göra så mkt annat nu när händerna inte fungerar. Är en ren kamp att bara bre sig en smörgås, å att lägga in ved i kaminen.
Skönt att det snart är jul så D är hemma ett tag.
Imorgon är det tänkt att det ska pysslas med U men det får bli endast för hennes del. Har ju som tur är, de flesta julkorten klara redan. Ska bara kuvertera de & skicka iväg på torsdag.

Nu får det vara slut med pekfingervalsen här, fortsätter med soffdeppen & plöjer igenom resten av filmutbudet här hemma.
*Tackar D för envisheten att skaffa alla Viasatkanalerna*



insomnia

Here we go again..... Trodde sömnproblemen var ur världen någorlunda nu, ack så fel jag hade!
men men, har iaf löst några av funderingarna kring vagga vs spjälsäng nu senaste timmen ;)
Vaggan är så låg insåg jag igår å med mitt farande i sängen är det stor risk att det flyger ner ngn kudde å det är inte bra. (vaggan/sängen kommer stå precis bredvid min sida av dubbelsängen) . Men vill ju såklart använda den iaf så det måste funderas lite till hur möblering ska bli.
Ska inte köpa ngt mer nu innan den lilla har kommit men en lista är klar iaf för vad som behövs när vi kommit hem & allt har gått bra.
Å så dessa funderingar kring täcke! Varför har ingen upplyst att man inte alls ska ha täcke i början? Måste säga att den där föräldrarkursen vi var på kunde gott ha haft lite mer info vad som händer när man kommit hem. Det mesta var ju inriktat på förlossning & amning. Ja men sen då liksom?
Det finns ju tusen frågor som man inte har svar på. Petitesser kanske men ändock frågor.

Får ha utfrågning på torsdag när det är BM dags igen ;)

Känner att det behövs en tur till fastlandet i veckan för lite koll på kommande inköp. Känns ibland som om det är tusen saker kvar att fixa men eg så behöver man ju inte mer än blöjor hemma å ngt klädesplagg. Resten kan man ju faktiskt lösa under tiden =)

Ska försöka få lite mer sömn nu - antagligen svårt eftersom jag är klarvaken. Och hungrig. Blir alltid hungrig när jag vaknar på natten.
Har kris med jacka nu förresten också. Pang sa det så växte magen lite till på en vecka. Riktig badboll nu, ha ha
Har nog ngn kappa som det inte är knäppning på hela vägen ner som man kan ha men vidare varm är den ju inte. Blir till att hålla sig inne helt enkelt!

Nähe, ska kanske lösa lite fler världsproblem medans jag inväntar J.B igen.





strålande





Vilket kanonväder vi har idag! Hade jag varit smidig & kunnat röra mig precis som jag ville så hade skidorna kommit fram idag!
Perfekt långskidväder idag!
Men eftersom det nu inte går, får inte ens på mig pjäxorna själv;) så blir det endast en kort promenad. Får ont om jag går för långt & de 700m t.o.r det är till brevlådan är alldeles lagom.
Man får ta flera sådana kortisar per dag istället.

Tårtorna är iaf klara, har även gjort fler bountys-godisar & ska strax röja lite bland pärllådorna. Fastnade dock framför datorn nu.
Har kört ett par maskiner tvätt också, borde ta fram symaskinen men har ingen direkt lust till det nu. Kanske senare.
D har tagit hem skivor till bordet så jag hoppas det blir bra, än är inte frågan avgjord ang bord eller bord ;) Men vi väntar nog tills nästa år, ingen härj direkt & inhandla det. Vi klarar ju oss faktiskt som det är nu.


En kopp kaffe nu & en lussebulle får det bli!

Trevlig helg!






Franska jävlar

Vaknade redan kl 8 idag. Trött hela dagen & slocknade t.o.m på soffan en stund på efm. Troligtvis behövde jag det ;)
Har julgodis-bakat idag. Mandelkola, citronkola, apelsinkola, kanelkola, mozartkulor, wienernougat, marsipangrisar blev det!
Å så 2 försök till att göra fransk nougat.  Kommer aldrig göra om det igen. Kletigt & bränt är sammanfattningen på det.
Vill ngn ha fransk nougat med en touch of bränt så bara hojta till! ;)
DEn hade blivit väldigt god men det är tydligen ngt trick hur sockerlagen ska kokas. Ngt lurt är det iaf eftersom den vägrade att bli icke-bränd.
Ja ja, man kan inte lyckas med allt!

Har slagit in den mesta kolan nu o smörpapper. Det är nog det som tar längst tid, riktigt tråkjobb!

Imorgon ska jag baka tårta till lördagens kalas. Eftersom varken D eller jag är så förtjusta i gräddtårtor (förutom My-tårtan då ) så blir det en vit chokladmousse-tårta m passionsfrukt här. Den är riktigt god & himla bra eftersom den kan göras dan innan & förvaras i frysen!
Ska bjuda på räktoast till förrätt (klassiskt, enkelt & gott) & sen blir det en god filégryta med kantareller (riktig grädde i såklart) , hasselbackspotatis & en god sallad till huvudrätt &  så tårta & godisbuffé till efterrätt.
 Eftersom det är lördagkväll då & ledig söndag för alla (ja inte för mig) så blir det såklart öl & vin till de som får dricka & förhoppningsvis en lång & trevlig kväll med nära & kära =)


Söndag är det ju julmarknad igen, ska försöka sortera iordning allt imorgon. Har också ff mängder med nytt som ska sorteras & fotas.
Just nu är det inte prio ett kan jag säga. Man kan ju hoppas att det finns lite tid till våren sen så att man kommer ifatt med lite sånt.

Känns ff otroligt overkligt att det ska komma en liten om några veckor, fast hon/han gör sig väl påmind rätt ofta där i magen.


Nu är det lite soffmys med missarna å så en kopp te & en smörgås snart. Är hungrig igen. Ovanligt va? ;)



Ronneby

Varit riktiga slödagar nu igen.  Är fortfarande förkyld men hur sjutton blev jag såhär försoffad?!  Visserligen har jag ju en liten i magen som tar mkt energi ifrån en nu sista tiden men iaf....
Huvudet dunkar på i dag också så blir inga stordåd gjorda nu heller. Trots att listan är väldigt lång.

Men men , vi har ju ändå nästan allt klart & det sista är ju eg finpyntet liksom.
Tror eg ingen bryr sig om tyget till bokhyllan inte är sytt än, eller om de där julstrumporna sys tills nästa jul eller om det där lapptäcket aldrig kommer bli sytt
eller om fåtöljen vi vill ha köps in nästa år
eller om fönstrena inte blir putsade innan jul, eller ens efter.
Vi svälter inte ihjäl heller även om det inte blir några hemmagjorda köttbullar i år i julhelgen.
 Eller om vi struntar i att köpa julklappar till varandra i år.
Eller om pärlburkarna ff står oetiketterade på skrivbordet.
Eller om den där blomgruppen jag skulle plantera inte blir planterad utan endast nertryckt i en kruka.  Eller om vi hoppar över allt julfarande i år & stannar hemma, med undantag för julafton.
Släkten får gärna komma till oss, om de tar med sig mat ;)
Eller om uteslingan i trädet inte kommer upp i år.
 Eller om allt det där julbaket inte blir av iaf. 
Spelar det eg ngn roll?

Man vill så mkt men varken tid eller ork finns just nu. 


Håller mig nedbäddad i soffan med en varm misse på fötterna, en sprakande brasa, en god kopp te, en bra bok (Montanaris senaste; Villebråd) & så lite soft musik på i bakgrunden.

Ett meddelande från  sambon piggade iaf upp dagen rejält - t.o.m så rejält att jag kanske, bara kanske, gör den där lussedegen iaf.
Nästa helg har han bokat in oss på Ronneby Brunn! En helg då vi kan slappa & slöa helt själva, äta god mat & njuta av att alla andra härjar runt i julstressen. Sköna sängar & såklart Hotellfrukosten!

Är otroligt lyckligt lottad som har en man som vet vad jag behöver fast jag inte säger det alltid högt.
Som trots mitt gnäll om hur jädrans otymplig, tung & jobbigt allt är nu ibland & trots att irritationen över att inte alls kunna eller orka göra det jag vill går ut över honom,  trots oduschad & osminkad med igentäppt näsa & skallevärk som heter duga & trots en dreglig kudde på morgonen & ett extra täcke som bara "lånats" under natten, håller mig hårt & viskar ömma ord vare sig det är tidig morgon eller mitt i natten.

Kärlek kallas det.

Love you!




Sjuk

Visningen gick bra igår! Sålde slut på alla nya smyckesset så jag hoppas att de andra hinner komma innan helgen. Idag är det jag som är förkyld o febrig. Tung i huvudet o nackont. Orken är som bortblåst o jag tillbringar dagen i soffan under täcket med en varm brasa o dåliga serier på tv. Vad gör ni?

Måndag


Sambon håller sig hemma idag. Snuvigt i vårt hus är det idag. Men tel ringer ju konstant iaf så så mycket vila blir det ju inte iaf.
Har varit nere på stan & postat beställningar, hämtat/lämnat böcker, handlat, samt varit & lämnat smycken som en härlig "tant" ringde om igår. Hon var på julmarknaden i lördags men kunde inte bestämma sig vilka hon ville ha, men igår ringde hon & ville ha allihop hon tittat på ;)
Det lönar sig ju med lite extra service, speciellt så här nära julen & hon blev himla glad för hemkörningen :)
Snake-halsbanden går ju åt som smör nu & det är kul! De är ju lite annorlunda än vanliga smycken!


Nu ska här lagas Janssons  till middag & sen bär det av till fastlandet för smyckesvisning ikväll




Helgen

Varit en skön helg med massor av slapp, julmarknad,julskyltning, spontanfikabesök, fika på stan, filmtittande, God mat, ryggont, snöskottning, bakning, handlat, haft värsta sammandragningarna, myst, eldat, haft visning, läst, beställt skötbord, letat madrass till vaggan,kollat på ny bil o sovit.

v 36



Ölandsfåken har dragit över ön idag, Fast vi här mitt på verkar ha varit mest förskonade.
SKulle ju in till fastlandet idag men kände inte för att utsätta mig för en ev krypkörning i 4 mil.

Bm besök blev det i mörker. Strömmen hade gått lagom tills det var dags för min tur, ha ha. Men det gick ju bra iaf =) (slapp ju vågen ;)  )
Hjärtat slog stadigt i 148 & proverna var bra som alltid. Exakt 5 veckor kvar nu! Vart tusan tar tiden vägen??
Dock var hon lite osäker på hur fixerad den lilla var (å så jag som känt ett huvud buffandes under revbenen emmellanåt) så fick hoppa upp på britsen utan byxor. Men huvudet låg där det skulle som tur var ;) Var nog rumpan som jag känner ibland.
Dock var det inte så smart att nämna det för D att BM kunde känna huvudet på det viset.  En som är vettskrämd nu ;)

STällde mig & bkade nya varianter på kanelkakor & kardemummakakor. Å så skulle jag testa ett nytt enkelt recept på nöttoppar som D älskar. Vilken besvikelse! Helt värdelösa blev de. Går ju att äta men inte alls som de jag brukar göra.
Man ska aldrig gå ifrån väl beprövade recept ;)



Ska fixa middag strax, lite piggare idag men inte mkt. Vaknade 5.30 & kunde inte somna om förrän 8 tiden. Funderade på att gå upp först men efter 3.5 sömn blir inte jag människa på hela dan. Måste verkligen se till att vända tillbaks dygnet på ngt vis!


Nu blir det vildsvinskarre (skjuten av far), egenodlad potatis & med kantarellsås av egenplockad svamp så klart!
Kör ekologiskt så det ryker om det här ibland!





-----

Ok där tog energin stopp.

Hann iaf med ett par sorter till bl.a goda mördegskakor med choklad uppepå.
Tog mig in i bilen & ner till stan också, lämnat böcker, lånat nya bl.a denna : Angelologi
Gillar ju den typen av böcker så hoppas den är bra!
Hyrde en film , eller tre eg. 3 för 99 i 5 dagar. Perfekt!
Å så handling på Netto & Ica.

Var helt slut sen när jag kom hem &  har endast orkat plocka ihop lite ute i vårt kaotiska kök, hängt upp tvätten, eldat en brasa å så nu fastnat i soffan.

Väntar på att mannen min ska åka ifrån jobbet så att jag kan sätta igång med maten. Har dock noll sug efter vildsvinskarré som jag hade i morse när jag tog upp köttet ur frysen.
Däremot en rejäl flotig kebabrulle med massor av vitlökssås till! MUMS säger jag bara!

Kanske ska kolla om han ändå inte kan ta med sig lite käk på vägen hem......



Länkar till en himla intressant blogg ( Har gjort det förut men gör det igen) : Klicka HÄR






bak



Idag är det stora vita flingor som kommer ner från himlen =) Härligt!

Håller mig i köket idag pga ond höft så skönt att stå upp samt så blir det inte så många steg heller att gå. Julmusik, lite glögg & så dofterna av allt bak - ljuvligt!
Hittills har det blivit 3 sorters kola , havreformar med kolaknäck & så franska pepparkakor som jag gjorde degen till igår.
Hann slänga ihop en banankaka igårkväll också, hade några väl övermogna bananer i fruktskålen & de kom ju väl till pass. Skickade med sambon den idag så de har lite fika att mumsa på.


Julmarknad på lördag & jag har lovat att baka lite tills dess, ska ju ha smyckena med mig då & naturligtvis så har ju mitt viktigaste paket fastnat i ngn snödriva i Canada. Typsikt! Verkar som om jag inte får det förräns mitten på nästa vecka.
Har ju visning både lördag & måndag nu!

Ska ta en snabbis ner till stan senare om jag kommer ner i sätet i bilen vill säga, ska hyra film & lämna tillbaks några böcker på biblioteket.

Imorgonj är det BM besök igen. V 36 redan! Tyvärr verkar det inte som den lilla vill fixera sig neråt eftersom jag känner buffandet från huvudet rätt ofta under revbenen ;)
Vi får hoppas att en eventuell vändning hos läkaren går smärtfritt!
Fick igång vågen igår med, har lagt på mig 0.8 kg till visst. Händerna har ju svullnat ngt enormt på mig denna veckan så kan ju hoppas att det mesta är vatten ;)

På efm imorgon om inte snönyr , så blir det en tur till BB, ska på sådan ndär rundvandring & kika hur det ser ut. EFter det så blir det ytterligare ett besök på möbelaffärerna i jakt efter det perfekta matbordet.
Inte helt lätt alltså....
Sambon håller envist fast vid att behålla biljardbordet & lägga på skiva & enbart köpa till stolar men det är ju så himla stort!
Känns så onödigt att ta upp halva v-rummet för ett så stort bord & för att det ska kunnas spelas ett par ggr / år kanske framöver.... Vi får se hur det blir till slut ;)

2 tvättmaskiner är körda nu med, lakan & handdukar är nog det tråkigaste att tvätta. Eller nej förresten, strumporna! Fy alltså att det alltid ska vara ngn som tar den ena. Fattas alltid ngn strumpa efter jag tvättat, ha ha



Är höften & bäckenet OK på fredag blir det pyssel med Maria, 2 höggravida & båda har enorm foglossning. inte så svårt att föreställa sig hur vi stapplar fram som om vi vore 90+ & ingen av oss kan böja sig ned om vi tappar ngt *s*





RSS 2.0