Fy fan




vilken jobbig begravning! Jättefin & allt med oj vad tårarna spred sig runt alla =/ Riktigt tufft blev det.
Blev en heldag sen efteråt & när jag kom hem så åkte jag & mormor och plockade svamp. Ett par timmar i skogen hjälpte till att klarna det mosiga huvudet.









begravning




Bokjobb hela dan idag. Är hemma & vilar fötterna lite. Har en butik kvar men köerna långa vid Borgholm nu så det får vänta tills senare ikväll.

Var & beställde blommor i efm, tror det kommer bli fint. Blått & vitt. Vita rosor & blåa Afrikas Liljor + lite annat grönt osv.
Älskad-Saknad blev det på kortet. Vad skriver man liksom?! Knappast "vila i frid".


Ikväll blir det grillat. Vildsvinsfilé & gratäng. Imorgon är det Diggilo så ska handla lite gott som vi ska ha med oss dit.
Pappa fixar gott kallskuret & vi det andra.
Frågan är bara om man ska ta bussen eller bilen?! Jag kör ju i ivlket fall som men det där med parkering är ju inte så enkelt.

kallt fotbad nu & sen lite vila



Gratis




På onsdag är det Diggilo på Ekerum, fick ju biljetter dit med. Hoppas på bra väder då så vi kan ha picknick mys med Magnus, Katrin, pappa & Mariette.


Nu är det bokplock en timme sen sovdags.



Winnerbäck




Nu är vi hemma igen efter ett par dagar i Malmö & Köpenhamn, har även hunnit med ett regnigt Winnerbäck igårkväll med alla anställda m. respektive från företaget. Riktigt roligt! Synd på regnet bara , men vi fick ju vipbiljetter  till alla & det tackar man ju inte nej till =)



Minisemestern började med lite jobb för D, tvungen att boka biljetter då det är kris i Tyskland igen så några av grabbarna får åka ner idag för att laga lite fler tåg.
Drog sen söderut & körde genom Österlen & hela södra kusten till Malmö. Mkt mysigt & fint! Stannade lite varstans & fikade, åt god lunch, shoppade & bara tog det lugnt. Framme på sen efm & gjorde inte många knop efter att vi packat upp allt. Middag på lokala krogen runt hörnet som rekommenderas varmt! Urgod  mat & kanonmysigt ställe!

Dagen efter var det heldag i Köpenhamn. Salig sambo som fick dricka "riktig" dansk öl på ströget & i Nyhavn ;)
Åt gott igen & strosade runt i solen. Handlade en hel del såklart, svårt att låta bli ;) Hittade kanonfina grejer  på Notre Dame, inte billigaste affären i k-hamn men stort utbud av det mesta när det gäller inredning & kök.


Tillbaks i Malmö på kvällen & det blev en sen middag på Gränden vid 2130 tiden.

Rätt trötta & efter 25000 steg (bra va) så blev det ingen krogrunda direkt efteråt :P


SOmnade ovaggade för att på morgonen ta oss till Mölletorget för lite torghandling & sen vidare till stan för att shoppa lite till.

10 min gångavständ från Gustav Adolf torg, kan inte bli bättre läge! En snabb sen lunchfika & sen åkte vi hemåt mot ön på efm. Stannade på biltema i ett regnigt Kristianstad så sambon fick handla lite med ;)

25 plus & solmulet i Malmö & Danmark. När vi kommer hem är det höststormar, regn & 12+ ?!?!? Kan man inte åka iväg ett par dagar ens? ;)


Gårdagen spenderades inne med tvätt & lite städ, F1 & sen träff med alla på efm innan konserten.



Idag är det fastlandet som gäller! Sambon ska jobba lite & jag passar på att kolla stan samtidigt. Böckerna är sena igen så kör imorgon istället .

Sovmorgon idag & vaknade så klart kl 6. Magkatarr har börjat göra sig påminnd så det måste komma ngt i magen när jag är hungrig . Vill inte riskera ett "anfall" igen helst.
Så, ingen Thailunch idag då.... Får hålla mig till sallad ;)



Annars så flyter allt på för er som undrar. Begravning på fredag så ska beställa blommor idag. Vet dock inte alls vad man ska skriva på bandet. "vila i frid" känns liksom inte så där bra. Jaja, kommer nog på ngt bra.



Är ff grymt besviken på delar av familjen. Hoppas innerligt ni läser här & att beteendet ändras snart.


Bröllopsplanerna fortskrider sakta framåt. Funderar på byte av datum då ovanstående komplicerar saker & ting. Dock så känns det faktiskt som att de får skylla sig själva om det inte blir ändring.



Frukostdags nu & sen Kalmar när sambon vaknat till liv!

Tävling







Är med och tävlar om jättefina vinster hos Landstoken!
Klicka på länken om du också vill vara med http://landstokensscrappyhappy.blogspot.com/2010/07/blogg-candy-tom-8-augusti.html

Tack

Tack moster för hus- o kattvakthjälpen! Nu ska vi bränna pengar i danmark! :-D

....




Nu drar vi!








17



Det blev en vända till Löttorp idag igen, postens slarv igen *grr*
Men men, hemma igen nu & ska slänga mig i duschen strax. Sambon är på väg hem från Växjö & ikväll blir det Traktorrace =)


Denna tid ska man ju eg glädjas men sommaren har inte riktigt varit som vi tänkt oss från början. Dödsfall & en bråkig familj lägger sordin på det roliga.  Är dock otroligt tacksam & glad åt min Älskade Daniel som betyder mer än mest! :)

Imorgon åker vi till Malmö för att spendera några härliga dagar tillsammans, shoppa, äta & dricka gott, se & uppleva!


Om ca 23 veckor är det nytt år igen. Ett spännande år på alla sätt och vis är förhoppningen!
















Köpenhamn



Idag är det bokjobb, väntar ff på ny leverans men posten verkar ha åkt vilse som vanligt. Har iaf kört klart nere i stan & har norra ön kvar. Dock så lär det väl vara stillastående köer idag pga vädret men hoppas att det går någorlunda fort ändå sen i efm.

Sambon målar på och ena gaveln är snart helt klar med grundmålning, vindskivor + knutar & sen den grå färgen x2. Det tar ju sin lilla tid eftersom man får måla där solen inte är, idag är det ju perfekt väder -mulet & lite svalt! Så då blir det nog grå färg på hela garaget om han hinner. Skönt att se på när andra sliter ;)


Igår spenderade jag 4h i skogen med mormor, plockade Kantareller! Blev en stor rågad korg fylld med skogens guld. Kunde knappt räta ryggen sen men roligt var det =) Blir en tur till sen på söndag ev om det finns ngt kvar då ;)

Åkte in till Kalmar igårkväll & mötte upp "plastsyster" Louise + hennes kompis Philip för biobesök, Daniel passade på att jobba ett par timmar då det inte var hans typ av film precis ;)
Såg Eclipse & den var såklart kanonbra! Synd bara att det dröjer så länge tills nästa film kommer. Blir att läsa böckerna , IGEN.
En tur förbi pappa & lämna av L  & P  och sen hämtade vi jobb-bil & for hem efter lite käk på stan.


Svårt att somna igår så idag när kl ringde vid 7 var jag tröttare än tröttast. Har kommit över gå-upp-var-3:e-timme-för-att-kissa- perioden nu iaf. SKönt! Nu när man somnar får man ju minst 4-6h sömn i sträck. Alltid ngt ;)

Ikväll blir det middag hos mormor & Morfar. Gissar på att det blir gräddstuvade kantareller bl.a =D



Imorgon ska D hjälpa Claes att flytta, jag stannar hemma - kan ju ändå inte bära ngt & antar att jag bara skulle vara ivägen ändå. På kvällen är det Traktorrace ;) och på Torsdag drar vi till Malmö & Köpenhamn ev.

Tänkte ev åka till Karlstad sista sem veckan men nu verkar det som om vi flyttar den resan ngn vecka eller två. Å så måste vi ju hinna med Ullared! Tiden går så himla fort nu tycker jag.



Btw, massa nytt på webshopen kommer upp nästa vecka så håll utkik!








....





Blev en riktigt härlig efm & kväll med vännerna! Grillade & åt gott, skrattade & planerade resa =)

Hann med lite målning efter de åkt hem & innan C & M kom förbi. Nu är det film med grabbsen!




Besök



Igår var det rikligt med åska & dunder här. En hel del  regn skvalade ner också & det är vi så tacksamma för! Nu frodas alla grönsaker & bär igen =)

Fint väder igen på kvällen då vi for in till fastlandet på grillning.
Hemma sent som vanligt & var inte i säng förrens efter 0330! Pensionärsparet har roat sig med en helkväll ;)

Vaknade 10.30 idag helt mör i huvudet. Men lite frukost & en sväng ner på stan så blev man lite piggare.

Nu målas det lite igen & vi inväntar grillgäster i efm, ska bli riktigt kul då vi inte har setts på länge!



Btw, de där riktigt gröna äpplen som är sura, de är bara såååå goda i värmen! ;)




fredag

Snart har en vecka gått redan på semestern!

Spenderat dagen hos A & U, fikat & pratat bort en bra stund.
Sambon åkte till fastlandet & köpte färg då vi bestämde oss igår kväll för vilken nyans vi skulle ha (äntligen).

Ikväll blir det grillning & lite bad!











Man blir liksom inte förvånad längre.......





intressant?


Tydligen riktigt intressant här idag. Men man behöver ju inte läsa 7 ggr om dan precis... ja jisses...


Har spenderat efm hos A & U. Känslosamt på alla sätt och vis.


Nu är det sovdags, imorgon en tur & hälsa på Y & J innan de far hem till storstaden igen.


ciao



4 år




Igår var det 4års-dag här i huset. Underbara 4 år =)


Var en helsoft dag igår, solade lite, läste i skuggan, fikade, mös & tog det lugnt.
Mumsade på goda skaldjur & rökt fisk på kvällen vid havet & hade det fantastiskt bra!
Gillar sådana dagar skarpt.  
Fick också se lilla Nemo igår, en liten ullboll till vovve på 9 veckor. *vill ha*

Idag blir det lite mer målning, ska till sberga en sväng ief, Har dragit ut på det ett tag nu men nu måste jag dit. Lättare att skjuta sorg & känslor framför sig än att ta sig igenom det när det gäller död.


Ikväll blir det bad igen & nu lutar det visst åt att sambon måste jobba lite. Tel ringer i ett, svårt att klara sig utan honom ;)
Skönt iaf att han kan jobba hemifrån åtminstone.


Nähe, boken & solstolen



ciao





avgiftning



Började dagen med att båda vaknar kl 4. Varmt, klibbigt & massor med flugor (nackdelen med att bo på landet). D slog flugor & jag försökta öppna tvärdrag. Eller ja, ngn liten bris kom det väl kanske. Somnade inte förrän halv 7 & då var det ju nästan dags att gå upp eftersom vi siktat på att vara i Kalmar runt 8 tiden.
Somnade dock om & vaknade kl 9, lagom möra.....

Frukost i skuggan & sen till fastlandet. Lämnade av sambon på företaget (måste ha lite succesiv avvänjningstid nu ett par dagar ;)   ) & for sedan till Mörbylånga & F-staden för lite jobb. Hett hett & massor med folk. Marknad i Färjestaden & galna turister.  

Förbi Coop i Kalmar som  sista butik & sen vidare till D. för upphämtning & sen in till stan.
Lunch på Thai (otroligt gott) & en promenad på stan. För varmt för att shoppa men en stadspromenad blev det ju iaf ;)

Åkte ut till Hansa för & kolla på sandaler men de fanns givetvis inga sådana jag ville ha där så vi for hem igen efter att ha kollat Elgiganten , citygross &  Hemtex också.

Inte ett köp blev det mer än en Expressen. Riktigt dåligt alltså ;)


Slängde mig in i duschen när vi kom hem, helt genomblöt. Min bil är inge vidare att köra när det är varmt. Brukar hålla oss till S60:n men nu hade jag ju alla böckerna i min bil redan så...
Dock får den stå nu tills nästa bokkörning. Ev kanske få luftas lite kvällstid , ha ha


Åkte & badade sen ikväll - så ljuvligt skönt!


När vi kom hem så blev det lite mer målning. Sen kom svärfar & fikade samtidigt som typ 10 droppar regn kom! Önskar innerligt att åskan & regnet kunde komma hit också nu. Så himla torrt överallt.

Sen middag blev det idag igen. Man orkar inte stå & laga mat alls när det är så varmt.


Är jag vaken tidigt imorgon blir det bullbak & så kommer det ett lass ved på fm som ska torkas till hösten. Skönt & slippa stapla nu!

Å så firar vi ju faktsikt 4 år imorgon =D





go natt!






Måndag


Riktigt varmt idag med, fast helgen var nog "värre".

Jobbade ett par timmar på fm, kör resten imorgon bitti + Kalmar. Går inte att köra mitt på dagen när tempen är runt 35 grader i skuggan. Tryckande värme så önskar innerligt att åskan vill hit åxo!


Badade på kvällen - underbart skönt. Nästan ljummet i vattnet nu!

Ska strax gå in till grannen & kolla in nybyggda altanen & skåla i hennes nygjorda flädersaft *mums*



Ciao



Semester



Imorgon börjar semestern!

Och den dagen börjar med lite bokplock =)

Har haft en riktigt bra dag i dag, trots värmen! Målat lite garage, solat lite, pysslat lite,  softat i skuggan, badat & myst vid havet ett par timmar & nu är det fotboll med chicken wings! En riktigt spännande final!


Veckan som kommer bjuder på.... Ingen aning! Blir som dagen kommer, ev en tur till Gbg eller köpenhamn. Beror på väder & vind =)


Vi är iaf lediga i 4 långa härliga veckor nu =D





34




Vaknade tidigt idag. Det är VARMT. just nu så står tempen på 34 grader  i skuggan. Lite väl maffigt t.o.m för mig.

Är ff snuvig  & trött i huvuvdet. För er som undrar.

Försöker fylla dagarna med vettiga & ovettiga saker så huvudet slipper fundera.
Sorgen får tas itu med när kraften finns.

Var & kikade på auktion i dag på fm, trist & alldeles för varmt. Åkte hem & gjorde flädersaft istället. Sambon målar garaget. En sida i taget där skuggan finns.

Nu är det lunchfika & senare i efm ska vi träffa delar av familjen för lite middag på slottshöjden. Hoppas det fläktar mkt där uppe annars så smälter man bort i takt med deras texasgrill.


Hade gärna badat i dag men vågar inte riktigt ifall man åker på värstinsjukdom nu när man ff inte är helt pigg.



Btw, lagade godaste pastaröran igår kväll:



stek kassler i små bitar ( eller kyckling eller vad nu som finns hemma.)
Ta åt sidan & stek sen färsk svamp i bitar tillsammans med pressad vitlök, tillsätt gul lök & röd paprika. Stek mjukt en stund. Tillsätt kasslern & blanda.

Tillsätt 2.5 dl creme fraiche, 2 stora msk bonjourost naturell & 2 msk bonjour ost vitlök. (eller philadelphiaost)
Lite soja & svartpeppar & persilja, puttra ihop en stund & servera med bred bandpasta & riven långlagrad prästost!

Riktigt gott! Gjort på 20-30 min från att kylen öppnas!



Nu ska jag sätta mig i baden stolen i skuggan & svalka mig med en kall handuk, fötterna i kallt bad & iskallt citronvatten!

Trevlig helg!






hur ska jag....



Hur ska jag någonsin förstå?  Att hon faktiskt är borta för alltid.
Hjärnan är liksom tom men samtidigt helt fullproppad av tankar & känslor som det inte går att sätta ord på.

Helst av allt skulle man vilja skrika & slå på ngt men man blir som fastfrusen.
Hur kunde det bli såhär?

Man vågar inte släppa fram tankarna helt, det är för mycket, för stort just nu. Har ingen ork eller kraft till att "reda ut" alla känslor, all sorg & alla tårar.

Hon blev som en extramamma. Som en riktig mamma.

Inga fler kortspel flera timmar i rad, inga fler fräckisar så man kiknade av skratt, inga galna historier från förr. Inga fler spökhistorier eller kvällsvandringar bland gamla hus. Inga fler blombyten eller grävande i varandras rabatter. Inga fler "tårtor med chokladbotten" eller nybakade kakor & kokkaffe . Inga fler filmmaratondagar. Inga fler kramar eller "Du vet, Tessan, du vet.."
Ingen mer Maja.


Hur ska jag någonsin förstå.








Sorg




Nu tog M sitt sista andetag.


Behöver jag skriva att livet är mer än orättvist ibland???

FAN



Vinst



Fick ett roligt tel.samtal som väckte mig ur feberdrömmarna nyss.

Har visst VUNNIT fler biljetter till sommarens konserter & tillställningar =D

Har ju redan fått biljetter till Zpanska FLugan (som vi såg i juni - otroligt bra!) & så är det Winnerbäck den 25/7 & Diggilo den 28/7 där vi står på viplistan *me like* Är glad för att ha en sambo med massa kontakter ;)

Å så idag  vinner vi biljetter till :

http://www.relationsfestival.se/

Med Björn Ranelid bl.a (jobbar ju då men kanske kan byta eller ta ledigt på kvällen)

Samt biljetter till





Denna veckan har verkligen blandats med sorg, glädje, förkylning(otur)  & tur!



Tips




Tipsar om en riktigt bra blogg förresten!


http://kroppsbild.wordpress.com/





virrig



Hade visst besiktningstid idag kl 8. Sov mig igenom den tiden riktigt bra. Ha ha, fy fan vad snurrig man blir av feber & snorig hjärna.

Bokade ny tid tills imorgon, hoppas D kan  åka & fixa det. Orkar liksom inte stiga upp ur sängen. Inte mer än vad som krävs för att göra lite te, hämta snorpapper & halstabletter typ.
Orken är inte som den ska alls.



Nu:sova lite till


ciao

irriterad



Många inlägg idag ;) Men, det fungerar ju hyfsat via mobilen iaf.

Sjukskrivit mig tors & fre. Ska VILA upp mig ordentligt & hoppas att förkylningen har försvunnit till helgen (är nog att hoppas på för mkt, men ändå...)

x antal telsamtal från de som sköter sjskrivningen. Helt sanslöst! Vore ju kul om man kunde få vara sjuk ngn gång utan att behöva få världens dåliga samvete för att INGEN vill/kan ställa upp.  Nu tänker jag sluta med det också nästa gång ngn blir sjuk.
Fan i mig inte roligt alls att inte ens kunna få vila/sova utan att tel ringer iett, när man har över 39 graders feber.

Nu ska jag iaf sova, fotbollen är spännande men orkar inte hålla ögonen öppna.
Slumrat sista timmen i soffan så nu får det bli sängen på riktigt.  Mängder med kuddar & så hoppas jag att det blir en lugn natt utan värsta hostattackerna.


god natt!

Blandat

Rejält blandade känslor nu. 
Sorg för M som ännu fortsätter kämpa. Som om hon väntar på ngt. Eller ngn.
Till helgen kommer barndomsvännerna, tror hon försöker stå ut tills hon kan säga hejdå till dem också.

Å så är det även glädje idag. Bekräftelse på att allt är bra.
Så otroligt blandade känslor nu.
Att vara helt igentäppt snurrar till allt också. Huvudet hinner inte med alla tankar nu.

Stannar hemma från jobbet imorgon, ska tänka på mig själv nu.

Ingen som tackar mig om jag jobbar o sliter trots feber.


Tänder några ljus för M idag o har många tankar hos dem.

Lättnad



Vilken lättnad! :-D det firar vi med pannkakor o glass ikväll!

Nervöst

Dunderförkyld o hjärtat i 250. Nervös väntan idag.

7juli

Igår var ingen bra dag, fast ändå bra ett vis.
Jobbade norrut först, sen panikfart hem. Byta om o iväg till S.

Trodde jag kom försent men insåg sen med ett litet hopp att det iaf skulle dröja ett par timmar innan vi var tvungna att säga hej då för alltid till älskade M.
Vi vakade, grät lite,skrattade o drog några fräckisar. Precis som hon skulle velat.

Sen vaknade hon ur morfindimman o pratade klart o en lång stund med oss alla
. Kändes otroligt bra att hinna säga allt man ville säga, att hon betytt så mkt mer än hon någonsin anat. Och att hon fick chansen att säga hej då till oss.
Att hon fick tid till att säga det hon ville säga som antagligen blev de sista klara orden innan hon far vidare,till en förhoppningsvis bättre o friskare värld för henne.

Kändes tungt att åka hem sent igårkväll, men lite lättare om hjärtat ändå på ngt sätt.
Hon har inte ont o har sin nära familj runt om sig o hon fick säga adjö hemma i sitt egna hus. Nu är det bara timmar kvar innan hon inte behöver mer morfin el haldol.
Inga fler sprutor o inga sköterskor som kommer var 3e timme för att fylla på smärtlindringen så att inte smärtorna hinner komma upp till ytan igen.

Det innebär också att hon heller inte kommer att vakna till fler ggr o vara klar i huvudet. Men det är det värt med sådan smärta som t.o.m får blommorna att vissna runt omkring henne.

Man har inte riktigt förstått än. Att det gick så fort.
Chocken kommer väl snart. Ingen bra början det här.

Saknaden kommer att vara enorm.


Högsommar



Man har inte riktigt tid att sitta vid datorn nu, inte mer än det som krävs för att uppdatera webshopen, svara på mail, skriva följesedlar, beställa nytt osv.

Mobilen fungerar bättre att anv för att kolla Fb, mail osv. Speciellt på jobbet då det är lite segt ibland.

Nu är det bara 5.5 dagar kvar tills min semester börjar. Så jädrans gutt!

igår & idag är det 9-22 jobb. Mindre kul när högsommarvärmen har kommit till ön & tempen stiger närmare 29 grader i skuggan. Vilket betyder ca 35 grader inne på jobbet *puh* Enda som hjälper är fläkt & promenad i skuggan där vindarna blåser lite.
Iskallt citronvatten behövs också i mängder.

Å hur underskattat är inte lättfil & cornflakes?!?!? Lever på det just nu. Kallt & Gott gott i värmen =)

Imorgon är det bokjobb. Hoppas att tempen sjunker lite tills dess. Köra i gassande sol & springa ut & in i butiker är ingen höjdare när det är så här varmt. En 22 grader är lagom ;)

Var & badade i fredags igen, skönt! Ett par öl till sambon & kvällen var gjord för solsken vid havet.
Är lyckligt lottad att bara bo ett par km ifrån skönaste stranden!

Öland ska det va =D



Nähe, sambon målar garaget & jag lovade att fixa fika & kallt att dricka nu den stunden jag är hemma på rast.
Ska bara skriva ut beställningar först.


Glöm inte bort fina sommarerbjudanden på webshopen! Gäller till början av augusti!



Hoppas ni har haft en härlig sommarhelg!







1 juli




Idag fyller svärfar år - Grattis till dig!

Blir kalas i helgen då vi alla jobbat sent idag. Sambon mötte mig när jag cyklade hem ikväll =) Nästan ljummet ute när vi trampade hemåt!

Imorgon är det marknad på fm, sen ska jag packa cykeln & dra ner till stranden. Ska bli varmt imorgon & ännu varmare i helgen men då jobbar jag.

5 arbetspass kvar sen är det semester! Gud så skönt!

Ska verkligen VILA, cykla, bada, njuta, åka på utflykter, bokplocka lite, mysa & bara ha det fantastiskt bra!

Blir köpenhamn ett par dagar, till Gbg & hälsa på lite vänner + Ullared ;), ska äntligen spela fantasiminigolfen vid Lundegård alt talludden.  Å så ska jag bada. Skrev jag det? BADA! Denna sommaren ska jag parkera mig vid stranden. Egen gräsplätt liksom. Förmiddag till sen eftermiddag. Jag, havet  & en bok. Kan inte bli bättre.
Förhoppningsvis så får jag med sambon ngn timme då & då ;)
Locka med öl så brukar det gå bra, ha ha


De bokade  resan idag med, Belgien i september eftersom inte tyskland blir av nu i juli. Det är han väl värd att åka på! Ferrarikepsen & t-shirten är redan nerpackad ;)


Strax soffan en stund sen sängen. Upp tidigt imorgon igen.
Ska bara svalka mina varma fossingar innan.



ciao





RSS 2.0