Gott nytt...

Nyårsafton redan, ett helt år har gått sen sist. Alldeles för fort enl mig!
Mkt har hänt, både bra & dåliga saker. Glädje & sorg, skratt & tårar.

Började ju året med en 2,5 veckors semester i Karibien, en bra start på ett turbulent år . Saknade värmen där borta hela året.
In & ut på sjukhuset ett par ggr pga klantiga läkare. 4 månader tog det, sen var det klart, finally! Ups and downs....

Sommaren kom & gick. Förlovade oss i solskenet i Nyhavn med champagne & jordgubbar =), åkte på konserter titt som tätt, Dolly Parton, Bruce Springsteen, Joe Labero, Per Gessle för att nämna några. Man blir biten till slut ;)

Långväga vänner på besök lite då & då under vår & sommar. Trädgårdsfesterna avlöste varandra med bubbel & mingelpartys.

Hösten rasade i väldans fart, jobb jobb & jobb. Tripp till tyskland på minisemester, hann med SPA-turer & annat "komma bort från jobb"-saker.

Å så kom julen med all sin hets som till slut blev rätt lugn iaf. =)


Och lagom såhär till nyår så är det ju dags för förkylningen nr 1. Som vanligt. Har nog inte lyckats fira ngt riktigt nyår på flera år nu. Antingen jobb eller dunderförkylningar som härjar. Men så är det. Tillbringar kvällen hemma istället för partyt på fastlandet som vi eg skulle till. Mannen fixar en liten 3-rätters just nu (kryss i taket ;) ) och jag sippar på en drink utan namn (päronvodka & ginger ale, finns inget bättre!) allt medans snytpapprena avlöser varandra & halstabletterna minskar i påsen.
Grannarna fixar raketerna i år igen. Skönt, slipper man spendera inödiga pengar på 2 min färg i himlen.


Gott nytt år på er alla! Hoppas nästa år börjar lika bra som detta!

ciao

Tiden går

har gått fort över juldagarna som varit! Har hunnit med en hel del samt även lite lugn & ro framför kaminen  & granen! Hunnit jobba lite åxo & på tis är det dags igen.

Hemsidan är på G! Har inte riktigt bestämt mig för vilken utformning än men man får ju testa olika versioner i 30 dagar innan man ska bestämma sig så... Beställt lite mer glashängen, dock tar de 30 dagar(!!!) innan de kommer tyvärr. Men men, har ingen brådska så...

Firade jul hos mormor m.fl & mumsade i oss god julmat, julfika & fick en jädrans massa julklappar trots vi inte skulle ha några i år =) Tack för allt fint!
Hann förbi D.s släkt en runda på kvällen med innan vi slängde oss i soffan hemma & njöt av julefriden.
T.o.m Flis har varit trött efter de hektiska dagarna innan julen *S*


njöt av lugn middag i fre & igår här. Lite folk på besök, alltid trevligt! Träffade långväga vännerna igår, fikade på stan & shoppade lite tillsammans.

Nu är det snart dags för den återkommande söndagsmiddagen hos svärfar & sen fika hos svärmor med moster på besök från Malmö.

god fortsättning till alla!


ciao!

jul i vårt hus

Granen är uppe & klädd, klapparna "sorterade", glöggen provsmakad, kolan kokad & inslagen. Ljusen tända, julstrumpan upphängd på spiskransen. Sista paketen är skickade. Julmusiken är  laddad i stereon.

2 dagar kvar.

God Jul!

ledig

skönt med en ledig dag!
Kul med jobbmöte mitt i, på sin SEMESTERdag. *not*

Gick upp tidigt igår, sjöng & gjorde frukost på sängen till Daniel. Därefter åkte vi in till Kalmar. Han till jobbet & jag till affärerna. Handlade & mutade till mig lite så det blev extra mkt i korgarna =) Nu är de klara iaf! Tog en stund att packa i allt när jag väl kom hem sen.

Handlade igen , var nog nere i stan 4 ggr eftersom jag glömde ngt varje gång. Skickade julkort,. julpaket till norrland samt födelsedagspresenter i för & efterskott.

Puh! har bara ett kvar att skicka nu. Kommer i slutet på veckan Marianne! =)

Ska städa & fixa lite här hemma nu innan jag ska iväg. Gäster ikväll, lite mera paket till mig förhopnningsvis ;)

Måste hinna fixa maten & baka ngn kaka åxo. *stressad*


nu blänger honungshumlan på mig


ciao

En katts dagbok

Måndag
Mina tillfångatagare retar mig alltjämt med små bisarra dinglande saker. De äter överdådiga måltider med färskt kött medan jag är tvingad att knapra på billigt torrfoder för att inte försvagas. Det enda som håller hoppet uppe är tanken på flykt, och tillfredställelsen att ibland få förstöra en eller annan möbel. Imorgon kanske jag äter en krukväxt till.


 Tisdag
 Idag lyckades jag nästan med mitt mordförsök genom att sno runt fötterna på mina fångvaktare; ska testa det överst i trappan nästa gång. I ett försök att äckla och väcka avsmak hos dessa avskyvärda tyranner kräktes jag återigen i deras favoritfåtölj; måste testa det i deras säng.

Onsdag

 Sov hela dagen så att jag orkade irritera fångvaktarna och beröva dem sömnen genom oavbrutet jamande efter mat under de mest okristliga timmarna på natten.

Torsdag
 Bet huvudet av en mus och gav diktatorerna resten av liket i ett försök att få dem att förstå vad jag är kapabel till, samt sätta skräck i dem. De bara gullade och kuttrade och gick på om vilken duktig liten kisse jag är. Hmm, saker och ting funkar inte enligt planerna...

Fredag
Nu har jag verkligen kommit till insikt om vilka sadister de är. Jag tvingades genomgå vattentortyr utan någon som helst anledning. Dessutom ingick denna gång en brännande, skummande kemisk substans som kallas "schampoo". Vilka sjuka hjärnor hittar på sådana vätskor? Min enda tröst är den lilla biten av en tumme som fortfarande sitter fast mellan mina tänder.

Lördag
 Mina fångvaktare hade någon slags samling med sina medbrottslingar. Jag fick sitta isolerad under hela sammankomsten. Jag kunde dock höra oljudet och känna stanken av glascylindrarna de kallar "öl". Dessutom, vilket inte är helt oviktigt, råkade jag höra att min nuvarande isolering berodde på något jag är, nämligen "allergiframkallande". Jag måste ta reda på vad det är och hur jag kan använda det till min fördel.

Söndag

Jag är övertygad om att de andra fångarna är förtryckarnas lakejer och kanske tjallare. Hunden blir regelbunden utsläppt och han återvänder alltid glatt. Han har uppenbarligen inte allt förstånd i behåll. Fågeln å andra sidan är utan tvekan angivare. Han har lärt sig tillfångatagarnas förskräckliga tungomål och talar med dem regelbundet. Jag är säker på att han rapporterar min minsta rörelse. Eftersom han för närvarande är placerad i den metalliska trådlådan är han trygg. Men jag kan vänta; det är bara en fråga om tid...

imorgon

Imorgon blir älsklingen 32 år! hurra hurra!

Kaffe på sängen & presenter på morgonen & firande på kvällen igen=)

Ska fixa det sista för julkorgarna med på fm så är det klart. Sen hem & baka inför träffen här hemma på onsdag. Fullt upp nu!

Nu är det sovdags!

ciao

suprise

ja det kan man väl säga.

Trodde aldrig att det skulle bli så?!
Dags att omvärdera lite nu tror jag, allt är kanske inte meningen riktigt. Whatever, nya tag imorgon som det heter.
Känns lite tungt emellanåt. Men jag vet inte eg vad jag vill. För andra har el bara för att bevisa för mig själv men inte mer än så? Ja ja det tåls att fundera på en stund eller två iaf. Men inte nu!


Gårdagen svepte förbi snabbt & skyndsamt. hann med det mesta & lite till. Frossade i oss pizza & "hemgjort" vatten på kvällen. Hann med flytt, massage, körningar, glöggkväll & tvätt.

Idag har det varit mer pyssel, gjorde julskinkan klar i morse. Mozartkulorna blänger påmig där ute i köket nu & väntar på att få lite choklad över sig. Flisan fick spelt i morse & trodde hon var en golvmopp eller ngt. Nu är det rent under alla mattor iaf *s*

Eldning i kaminen på G nu, middag med vin & god mat ikväll. 29 mån + 6 mån idag =) Tiden går fort!


Idag var väl första dagen när det INTE stod ngt om den j-a finanskrisen i tidningen. SKönt. Tröttsamt att bara läsa om det hela tiden. Fonderna är på väg upp igen.

Mitt webnamn är klart, shopen jobbas det på & domänen är klar. =)
nu ska jag bara beställa allt. Beslutsångest multum liksom. Vet inte riktigt om jag ska ha lite av mkt eller många av lite.
mer funderingar där alltså.


Hittat födelsedagspresent & alla julklappar är färdiga! Slog in & paketerade igår. Skönt att det är klart nu. Bara julklapparna till D.s anställda som är kvar. Blir en sväng över bron på tis morgon så är det kllart med.
Kalas på tis kväll- Darlingen fyller 32! åren går fort nu ;)


nähe, dags att rulla lite choklad

ciao


home sweet home

äntligen hemma & nu påbörjas långledigheten!

Imorgon blir det först frukost med M & A , sen heldag i Kalmar för diverse julklappsinköp bl.a!

Ser fram emot dagen! =)


På lördag är det Spa! Å så lite flytt en stund på efm & på kvällen ska jag vara chaufför åt mamsen m.fl innan det bär av in till Kalmar igen.
Söndag blir det lite firande här hemm med några vänner.

Har beställt födelsedagspresent till älsklingen nu åxo. Tack M för hjälpen! På tisdag kommer den till ön ;)
fullt upp varje dag nästa vecka trots 2 lediga dagar mitt i. Men så är det väl när det närmar sig julen.


Nu ska jag mysa med mina 2 darlingar

ciao

nämen

sista långpasset imorgon sen ledig!

Ska spendera hela fredagen med att göra av med så mkt pengar som möjligt. Fick visst ansvaret att fixa alla julklappar till D.s anställda. De kom på idag att det bara är 1.5 v kvar till jul & att det snart nog är dags att komma på vad det blir för julklappar  i år. Det är att vara ute i god tid ;)

Har iaf liiiite ont om tid men får fixa korgarna/påsarna på fredag & resten på onsdag nästa vecka. Blir en julkorg alt påse med lite blandat i. Drickbart & ätbart denna gång. Innan har de ju fått jackor, kläder osv. Jag tycker iaf att en julkorg är roligt att få. Särskilt när det är "egenkomponerat".


Snart läggdags, ska packa ihop väskan inför imorgon bara. Full rulle 8-22. Kul jul. Fick iaf semester den 17 & 23 dec. Måste hinna med lite julfix så att man kan ta det lugnt dan innan julafton i år. Kan ju vara kul att få uppleva hur det är ngn gång.


Tröttsamt att läsa liksom. Hallå? finns det inget annat? nope, tydligen inte.

Kollade mina fonder, gaaaah vad tusenlappar det har försvunnit. Tur att vi är rika ändå ;)


ciao

första steget

yes! första saken på listan är avprickad. Tur att jag har en snäll sambo som hjälper mig med krångligheter när jag sjlv inte har tid att ringa runt & fråga diverse folk.

Varit på julbord idag med jobet. Eller jullunch var det visserligen. Gott & mätta blev vi. julklapp fick vi åxo. Trevligt trevligt! Träffade på folk som man inte sett på väldigt länge & så kommer vi med på tv snart åxo *s* tv4 var där & filmade..hmm.. ja ja blir nog bra.

Imorgon är det jobb hela långa dagen, torsdag likaså. Fredag är det shoppingtur i kalmar med A. Skojigt! Ska ahndla sista julklapparna nu sen är allt klart. Har lite julgodis kvar att göra, ngn som äter upp allt jag gör här hemma *sneglar mot D*


På lördag ska vi på SPA! Aå ljuvligt underbart skönt =) lerinpackningar & massage! Kan inte komma lägligare =) Eller ja, vi har ju bokat in denna helg sen länge men iaf =)


Nähe, soffan kallar. Dödens trött idag med

ciao

funderingar

Ja huvudet har nästan gått av pga alla funderingar senaste dagarna. Blir iaf en kontakt nästa vecka & så får vi se hur det blir utifrån det.


Har städat förrådet inne idag. Herreguuuud vad grejer vi hade inmulat där då! Har släng 6 st stoooora papperskassar med "skräp" rensat ut kläder & lakan ,dukar mm mm mm. SKönt att få det gjort. Har 3 st kassar med julklappar som väntar på att slås in åxo. Skönt att ha det mesta klart.

Var lögn i tusan att kunna somna igårkväll så jag satt uppe ända till kl 04 innan ögonen  ville ge med sig lite grann. kikade på ngt sjukt program på tv400, där 2 st dvärgar slogs med varndra pga en tjej som strulat med båda. Eller ngt åt det hållet. "Cheeters" hette det iaf. Helt sanslöst sjukt. Men är det Usa så är det.... Ja ja, fick mig ett gott skratt iaf & strax efter kom john på besök så jag kunde få sluta de blå en stund.

Vaknade kl 10 (!) idag av sambon. Han hade varit nere i stan & köpt färska frallor till frukost =)  Mysigaste!

Tack faster för dagens btw! *s* Får väl skicka in en tillbaks & tacka för tacket =)


nu är det middag.

ciao


semester

1 arbetsdag kvar sen ledig igen. Förhoppningsvis. folk sjuka, igen. Gaaaah vad trist det är när allt kör ihop sig! fast å andra sidan, det borde ju finnas fler än jag som kan ställa upp & ta extrapass?!?!

Planerat utlandsresa idag, 1 vecka i solen alldeles gratis.
Schysst jobb man har ;)



natti natti!

Kris

Spenderade fredagen med att sitta 6h i en bil samt 8h på en föreläsning. Neurokirurger, psykologer, kuratorer, rehabpersonal, logopeder, sj.gymnaster, överläkare i medicin mm mm mm. Alla var jätteintressanta utom en. Monotom röst & så jädrans mkt info att man bara fattade hälften. Då nickade jag till en gång el två.

På vägen hem handlades det sista inför lördagens kalas. Sen slocknade jag innan kl var 22. Helt slut.


Gjorde mat & fixade fika inför efm, satte upp ljusslinga i 2 träd samt hann med en tur på stan åxo. Dukade & plockade fram. Tog sin lilla tid men hann precis med det mesta.

Fick fiiiiina paket! Allt från böcker till playdo (*s*) till presentkort & blommor. Ölprovning & spargrisar *s*, Fler presentkort & mer blommor.
Somnade strax innan 03.


Söndagen bestod av att städa- Städa - städa. Hade lite mera kalas på efm men på kvällen blev det en J.Bond-kväll med lite kex & ost & gott vin så klart.


Igår var det en hemma dag. Mysbyxor & förkläde hela dagen *s*
J kom förbi med uppskattad present & goda bakelser! Tack tack =)
Lugn kväll framför tv & symaskin.


Idag blev jag väckt strax innan 7 av kriscentralen. Tack tack liksom.

Svårt att läsa hur folk jobbar eller?! Eftersom de faktiskt hade noll koll på vik & hur de skulle gå till väga så skriver jag minsann upp en timme extra idag på lönerapporten.
De har väl bra bet för att sitta i sthlm & ringa & väcka folk på okristliga tider så de borde ju faktiskt ha lite koll. Men icke.


Ja ja, nu är det iaf jobbdags.


ciao

RSS 2.0