Äntligen!


Sambon kom hem igår eftermiddag, lycklig men trött =)
Å en stor påse med presenter till mig hade han också! Man kan inte annat än älska honom ;)
Så nu sniffar jag på mina nya parfymer, mumsar gott godis & har på mig nya tröjan.

Behöver jag säga att jag har världens bästa vid min sida?!



Lyssna & njut


Lycka

Sambon ringde idag på fm ifrån banan i Belgien. Hör du? Frågar han. Ett öronbedövande Zoom Zoom Zoom är det enda som hörs. Och en överlycklig Daniel som upprepar glatt ; hör du,hör du!? Det här är lycka! " ;-)

mjukt & skönt



Ok , det var faktiskt inte så farligt att sova själv. Inte ens en liten misse var inne i natt så det var helt tyst i huset.
Men det gick väldigt bra ändå ;)

Idag ringde kl redan vid 7 =/ Sjukgymnast tid & jag säger bara: Så j-a underbart!
Vilken härlig människa! Det var verkligen rätt person på rätt plats. *me like*

Blev knådad & masserad, med & utan kläder. Allt för att hitta knuten där det onda komemr ifrån & vilka övningar som skulle passa. Provade bälte också men det kändes ingen märkbar skillnad så avvaktar lite med det.
Om 2 veckor ska jag dit igen för en ny koll, skönt att de faktiskt tar tag i saker!
Är helt mjuk & skön i rygg & höft nu, ska köra övningarna så ofta jag kan när det blev sån uppenbar skillnad =)



Snart är det dags för en lunchdejt med Maria - ska bli kul =) 
Lite shopping ska hinnas med sen middag hos mormor & visning ikväll på norra ön.

Jobb imorgon igen, sådär motiverad. Denna helg är inte rolig med 9-22 jobb både tors, lör & sön.

Tomt


Men jiiiiz alltså, jag måste verkligen skärpa till mig! Har jag verkligen blivit såhär uberberoende av D? Kunde jag aldrig tro om mig själv =/

Vad hände med henne som tyckte om att vara SJÄLV, ensam i ett tyst & lugnt hem med all tid för henne själv?
Måste tappat henne ngnstans på vägen ihop med att kroppen bombaderades med alla hormoner.

Har bara ett ord nu: Fruktansvärt!


Försöker verkligen att tänka positivt &  fundera ut roliga saker att göra. Ja den tid som blir över efter att man jobbar 9-22 varje dag utom imorgon.
Å då är det kvällsvisning på norra ön igen.
Hade man haft ett badkar så hade ju ett varmt bad med extra mkt skum, tända ljus, soft musik & en bra bok varit en väldigt bra ide´. Nu har vi inget badkar & hela den mysiga tanken är ju inte så lockande med att ta en varm dusch utan skum & ingen plats för tända ljus & knappast läge för att läsa en bok samtidigt.

Funderade på ett fotbad, har ju mängder med sköna krämer & annat bra till kroppen hemma. Dock har jag ingen vidare lust att dra fram fotbaljan & kånka vatten som jag förmodligen ändå kommer att spilla ut på vägen, när jag kommer hem efter 22 ikväll.

Får rysningar bara jag tänker på det. Kolmörkt, blåst & inga gatlysen. Ingen som är hemma och väntar med tända ljus & en kopp te.
Förutom 3 st huliganer som är hungriga & ska ut eller in beroende på vart de spenderat eftermiddagen.

Å så möttes jag av 2 st kräkhögar nu när jag kom hem också. Usch! ingen mer mjukmat där på ett tag.


Fattar ni vad jag har blivit larvig? Nä, ett rejält uppryck nu så  kommer jag att njuta på söndagkväll då det är sista natten ensam igen på ett tag.

Jo men visst....



Längtar

Har redan bestämt mig,bättre Hjärtat håller sig hemma ;-)hoppas dagarna går riktigt fort nu!

Förlängt

Bokjobb idag, hela öland ska köras,norr till söder. Kommer ta en stund... Ikväll o imorgon efm är det helig kvalitetstid hemma hos oss. Sambon åker till belgien imorgon kväll o är inte hemma förrän måndag efm. Har inte bestämt mig än om jag tycker det är bra el dåligt ;-) Är inte van att sova ensam nu ju, lättare när man jobbade nätter, men nu har man ju vant sig i flera år att båda sover hemma. Ngn enstaka natt el två här o där som han varit iväg. Men inte 5 nätter! Är väl tur man jobbar varje dag nu då så hinner man inte tänka ;-) fick förlängt på bokjobbet också. Ett par ggr till i höst blir det. Känns bra då Grundinkomsten ökar inför nästa år. Hoppas bara de räknar detta årets inkomst. Förra året var det ju plugg i6 månader... Slut på fikat o dags att köra vidare i regnet nu.

Ny vecka

Helgen gick otroligt fort som alltid! Har hunnit med kalas, fikabesök, fasadtvätt,putsat fönster, huggt ned träd, pärlat o lite trädgårdspyssel. Ikväll var det visning på norra ön. Ett stort gäng från östergötland som var på danssemester på ön,riktigt kul! Sålde en massa o dansade en hel del! Allt nytt som kom i fre är slutsålt så blir att beställa nytt igen o göra mer :-) På fredag ska jag dit igen då fler är inbjudna,ska bli skoj. Behöver fylla mina dagar nästa vecka eftersom daniel åker iväg o så kul är det inte att tillbringa kvällarna själv hemma ;-) nu är det golvläge o film!

helg



ledig fre-sön nu. SKönt!

Vaknade 5.30 idag, mindre skönt. kollade på tv på v-rums golvet & försökte lindra ryggvärken lite. Gick sådär. Hasade in i sängen igen vid 10tiden för att totalslockna & vaknade kl 13.... Trött uppenbarligen ;)

Är jag trött så vilar jag, helt enkelt. Tänker inte tvinga mig själv till ngt när kroppen säger ifrån .

Nu är det frukost /lunch sen måste jag ner & köpa mjölk & frimärken . Tänkte undvika bilen helt i helgen så blir cykeln tror jag.
Fint väder idag med lagom varmt & strålande sol!


Ledsen

Igår var det berättardagen på många sätt. Skönt att iaf 2st blev riktigt glada o önskade grattis. Och eg,varför skulle de inte bli det :-) Sen kommer ett kallt sms som förstörde hela kvällen. Tack för det. Inte ens ett grattis, fy så dåligt tycker jag! Besviken är bara förnamnet.

lyssna & njut


Sarah Dawn Finer – Kärleksvisan


Tips



Onsdag idag & ett par timmar kvar till jobbet börjar. Sov sådär i natt men vaknade hyfsat pigg vid 9 iaf. Ner till VC & lämna prov & sen hemåt igen.

Tvättat & nu är det bullbak på G.
Mina bullar är bäst ;) Eller mormors & farmors är såklart godast men mina kommer inte långt efter *skryt*


Igår var det jobb hela dagen & på rasten lagade jag en god snabb middag:
Köttfärsgulasch, efter tips från en kompis. Är inte så förtjust i varm tomat men det blev riktigt gott iaf!
Nästan godare idag då en skål med gulaschrester blev dagens lunch precis.



Här är receptet

Jag hade i lite paprika & chilipulver för att få lite mer hetta, och så en klick  creme frachie & en nypa färsk persilja på vid servering.
Gott, snabbt & billigt.
Rekommenderas!


Jobb iefm & hela dagen imorgon sen är det ledigt fre-sön.

Visning på söndag & jag hoppas fedex skyndar på lite med mitt paket som skulle varit här idag.









Nytt

Var en produktiv dag igår trots ryggont. Först bokjobb, sen en fika hos mormor o morfar o en stunds ryggläge på ett hårt altangolv innan sista butiken avklarades. Hem o tvätta, strök värsta strykhögen som blängt på mig i månader känns det som. Sorterade alla kläder i garderob o byrå. Insåg att jag har kläder som skulle försörja ett helt land! Trots det måste jag ju köpa nya ändå. Svårt med byxor just nu. Och jag kan ju inte gå i kjol el klänning hela hösten /vintern. Tog en promenad efter maten igår o det kändes genast bättre,ingen snabb promenad nu utan sakta så höften hann med. Får bli ett stående inslag varje kväll innan sovdags. Och såklart undvika en stol efter det,då är Det kört igen. Ska försöka jaga folk idag så jag kan få en tid snart. Nu är Det iaf jobb, regnig dag så passar utmärkt att baka lite också :-)

Bästa ställningen

Bästa ställningen just nu: raklång på ett stenhårt golv.

ha ha



fy så skrattretande!

Man blir liksom bara mer förvånad hela tiden. Trodde jag inte....



Blogcandy med anledning av scrapkryssningen

Blogcandy med anledning av scrapkryssningen

I oktober i år, närmare bestämt den 15:e till och med den 17:e oktober, anordnar Scrapgalen i samarbete med Viking Line en scrapkryssning mellan Stockholm och Helsingfors!
Det blir en fantastisk helg för max 100 personer där du kommer att få gå fyra stycken inspirerande kurser, shoppa hos Scrapgalen, scrappa med nya och gamla vänner, äta en god tre-rätters middag samtidigt som du har tid till shopping ombord och i Helsingfors! Mat, boende, kurser och kursmaterial samt goodie-bags och utlottningar ingår alltihop i priset för kryssningen som är endast 2.495 kr. Anmälan görs via kryssningssidan eller till Scrapgalens mail på [email protected].

De kurser du kommer att få gå är:

* Klet & Kladd med Helene/Webmosterhelene: vi gör en lo i klassisk ”Helene-stil” och använder flera olika tekniker med Studio akrylfärger.
* Minialbum med grafiskt tänk med Åsa/Badanka: vi lär oss göra ett minialbum med en tydlig grafisk profil och lär oss att hålla den röda tråden med enkla medel och spännande material.
* Kurs med Inkido: mer information kommer i slutet av augusti.
* Glitz Vintage love: vi gör en kanonläcker layout med produkter från Glitz Design! Lär dig nya tekniker och kom ut från kursen med en färdig lo OCH tillräckligt material OCH instruktioner för att kunna göra ytterligare 2 layouter på egen hand.
I tillägg till detta har vi flera underbara sponsorer som bidrar till utlottningar och goodie-bags, eller vad sägs om Prima Marketing, PhunnyFace, Glitz Design, October Afternoon, Inkido, Mians Scrap & Design m. fl.?!




Den 1:a september kommer en vinnare att lottas fram bland er som deltagit i utlottningen av Scrapgalens Blogcandy. Vinnaren presenteras därefter här i bloggen och vinsten skickas portofritt inom de nordiska länderna!
Så, vad vinner man då….undrar du säkert nu! Vinsten består av följande läckra paket:



* 12 dubbelsidiga papper från Echo Park ”Sweet Summertime”
* ett 12″x12″ stickersark från Echo Park
* 6 st dubbelsidiga papper från Webster´s Pages ”Life´s Portrait”
* ett diecut papper från Webster´s Pages ”Life´s Portrait”
* Vintage Sparklers från Webster´s Pages
* Fabric Fancies från Webster´s Pages ”Life´s Portrait”
* Wild Cards från October Afternoon ”Fly a Kite”
* Rub-ons från October Afternoon ”Fly a Kite”
* 2 st Adhesive backed Fabric Paper från American Crafts ”Dear Lizzy”
* 2 förpackningar med Thickers från American Crafts
* Leafy Ribbon, förpackning med 4 olika band från American Crafts ”Dear Lizzy”
* Tyedyed Mulberry Flowers från Petaloo
* Zazi flowers från Prima Marketing
* Debutantes från Prima Marketing
* Mini Alpha från My Little Shoebox
* 2 st Zig Calligraphy
* band och spets.

Mys

Fått massor gjort idag, mängder att fotografera och lägga upp imorgon. En fika på stan med A o en runda i butikerna. Men nu är det kväll. Dagens middag består av; Älgfärsbiffar hasselbackspotatis o kantarellgräddsås. Till efterrätt blåbärspaj. Egenodlad sallad,paprika,tomat, physalis, sockerärt,potatis o persilja. Egenplockade blåbär o köttet har pappa jagat o malt. Kan knappast bli mer ekologisk än så! :-) trevlig helg allihopa!

Ädelsten

Till helgen kommer mängder med nytt upp på shopen! Halvädelsten, snäckskalschips, sliders, hängen, cat s eye, bead boards ,glaschips och mycket mera! Snart tävlingar o sensommarerbjudanden också! Www.sparklingdesign.se

Morgon

Vaken sen 530 idag. Mkt att tänka på nu. Å så gick jag på den lätta! Så dumt av mig! Men men, det finns ju en anledning till att IPnr syns ... Jobb 9-22 idag,hoppas på bra väder så det blir långpromenad större delen av dagen.

kväll



Ni som mailat & kommenterat, skickar nya bloggen via eran mail =)

Blir mindre uppdateringar här men ändock uppdateringar =) Bara lite mer pärlor & sånt istället.



Fick hem mina plastpåsar idag. Äntligen, säger jag bara! Har tagit sin lilla tid trots att det skulle levereras inom 2 dagar. Men men, posten vet vi ju alla hur de kan vara ibland.
Nu kan det iaf sorteras ordentligt igen =)




Om ett par veckor är det visning igen, ett tag sen nu men det brukar vara mer på höst & vår. Sommaren har man liksom inte tid.

Så om ngn vecka eller så kommer det hem påfyllning av boots samt urläckra emaljerade smycken!






nytt



eftersom det tydligen är så j-a roligt att prata så blir det en ny blogg om det nya.

Ni som vill ha, maila eller kommentera.

Här blir det andra uppdateringar nu.


Trist men så blir det.


ciao

Jaaaaa



det gick kanon!

Skönt =)



Nu en kopp kaffe hos sambon sen lite shopping & sen hemåt till ön



Spännande

En spännande dag idag. Men först lite bokplock. Har snart slut på lagret men i veckan kommer massa roligt nytt igen i läsväg :-) har en otroligt trevlig kollega som sitter o tar emot mina beställningar på det stora lagret i sthlm. Nästa vecka kommer flera av de ner till ön så då ska vi ses ! Ska bli himla roligt :-) väntar även på en stor pärl o smyckesleverans som jag hoppas kommer i början av nästa vecka. Har en stor låda med massa nytt som ska läggas upp o det blir på fre el lör. På lör är det 4år o 1månad , det firar vi med kungsrally på ön ;-) texten blir ihoptryckt när man bloggar från mobilen. Störande,jag vet! Ändrar senare idag. Nu till mörbylånga!

besviken


ja minst sagt!

Man kanske ska lära sig & lyssna på vad folk säger redan från början istället för att tro gott om folk?!
Nu vet jag ju iaf.



sovdags, stor dag imorgon!


natti

Galet

Idag har det varit bokjobb på fm o nu är det ord.jobb till 22.
Galet mkt trafik på vägarna idag men kan ju bero på löttorps marknad som tydligen lockade ut varje tant o bonde hur husen.
Kärringar över 80har inget på vägarna att göra,totalt livsfarliga! Inte en koll i ngn spegel eller ens på vägen ibland. Man tittar hellre på kossor o hus som man passerar.
Eller tittar på de som åker i baksätet o pratar med huvudet vänt ifrån vägen. Finns ju en anledning till att färdtjänst existerar....

Å så har de vanliga turisterna åkt hem från stan,nu är vi invaderade av tyskar o holländare istället. Vet inte vilket som är Värst ;-).

En fika på stan nu så går kvällen lite fortare iaf. Sov dåligt natt pga rygg,drömmar o molvärk. Hoppas innerligt det går bra imorgon! Har bokkörning söderut först innan det är dags för fastlandet på efm.

Grattis till M som väntar twins o så till L som nyligen fick en liten tjej! Babyboom nu tydligen ;-) ledig fre-lör denna veckan. Då vankas det mer pärljobb.

Försöker övertala sambon att gräva om rabatten på framsidan. Han är inte så förtjust i det ;-)

nu promenad!
Ciao

Hemgång

1 timme o 45min kvar. Imorgon blir det norra ön på fm o ord.jobb på kvällen. Har ett par timmars jobb ,när jag kommer hem, framför datorn o vid packbordet. Folk har blivit köpgalna, me like :-) onsdag är det ledigt. Ska till kalmar då,hoppas på positivt svar! Om 3v åker sambon till belgien i 5dagar,måste börja Öva mentalt på att sova själv då,ha ha. Vad man vänjer sig snabbt vid att alltid ha ngn nära ♥

Tips?

Ngn som har ett eller två tips vad man ska göra mot ryggont? Förutom massage som inte hjälper. Blir tokig snart!

helvetet



Helgen har varit bra & kreativ, har fått mängder gjort både med pärlor & ute i verkstaden.
Började med jobb 9-22 i fre, mindre motiverad men en räksmörgås & en latte (ja jag vet att jag är sen med nymodigheter MEN det är faktiskt gott ) på stan gjorde att dagen gick lite fortare.
Sambon var ute med grabbarna på kvällen & jag hade fjärrisen helt för mig själv när jag kom hem strax efter 22. Nice!

Lördagen började med regn.
En tur till fastlandet blev det igår på efm, inhandlade mer förvaring & sambon köpte lite "leksaker" till verkstaden.
Fikade & passade på att handla på citygross innan vi for hem igen. Resten av kvällen bjöd på ihopmontering & sortering samt en otroligt god middag, igen ;)
Egenplockade kantareller, lök , grädde & filé.
Behöver man säga mer?? =)


Dagen idag har spenderats med U, pärlat en hel del & fått massa nya idéer, igen. Tiden är största hindret nu.

OCH, ryggont från helvetet.
Spelar ingen  roll om jag står, sitter eller ligger. Lika ont ändå. Tröttsamt som tusan men är jag igång & går tex så lindras det lite.
Och ja , jag vet vad det beror på. Hoppas verkligen inte att det sitter i länge som för en del.


Imorgon är det jobb. 8-9 bokjobb nere i stan sen ord.jobb 9-22 & därefter pärljobb tills jag somnar ;)
Ska snart inse att dygnet inte har tillräckligt med timmar för att ha ett heltidjobb, ett företag & ett extrajobb.
Men, det är roligt =) Ja förutom ord.jobb men det ändras sig snart förhoppningsvis!



Nu är det massage & sen sova. Om det går.



Btw, ett annat gott recept på fikabröd:
Snabbt & lätt

smördeg
florsocker
mandelmassa
valfri frukt& bär
smält smör

SKär smördeg i fyrkanter i lagom stora bitar (typ 10x10 cm)
Riv mandelmassa ovanpå
Skiva frukt eller lägg på bär  (syrligt är bäst)
Droppa över ca 1/2 msk smält smör över varje platta
In i ugnen tills de får färg ., ca 10 min 200grader.
Sikta över florsocker

Servera med glass eller vaniljsås.

Enkelt & snabbt om man får spontana gäster!

ciao






Pärlor



Hela dagen idag har jag spenderat bland pärlor, kedjor, kamera, framför datorn, etiketter & små påsar.
Ögonen går i kors nu men oj så mkt jag fått gjort!

Massa nytt ute på shopen, www.sparklingdesign.se

Och mer kommer till helgen! Har sorterat & räknat lager, fotat & lagt upp nytt!



Imorgon är det ord.jobb igen. Vart tog 4 veckors semester vägen???

Men men, ska väl bli ok att börja jobba igen. Vi har ju ändå hunnit med både att slappa & slöa, jobba & fixa här hemma samt åkt på lite utflykter & minisemestrar =)


Nu är det strax sängen, ryggen protesterar högljutt idag =/








pengar



Lång dag igår & mkt trötta fötter när vi kom hem på kvällen.

Det var mkt folk men ingen kö in till Ullared, skönt! Hittade en hel del bra & ännu mer skräp. Blev lite besviken på utbudet denna gång men ett par kassar fick följa med hem iaf. Mest handlat blev scrapbookingprylar & underkläder & strumpor.
Sambon blev inte så imponerad & att få han att följa med fler ggr är nog omöjligt ;) Dåligt med herrsaker, förutom kläderna då men i övrigt tycker jag inte de ska göra reklam för nya hobbyavdelningen med verktyg mm. Största delen av den avd bestod ju av hund & hästsaker. Nä, bakläxa där tycker jag!
Hittade väldigt fina krukor men insåg att vi faktiskt inte behöver fler så det fick vara, likaså husgeråd mm men man kan ju inte köpa bara för att det är billigt heller. Så 2.5 stora kassar blev det där bara & under 2000 kr. Helt ok =)

Sen så blev det ju en väska i finaste väskaffären utanför & så en tur till Panduro outlet. Men oj så dyrt trots Outlet-skylten! Blev en liten påse där bara.

En korv & en glass innan vi for hemåt & en matpaus i värnamo.

Uppackning när vi kom hem & nu ligger det saker på hela v-rumsbordet. Ska tvätta mina nya fina dukar & de få kläder jag köpte (trosor, behå, strumpor & en kofta) , sen är det röj i köksskåpen.
Måste ta tag i huset nu i höst & rensa överallt om vi ska få plats med allt sen.

Har packat beställningar nu & har en hel drös som ska lämnas till turister nere i stan som beställt.
Roligt! =)

Sista dagarna för sommarerbjudandet nu så passa på & beställ!



Ikväll blir det Ruinen & konsert om vädret är bra vilket de lovat att det ska bli. Skoj!





bilder




Här kommer lite bilder från Malmö & Köpenhamn


Utsikt från lghten



Båda dricker carlsberg iaf ;)
D kollar så att verkligen ölen kostar 50 danska (ca 75 kr) ;)




Sol!


torg i k-hamn




Å så från Winnerbäck:


Laleh



Winnerbäck






pencilin




Stress idag med böcker, namnsdagsfika ( fick en Signerad bok av Björn Ranelid i present av snälla mormor! Tack!!) & sen ett snabbt samtal till diverse personer tills jag fick en tid på VC. Provtagning & ett samtal med läkaren.
Fick pencilin utskrivet eftersom hon tyckte det var lika bra OM det visade något på odlingen (visade lite på snabbtestet). Första gången jag någonsin fått urinvägsinfektion så hoppas att det inte blir fler ggr. Dock inte så allvarliga symptom men kände det var bäst att kolla ändå.
Dock så väntar jag tills imorgon kväll innan jag börjar på kuren & det var helt ok enl läkaren.
Ska ju till ULLARED imorgon med sambon =) Vill inte få ev biverkningar när man ska gå där en hel dag.

Han är mäkta lycklig över denna idé men ett löfte är ett löfte ;) Åker inte så hiskeligt tidigt men siktar på att vara ifrån ön runt 6 tiden iaf.
Har ju hela dagen på oss & goa mormor ska följa med också så jag får lite sällskap medans D försvinner på diverse motormuseum osv.

Ska eg inte handla så mkt som jag vet nu, inga kläder iaf. Ingen mening precis med det, bättre att vänta till våren.

Blir nog en tur till senare i höst men då kan man ju ta en bussresa dit =)



Fick ett par liter till av röda & svart vinbär så blev att frysa in & baka lite när jag kom hem.
Till middag idag blev det pastaband med rådjurskött & kantareller i gräddsås. MUMS!!!
Ibland lagar man bara så där himla god mat trots att man är trött, har ont i fötterna & allmänt lite smågrinig ;)

Btw, sa jag förut att fil & flingor va gott??? Fy alltså, inte en chans att det kommer in ett filmjölkspaket i vårat kylskåp på ett tag. Nu ska det vara päron. Åh så gott! Conferencepäron ska det vara & inget annat ;)





Latte

Jobbhelgen är snart slut.
Har ändå gått hyfsat bra ändå. Lite tungt emellanåt bara.
En kaffe latte på Ebbas nu så känns det inte så långtråkigt ;-) en skön kväll men imorgon får det gärna vara helmulet.
Bokjobb då o ev en tur till U på efm.

Tisdag lutar åt att det blir en ullaredstripp om vädret är strålande, brukar ju vara mindre folk där då. Behöver shoppa loss lite efter det par tunga veckor känslomässigt.

Är iaf himla glad åt några nära vänner som ,även om vi inte ses så ofta, visar omtanke o bryr sig.
Att jag har en otroligt bra vän i A o U. Trots att många skakade på huvudet när vi fortsatte umgås efter vi delade på oss för många år sen.
Finns ingen som står närmare än de,blod är inte tjockare än vatten. Det har man ju fått bevisat flera ggr denna sommaren. Tyvärr.

Å så älskade D. Vad tusan skulle jag göra utan dig? :-) vilket kap jag gjorde! :-D över 4år nu o det känns som igår vi sågs för första gången. Samtidigt som vi känt varandra i all evighet! Nästa år blir det nytt o spännande på många sätt om allt går bra.

Fick ett mail av U härom dagen o fick en tankeställare. Trots all sorg o besvikelse denna vår o sommar så finns det så mkt att glädjas åt runt omkring oss!
Det är inte vår förlust längre,utan deras.

Den största saknaden är M, och kommer alltid att vara.


RSS 2.0