Hot


Idag är det nog värmerekord här. Jiiiiiz så varmt! Har spenderat ngn timme på marknaden med Pi , sen blev det fika med saft & jordgubbar i trädgården under eken. Underbart med skugga!!!

Nu är det tvätt - perfekt torkväder! Och så måsten jag beställa böcker tills nästa vecka också.

Ikväll ska jag lämna bilen för lite svetsning, sen blir det ett dopp i havet när sambon kommer hem. Middag på det & sen lite ångest inför jobbdag imorgon.


1/2 kg marknadsgodis följde med hem också. Brända mandlar....mmmmmmmums!



Marken



Marknad idag. Perfekt väder : lite mulet & svalt!

Strax är det veterinären för lite vaccin sen kommer Pi förbi innan det är marknadsdags!

ciao

byttan



Idag gick bokrundan snabt! Inte så mkt att plocka upp efter midsommar & säsongen har ju inte riktigt satt igång än. Södra ön tar jag imorgon fm då jag strax ska svida om & åka in till Kalmar.

Sambon har bokat bord på Byttan i efm där vi ska äta gott innan det är dags för Zpanska Flugan -teatern på Krusenstjärnska trädgården ihop med M & B med respektive. Ska blir riktigt kul! Å så är ju vädret på topp med, kan inte bli bättre =)

Ska inhandla nya sandaler också då mina är mer än fallfärdiga just nu. Så otroligt sköna men oj så dyra de är! dock värt det eftersom man inte får ont i fötterna efter en  hel dag på benen.



Ciao


Nämen



Nu får det väl ändå vara nog!?

Så otroligt barnsligt & rejält på sandlådenivå.


Kan ni inte åtminstone försöka vara vuxna???


Vi är mitt uppe i planering men det blir inte en inbjudan till ngn av er så länge ni håller på så här. Ni förstör mer än ni tror.


Fy vad jag skäms för er!

sol sol sol


Idag är det VARMT! Varit på skogspromenad med mormor nu, ska slänga mig i solstolen i skuggan med en bok innan vi ska till svärfar på middag i efm.

Kvällen igår spenderade vi på stan, träffade långväga vänner & tillbringade ett par timmar på uteserveringen med prat & skratt. Mkt trevligt!


Hoppas ni alla haft en bra midsommarhelg!



....




Nu är det 1 veckas semester att se fram emot! Och min första HELLEDIGA midsommarhelg på cirkus 9 år.

Önskar er alla en riktigt härlig midsommar! För det ska jag ha =)











btw, fy vad ni är pinsamma. Man skäms ju för er.

Bullar



Vaknade kl 6 idag & kunde inte somna om. Kunde bero på en liten misse som absolut skulle ligga & kela tätt intill mig. Varmt? Näe då inte alls *puh*
SEn gick väckarklockan igång & sambon flög upp & stökade innan han for iväg till jobbet. Kvar blev jag, en varm misse & en kurrande mage. Försök somna när du är hungrig. Helt omöjligt!
Så upp & fixa frukost & sen ner i sängen igen  & kolla morgonnyheterna.

For iväg & storhandlade sen inför helgen. Tänker inte gå in i en affär alls under midsommarhelgen.
Turisterna har redan börjat invadera ön & fler lär det bli!


Lagom hemma så ringde mormor som var på väg. På med kaffet & sen var det fika med nybakta bullar (mums! Mormors bullar ÄR bäst! ) i solen på altanen.

Nu är det strax dags att fara ner till stan igen, möte & sen hem en stund innan jobbet börjar kl 16.

Ska försöka hinna plantera lite men det får nog vänta till helgen tror jag. Ingen större lust att få jord under naglarna nu innan jobbet ikväll.


ciao



rast



Rast nu & solen skiner! Ska ut & greja lite i växthuset & vid dammen medans den är framme.
Tänkte cykla i morse till jobbet men möttes av regn när jag skulle åka så blev bilen istället.
Hoppas det blir sol nu ända till sön iaf !

Väntar på fina brudkort från helgens 2 brudpar åxo =) Gamla klasskompisar som gängat sig efter 12 år ihop redan (!) Nu är det bara tillskott i familjen som saknas där ;)


Lite smått irriterad på chefen idag, inte helt schysst tycker jag. Börjar tröttna så smått på detta nu, men tur är att jag har en  väldigt trevlig bokchef nu över sommaren =)
Snart är det ju semester & då tänker jag inte ägna en tanke åt ord.jobbet!


Förhoppningsvis så vill livet annorlunda efter sommaren & gör som jag vill & hoppas!



Nu är det solen som gäller!

ciao




21 juni



Äntligen måndag! Typ =)

Helgen spenderades på stan, i trädgården, hos mormor & morfar, framför tv & finfint böllop (btw, grattis till Emelie & Johan, Åsa & Hampus också), mumsat flera liter jordgubbar, ätit god mat & jobbat lite också.
Idag har det varit bokjobb. Lite nytt för sommaren & massa nya härliga böcker =)

Har lite kvar att göra så som att packa ur bilen, sortera, skriva ordersedlarna klara m.m.

Daniel jobbar sent idag pga tysklandsresa imorgon igen för några av grabbarna som ska laga tåg.  Mkt som ska hinna bokas m.m. innan.

Ska iaf laga fläskfilégryta med hasselback till middag ikväll. Jobbar ju sent tis-tors sen så bäst att passa på med ngt gott när vi kan dinera ihop ;)

Midsommar närmar sig med stormsteg också. Vart tog maj & halva juni vägen? Känns som man blivit blåst på våren & försommaren i år. Eller blev man för bortskämd förra året när vi hade minst 20 plus redan i mitten på april....

Ja ja, midsommar firas ev nere istan som vanligt. Får se lite vad vi känner för. Funderar på att kanske vara här hemma istället med några vänner.



Ser iaf fram emot en veckas semester på torsdag kväll =) jobb 1.5 vecka efter det & sen 4 veckors semester . Me like!

En lugn & icke-planerad sommar blev utan närmare planering rätt så fullbokad ändå! Men bara roliga aktiviteter så klart =)




Nu ska jag skriva lite papper sen fixa middag &  ev köra lite pärljobb


ciao



besök



Sov dåligt i natt eftersom jag väntade på att D.s väckarklocka skulle gå igång en stund innan kl 3. Var så klart vaken när han for & sen tog det en bra stund innan john Blund ville komma tillbaks.

Vaknade dock hyfsat pigg vid 9tiden ändå. Bakade scones & dukade fram alldeles lagom till Pi & Jesper kom på besök.
En lång härlig dag med skvaller, tedrickande, pärlsorterande (tack för hjälpen!), mer fika, bus med Jesper &  så en runda i solen. Riktigt skönt med en hel dags sällskap =)

D har fastnat i Berlin pga förseningar & missat flyg så får se när han kommer hem ;) Bilen står ju på Kastrup så dit måste de ju flyga.

Har precis mumsat i mig en god ceasarsallad. Varför äter man inte det oftare ??? Å så gott!


Nu blir det en bok, en kopp te & filt i soffan. Ute skiner solen & det blåser. Men vad gör det, säkert sol imorgon åxo att ta tillvara på ;)



ciao!





Kastrup



Har jobbat klart för idag - Skönt!! Längtar rejält till semestern nu!


Har gjort en massa goda smörgåsar till D & J som fick boka om allt idag pga ngn framflyttning av tiden på kalmaravgången så de hinner inte med Berlinplanet från Arlanda. Vilket gjorde att de nu får KÖRA till Kastrup kl 3 i natt för att flyga därifrån istället tidigt imorgon bitti.
Skönt för mig, jag slipper gå upp tidigt, men jobbigt för dem.  De kommer iaf hem hyfsat i morgon kväll om allt går som det ska.


Ska dricka en kopp te, packa klart muggar & dricka sen är det sängen för mig med. Trött idag trots många timmars sömn i natt.



ciao


22 kg



Hemma på rast nu, kanonväder idag så klart när man jobbar ;)
Hoppas på lika fint väder imorgon! Pi & Jesper kommer förbi på fika & prat på fm, ska bli kul!

När jag kom hem idag så stod det 12 karonger med böcker & en stor kartong med ca 22kg pärlor & väntade på mig. Har lite att göra nu då..... ;)
Ni som känner er manade & vill sortera lite är väldigt välkomna att höra av sig!

Imorgon bitti ska jag skjutsa in Daniel + Johan till flyget kl 5.15 =S (sådant där svagt ögonblick igen) , De ska ner till Berlin över dagen som tekniska experter. Tydligen kan tyskarna inte laga tåg som krockat utan måste kalla in på svensk expertis för att se om det över huvud taget är möjligt att laga dem. Å sen kan de heller inte laga de om så är utan D får rycka in igen. Inte första ggn det händer, ha ha. Lite kul faktiskt =)



Nähe, dags att posta beställningar växla lite pengar till Euro till sambon & sen är det ett par timmars jobb igen.



Trevlig helg!

ciao




11 veckor




Kalmarturen gick bra idag - så skönt! Nu kan man släppa lite av den "oron".  Hann även med att fylla bilen med stora härliga växter som ska stå på altanen, blir lite medelhavskänsla =)
Köpte gigantisk kruka med som jag ska plantera klematis & lite annat fint i. Väntar bara på D så han kan borra hål i botten på den när han kommer hem sen.

Skulle vart in på skoaffären men orkade inte gå in på Hansa idag. Får bli en annan dag istället.

Köpte även färg till huset nu! Först ska det grundas såklart & sen har vi 2 grå nyanser att välja mellan, provmålning om några veckor alltså =)

Mumsat i mig jordgubbar idag igen ,himmelskt gott alltså! Dyrt förvisso med 50kr/litern men va fasen, öländska gubbar är ju de bästa! Våra egna är nog mogna till midsommar, blir många i år *me like a lot*


Imorgon el på fre kommer böckerna, Chefen ringde idag & undrade hur många pallar jag fick plats med *hrm* En tyckte jag räckte men vi får väl se, var tydligen så många butiker i år & försäljningen hade ökat så... 11 veckor bokjobb nu då =)

Kanonväder idag igen så har slappat på en filt ute med tidning, jordgubbar & en kelsjuk misse när jag kom hem.

NU är det sommar på riktigt! Finns det något bättre ställe än Öland att vara på sommartid???



Btw, sa jag att vi hade fått vipbiljetter till Zpanska Flugan (med Robert Gustavsson & Peter Dalle) 30 juni,  Winnerbäck 25 juli & Diggilo 28 juli  :D






2 år




Igår firade vi 2 år som förlovade, och om en månad har vi hängt ihop i 4år! =) Vart tog tiden vägen???
Jisses så fort åren går !

Myste med färska räkor, rökt makrill, rökta räkor & en bit god smörgåstårta i solljuset på efm/kvällen. Riktigt härligt med sommaren nu!


Idag är det jobb, rast nu en stund till. Promenerade i 2.5h idag på dan i solen, skönt då tiden går lite fortare.

Imorgon blir det kalmar på fm, ev p-möte om jag hinner annars lnch med honey & inköp av färg till huset.


Nu lutar det mer & mer åt en våning till istället för utbyggnad. Svårt å bestämma oss, men fler rum & större kök måste vi bara ha !


ciao



I-landsproblem



Blev riktigt förvånad igår när männen inte ville hem förräns stängningsdags! ;) Väl värda för en hel utekväll var de iaf! =) Kom i säng efter 03.30 ngn gång & var riktigt trött i morse kl 8 när missen ville gå ut. Tänkte bara blunda en liten stund  & vaknade sen med en liten känsla av stress en bra stund senare, kl stod då på 11.30!! Helt otroligt att vi sov så länge! Men tydligen behövde vi 8h ;)


Dagen har bl.a bjudit på betonggjutning - vattenfallsblad & fler fågelbad. Beställningarna haglar in på de också så blir ett race nästa helg med!

Riktigt varmt & skönt idag - kjol & linne väder! Me like!  Solat & mumsat glass i solen.
Middag hos svärfar & fika hos farmor på efm/kvällen. En riktigt bra söndag!


Å så har vi riktga I-landsbekymmer här...
Största "problemet" är att bestämma oss för utbyggnaden. Har hela tiden pratat om att bygga ut framsidan , 2rum + större kök. Nu började vi diskutera fördelarna med att höja hela huset en våning istället. + 5 rum blir det då. Större kök = med minus ett rum på nedervåningen.
Tål att funderas starkt på.

Har kollat olika företag som specialliserar sig på detta & ca pris är 400 000kr för ett skal. Då sitter övervåning på plats men sen tillkommer ju såkalrt isolering, inneväggar, golv, osv osv. Och så klart utbyggnad av köket nere.
Å andra sidan sparar vi tomtyta som just nu känns som vi verkligen vill ha kvar. Slipper gräva & gjuta ny grund.
Men det kanske kostar ca 2-300 000 kr mer än att bygga ut framsidan. MEN, å andra sidan felr rum, mer yta inne & ff lika stor trädgård.....

För-& nackdelar med allt.




Nu: En kopp te & ritningsprogrammet på bärbara!



änka



Dagen har susat förbi fort idag, i vanlig ordning! Men vi har fått en hel del gjort =)

Klippt gräset på båda tomterna, rensat upp lite vid diket - klippt grenar & ansat buskar. Planterat ut mängder med frösådder som blivit stora nu, en sväng på stan i solstormen & en glass så klart.

Vid 16 kom hela grabbgänget. Öl, tilltugg & rock i ett par timmar innan de nyss för in till Kalmar för en helkväll ute med middag & pubrundor!

Jag ska leka chaufför senare i natt när de fått nog ;) Eftersom de börjar bli "gamla" så fick jag dem lova att vara kvar iaf till efter 00.30 , ha ha!

Tänkte fixa med lite på webshopen & fota nya pärlor när jag nu blev "gräsänka" men luften gick ur.
Så funderar på om jag kanske ska hyra en film, hälsa på A en sväng eller helt enkelt sätta igång med kameran iaf?

några av "gästerna" i dammen





Nä lite te nu tror jag


ciao


Btw, 40 dagar rökfri idag. Är inte det jävligt bra gjort?? =)


ciao




Fredag




Snart helg! ett par  timmar kvar på jobbet sen ledig lör -mån. Gud så skönt =)


Hoppas att solen kommer i helgen, vilket är lovat, så att vi kan spendera tid ute i trädgården.

Grodyngeln blir större & större, spännande & se om det blir några grodor =) Måste köpa guldfiskar sen också, de sköter dammen bra vad gäller alger, smuts & eventuella mygglarver.



Nähe, lite te & kel med missarna en stund nu


Trevlig helg!

Kulor




Vaknade kl 6 idag av en pipig & väääldigt hungrig misse. Han var inte alls glad över att få fasta i 13h!

Nu är han iaf  förhoppningsvis, i  tryggt förvar hos veterinären. Kulknips idag. Inte så populärt tror jag.


Och här är det jobb alldeles strax.


ciao

Nyhet




Massor med nytt på www.sparklingdesign.se
Missa inte sommartävlingen som pågår juni ut!



Kvällen har bestått av Sherlock Holmes & mer kycklingsallad.  Nu är det snart sovdags. Veterinären kl 8 imorgon bitti innan jobbet.

ciao




besiktning



OK, inte världens största tur idag när jag fick "surgubben" på besiktningen, har alltid lyckats få ngn av de andra innan men ngn gång ska ju vara den första!

Blev tyvärr inte blankt papper som sist men det var inte långt ifrån =)
En bromsskiva som ligger på , på ena bakhjulet bara. Inte speciellt svårt att fixa =) Är nöjd iaf , kunde varit betydligt värre! Dock så blir det lite koll på ny bil iaf i sommar. Måste ju uppdatera sig lite ibland med.



Fixade kycklingsallad när jag kom hem - riktigt gott! Missarna "bor" ff växelvis inne & ute. Som tur är det "problemet" över vid denna tid imorgon!


Nu blir det lite pyssel ute mellan regndropparna.


ciao


S: Det är konsulentjobb - beställer & fyller på & plockar upp böcker i butiker (rena softjobbet i princip) Vet inte om de behöver där uppåt. Kalmar m. omnejd har en konsulent, & öland en sommartid. Denna sommaren är förmodligen redan fixad men ska kolla upp =)




Gele

Ha ha så j-a bra! Genomskinligt som gele.

Snart hemgång o en snabb koll på billysena innan sängen kallar.
Mkt diskussion om skattens vara el inte vara idag. Men i december är det jag som är glad över 5siffriga belopp på kontot innan jul ;-)

btw, kvällsljuset gillas mkt nu!
Skönt att kunna cykla hem kl 22 o inte behöva ta bilen pga kolmörkt.
Me like!

Böcker

16.00


Rast nu, sen rast idag som vanligt.

Packat mängder av beställningar & har fler på kö...

I natt var nog alla byns missar här utanför. Mjauandet var över min gräns också faktiskt. Så nu är det växelvis boende inne för 2 st. Och på torsdag klipps det kulor för tusenlappen. Tur att skatten kommer i dec....

Min "bokchef" ringde idag för att meddela x antal nya butiker har tillkommit på sommarens bilschema. Samt att x antal hundra böcker anländer i nästa vecka!

Kommer bli en härlig sommar med massa bra böcker att läsa & riktigt goa pengar i slutet av sommaren (som oavkortat går till vår resespargris! Vad vore livet utan alla resor korta som långa?! ) Allt bara för att avsätta en dag i veckan. Vem fixar inte det trots semester? =)
Man kan ju definitivt inte anklaga en för att vara arbetsskygg.

Nästa vecka är det även inventeringsjobb i Butik, samt en massa nya pärlor att sortera & lägga upp! Har ff inte lagt upp det nya men allt är förberett så nästa lediga dag det regnar så blir det gjort.

Var å snabbkikade på "min" nya bil också igår.  Domen kommer ju imorgon & efter sommaren blir det kanske köp oavsett hur bes.pappret ser ut imorgon.
Måste fundera lite till bara på vilken färg ;)



ciao




Shopping


Måndagen är snart redan passerad i regn & rusk. Höstlikt idag =/

Fm bjöd på möte nere i stan, sen kom Jenny förbi på fika ett par timmar. Alltid lika trevligt =)

SEn full fart ner til lstan, förbi vet. & köpa lite mat sen hämta Ulrika & Natalie & in till Kalmar.

Shopping hela efm då vi letade studentkläder & snygga skor! Blommor inhandlades & en sväng på citygross innan vi avslutade med en himmelsk god räksmörgås & en stoooor kopp kaffe!
En väldans rolig dag idag trots skitvädret =)

Hemma vid 21tiden & riktigt trött nu. Blir sängen strax.


Jobb imorgon igen, hoppas på regn då med ;)



Läste ut Babben Larssons "jag vägrar dö nyfiken" i helgen,  riktigt bra & stundom väldigt rolig, väl värd att läsa!


Onsdag är det bilbesiktning. Hoppas på samma resultat som förra gången. Dvs blankt papper.
Blir det fulltecknat har jag ny bil på G =)


ciao






5 juni



Jobbdag idag, mindre roligt. Såklart strålande sol & sommarvärme.

Gårdagen bjöd på fika hos U, sen till fastlandet på efm för en himmelsk god middag & en bra bio!
En sväng på stan efteråt & insöp uteserveringarna & folket. Sommarkänsla på riktigt =)


D & C dricker öl & pratar f1 ikväll ;)
För min del är det sängen snart då det är 9-22 jobb imorgon åxo.

Ciao



Honey



Färdigjobbad för idag.

Blommor & en säck cement väntade på mig när jag kom hem, han vet vad jag blir glad av ;)
Nu ska det gjutas! =)




ciao!

hot, hot ,hot



Jobb idag. Självklart är det ju över 20 grader varmt, strålande sol & klarblå himmel.

Men men, spenderat hela dagen utomhus & det gör ju att tiden går lite fortare! Nu sätter allt fart i trädgårdarna också, syrenen har slagit ut & det doftar helt underbart! JAg gillar att flukta in i andras trädgårdar när man promenerar förbi,  för att få tips & idéer. Eller helt enkelt glädjas åt att en del har så hemskt tråkiga uteplatser & knappt några blommor alls.
Sen behöver man ju inte har rabatter & krukor över allt men lite blomster måste man ju ha! Det är ju en fröjd för både ögon & näsa när trädgården är fylld av färger & dofter!

Har rensat lite ogräs ( det negativa med rabatter men även rogivande att göra) nu på rasten ihop med missarna =) De tror att de är hundar ibland & ska jaga pinnar, ha ha


1h kvar sen är det jobb igen. Ledig imorgon men sen är det jobb både lör & sön. Segaste helgen pga långa pass.

Bokade bio tills imorgon kväll; Prins of Persia, ska ut & käka innan på Table20 - godaste köttet i Kalmar!
Ska försöka hinna ut till U en sväng också på fm. En fika & ev en tur till simhallen.


nähe, ut  i solen igen!

ciao




Blir stor jordgubbsskörd i år =)


Stor



Storkok är definitivt underskattat!
Hittade lite mer färs i frysen & rensade lite i kyl & skafferi så förutom älgfärslasagnen så blev det en tacolasagne med vildsvinsfärs & en moussaka också.

Så 3 olika måltider gjorda på ca..1.5-2h. Helt ok tycker jag! Blev också 8 st matlådor att lägga in i den fulla frysen för kommande dagar då det är jobb för båda.

Hann även städa av hela köket inkl alla luckor, dammsuga hela huset + torka golv & damma + städa badrummet.

Känner mig väl nöjd över efm/kvällen =)

Nu är det en kopp kaffe & en morotskaka (man hittar både det ena & det andra goda i frysen ;) )samt en bit paj. Varför nöja sig med en sort??

Sen blir det en snabb kladdkaka att baka som vi ska mumsa på imorgon


Trevlig kväll!

1 juni




Har spenderat dagen hos mormor & morfar idag i stugan, regn & rusk så det passade verkligen med en yatzydag =)

Vi har spelat, fikat, ätit god lunch och när regnet höll uppe, så åkte vi & plockade liljekonvaljer. Åh så gott de luktar!
Ljuvligt =)


Ska strax laga till middagen, lasagne på älgfärs blir det  idag. Å så en rabarberpaj såklart till efterrätt!


Imorgon kommer Maria förbi på fika, ska bli mkt roligt! Hoppas att solen visar sig då så man kan sitta ute, men det är väl att hoppas på för mkt.


Jobb på torsdag igen, tilltalar mig inte men en ledig fredag ser jag fram emot = bio & middag med honey om vi håller oss friska!


Nu är det dags att ta på sig förklädet!









RSS 2.0