Jönköping

Var hos B igår ute på östra sidan. jisses vilen hus! En röd liten stuga men som var gigantiskt stor inuti! Å så snyggt det var! Stra fönstersmygar att krypa in i, snedtak lite här & var Å så finaste inglasade verandan! *vill åxo ha*

HJärnan gick på högvarv när vi kom hem, kanske går det att rita om lite å få det så där , här med ?!
*s* Har ju allt färdigritat men nu har jag börjat fundera på om köket verkligen ska se ut som vi har ritat, man kanske ska ha det på andra hållet liksom. Jag vill ju ha en köksö, och som det är ritat nu är det nog lite osäkert om det får plats ngn .
Men, allt löser sig när vi väl har börjat snickra.



Jobb hela långa dagen idag. Imorgon ringer kl tiiiidigt. Åker till Jönköping då. Hoppas att det inte är ngn snö på vägen dit.
Kalas på lördag - har allt klart . Nästan iaf.



Dags att cykla ner till stan

ciao

Bonden

Nu fungerar äntligen telefonen igen! Och internet...

Bonden hade visst råkat gräva av tel.kabeln här i byn.... Så vi har varit utan tel i 2 dagar nu. Rätt skönt faktiskt *S*


Har haft storbak idag, en massa olika julgodis har det blivit. SKönt att ha det klart =) ska ju ha lite på löradag till kaffet istället för en massa kakor tänkte jag.

Ny ljusslinga är inköpt åxo! Ska sätta upp den i helgen. Snart är det dags att bege sig igen. bortbjudna ikväll så måste hinna tanka & köpa gå-bort-present med samt hämta upp F.

Annars har det inte hänt så mkt. Lååånga jobbdagar nu.  kör 14h pass varje dag nästan. Inge vidare alls.


Men men....



kalas

Nu är helgen snart slut, jobb hela veckan som kommer förutom onsdag. Då ska det fixas inför helgens kalas. Hinner ev med en fika åxo med A el C. Får se hur tiden blir.
Bortbjudna på kvällen, & på fredag ska vi till Jönköping på utbildning.
Smart att lägga en utbildning i Jönköping och på en fredag denna årstid. Men men..jag slipper köra iaf. Har redan bokat baksätet för en liten sovstund på vägen upp ;) Åker 05.15 nämligen..... Hua så tidigt.


Orka diskutera alla sms & inlägg pga bloggen om barn. Fattar inte att det ska vara så satans "tabu" & säga som man tycker. Tydligen flög varenda en upp i taket(nästan) Men men. Trist att vissa tolkar fel bara.



Pratat med webdesignern nu med. Yes yes, snart klart! =)


Imorgon blir det en Ikea-tur åxo. Ska inhandla vita lådor till tygerna. Ska röja i förrådet & sortera lite till. Röjde en del av böckerna igen i lördags. Dem ville U&S ha =) skönt att bli av med lite pryttlar ibland. Måste hämta det vi har hos svärmor med eftersom hon ska byta lght om ngn månad. Hade visst lite böcker där med *S*


Btw, byfesten var skitrolig! Ha ha ha, ja jag säger då det. Knatade hemåt runt 0230 tiden på natten & stöp i säng.
Otroligt fint hus har dem! Nybyggt för ngt år sen bara. Riktigt sugen på att börja utbygget här nu, Eg skulle man riva allt & bygga helt nytt. Men man kan ju inte få allt här ivärlden.

Har iaf hämtat hem massa kökskataloger som det ska kikas i när tid finns. Poolkatalogerna trillar ju in lite då & då så de har vi redan "kryssat" i *s*


Satte upp ljusstakarna nu ikväll, skönt att ha de gjort eftersom jag jobbar sent varja dag i veckan nu. Ons hinns det inte med pga allt annat så.. men det är ju en vecka kvar bara.



Nu är det Da Vinci koden & lite glögg  som gäller =)

ciao





Första

Nu är första snön här! Lovely! typ....

*skottar fram bilen*

ciao

Jiiiiiz

ramaskri för mindre liksom... ja ja

Har no time att argumentera nu.

Men tänk på alla som faktiskt inte kan få barn pga olika anledningar???!!
Det finns faktiskt saker värt leva för, förutom barn.




Jobb imorgon. Byfest på kvällen - skojigt!

Nu är det sovdags

ciao

kyligt

Nej jag är verkligen inte gjord för att gå upp tidigt! Om 15 min är det dags att bege sig till jobbet. I en kall bil.. *brr*

Hatar närn man ska gå upp från en varm säng & ut i kylan, in i en varm dusch & sen ut i kallt igen. Vi eldar ju liksom inte på morgonen här, men ibland kunde man önska att huset var uppvärmt till 23grader jämt.
Men men, får vänta tills huset är utbyggt & klart, kanske blir en pelletskamin då åxo - kan man ju ställa in så håller den värmen. Det går ju liksom inte att ha elelement uppvridna på max. Fast man gärna skulle vilja det ibland ;)


Nähe, das att föna håret & packa väskan


ciao

Viasat

Home sweet home!

Lång dag på jobbet, men hann med en snabbvisit hos A med lite tyger bl.a samt skicka paket till M =) finally! Lite seg ibland *s*

Var förbi Mx2 på lokala radioaffären - blev "påtvingad" en ny parabol. Ha ha, eller nä vi ska ju byta men D är inte så snabb av sig. (snål är ett annat ord ;) ). Iaf, ska D ha sportkanalerna så ska jag ha porrkanalerna. Så det så (tv1000-filmkanalerna för er som inte förstår). M tyckte det var helt rätt! *s*
Så, ska bara bestämma en dag för paraboluppsättning så är det klart. Bäst jag ringer själv så det blir gjort. Vore ju skoj att få alla kanalerna innan jul Boxern som vi har nu (som vi ska ha kvar fast till den andra tv:n) brukar ju spåra ur lagom till lediga helger & jul-lediga dagar.


Intro imorgon på jobbet, ska ha en liten tös brevid mig på de 20 ngt. BLir nog bra. Engagerad var hon ju iaf i telefonen å vid första mötet vid intervjun.
Man måste tänka efter hela tiden när man har ngn över axeln, allt görs ju på automatik i vanliga fall.


Har ff inte köpt ngn  ny ljusslinga. Blev inte av igår. MÅSTE verkligen köpa en snart, funderar på att åka runt imorgon efter jobbet & kika men... har lite att greja med hemma först.

Har bokat en Ikea-dag med Am.fl i mitten på dec. Trist att man ska behöva ta fram almanackan för att bestämma träffar. Men så är det ju när man har konstiga arbetstider.


Nu kom flis in & trippade över bordet. Tassarna på axlarna & så ska hon "kramas". SÖT =)
Känns bra när man tittar på tv-program som "nanny" osv. SKÖNT att inte ha några barn just nu. Ingen tid eller  engagemang alls. Räcker med missen *s* Hon är ju iofs som ett barn ibland så....
Skulle suget komma upp så lånar man bara "grannens" en timme eller två sen är man avskräckt för en bra tid framöver igen.

Så mammor -   ni får vänta innan det blir några barnbarn ;) Ska hinna med en massa annat först. =)



nu är det snart sängen - bäst att vara pigg & alert imorgon!

ciao


julstök

Ja det gäller att börja i tid. Har skrivit värsta listan idag på allt som ska göras innan jul.
Som tur är, har jag varit ute i riktigt god tid i år, & redan inhandlat de flesta julklapparna. Några få kvar men annars är det mesta klart.

Så, då återstår bara allt det andra. *sneglar på listan* Den är riktigt lång.... Ska nog ta ut ett par semesterdagar *S*


Hämtade upp A på vägen till M & B. Fikade & tog en biljardrunda. De införskaffade ett när de varit hos oss och spelat en hel dag *s* Visst är det roligt! särskilt vintertid. Varm gögg el choklad. Alt ett glas vin / öl, elda i kakelugnen & spela biljard med tända ljus överallt. Mysigt till tusen!


Hunnit sy en del av tyghögen nu med. gardin till badrumsfönstret är uppphängd samt 3 par byxor upplagda & sydda. SKönt!
Nu är det bara resten kvar, fast ingen panik med det iofs.

Imorgon är det jobb igen, långt pass! Ska ta & göra lite äppelmos då tror jag. Passa på när tid finns.



Nu är det dags att laga mat. Blir indisk kycklinggryta till middag ikväll *mums*


ciao

ljus i vårt hus

En ledig dag kvar innan jobbslitet sätter igång igen. Skönt med lite långledigt ibland!

Igår var det full fart hela dagen, fick massor gjort! SKönt att få allt klart nu innan jul.

Skulle sätta upp ljusnätet idag, krånglade med det över en timme innan det kom på plats, på äppelträdet (smarta va, trasslar inte alls...hmm...) När vi sätter i kontakten så funkar det inte! Irriterande! Kollade det ändå innan. Blev arg & klippte sönder det. *s*
Så, imorgon ska jag köpa en ny Ljusslinga. Inget nät blir det i år. Utan en hederlig ljusslinga i trädet.

Middag hos svärfar, mer paket blev det med! =)


Imorgon fika hos M & B sen hem & fixa förrådet här inne.
Det har blängt på mig jättelänge nu så dags att ta tag i det med nu.




ciao

hurra hurra

Spenderade födelsedagen med ett 9-22 pass på jobbet. Himlans skoj... *not*

fick paket både morgon & kväll av älsklingen. Satc.boxen & en symaskin! super! Symaskinen var även från mamsen & mormor. Nu jäklar ska det sys gardiner, kuddfodral, lägga upp byxben mm mm =)
Fick även en ny mobil. Sony Ericsson w760i!
Så jävla bra! Stegräknare & GPS i , vilka finesser det finns! Å en jädrans massa roliga spel i *s*

Ikväll ska vi ut & käka med M & Ö. Firar även 28 månader idag. Jisses vad tiden går fort! Känns som vi träffades igår typ.

Pirrar fortfarande i magen =)


Så många men ändå så få. Vad är det för fel på en del???

Det där med att sortera är rätt bra, man märker ju vid tillfällena vad som är äkta & inte. Nu vet jag iaf!


*bojkottar*


På tal om att sortera, har gjort fint i datarummet nu, alla pärlor är sorterade i lådor, uppmärkta & kategoriserade. *duktig*
Har hunnit plocka upp shoppingfynden, tvättat, hälsat på A & blivit firad lite till =) Tårta & kaffe & en hel korg med presenter! Tack snälla!



Ska ha kalas för familj & de närmaste i slutet på nov, ihop med D så klart då han fyller om 4 veckor.

Klart med jönköpingsresan nu med, ska bli kanonkul att åka dit! trevligaste kollegan följer med åxo så kan vi tjattra hela vägen upp ;)

Dags att göra sig i ordning

ciao

Fars guld

Är trött, så trött så trött...

Helgen har rusat förbi i en rasande fart.

Långa jobbdagar i veckan & utbildning hela fredagen. Mkt intressant & lärorikt iaf!
Hem & byta om för att fira Daniels mormor som fyllde 85år! Firades med kinamat (tro det eller ej), blommor & en jäkla massa vin ;)
Sent hem & i säng för att stiga upp i ottan & bege sig till jobbet.
Sen snabbt hem igen efter en lång dag & byta kläder & bil för att åka över bron ännu en gång för att fira pappsen en dag för tidigt.
Rådjur & vildsvinskött blev det med potatisgratäng & en sås gjord för gudarna. Är glad över att det finns såna extremt duktiga  kockar i familjen =) Gott var det & mätta blev vi. Kaffe & kladdkaka á la Ellinor - mumsig till tusen den med! Whiskey till dem som inte körde & annat gott till oss chaufförer.

Hemma relativt hyfsat ändå men sömnen infann sig inte förräns efter 0130 ngn gång. Upp kl 7 & iväg till jobbet idag igen.
Jobbade på & gick hem 30 min tidigare. Fotbollen hägrade ju!
2-2 & guldet var vårt! Tjohoo!
Svirade om & for ner till svärfar för farsdagsfirande där med middag & tårta. Kom nyss hem & nu är det soffan som gäller. Iaf så länge ögonlocken orkar hålla sig uppe. Blir sängen tidigt i kväll.
Lönemöte imorgon & sen så klart firande ,med jobbet, på torget i Kalmar på efm för våra hjältar!


Btw, blev riktigt sur för mitt superfyndiga namn var upptaget! *gaah* Så j-a typiskt! Kanske inte ska fundera så mkt längre till nu så inte de andra förslagen försvinner med.



Nu; soffan - filt & kudde - elda brasa & ett glas vin





byfest

har slavat länge idag. 9-22.

Trött som tusan nu.
Tog cyklen ner till stan i morse, tänkte vara lite duktig för en gångs skull. Tungt som tusan hemåt bara i alla backarna.
Mötte Granntanten i den sista &största backen, och mitt i ett par flås så fick vi inbjudan till dem(storbonden i byn) på byfest i mitten på nov. Kul!
Ska nog gå på den, jobbar långa pass då men är ledig fre.kvällen iaf. Får väl ta bussen till jobbet dan efter om det skulle behövas ;)
Skoj när de ordnar lite fester här i byn! Å så har de ju snyggaste huset så man är ju lite nyfiken åxo *s* nybyggt för några år sen & megastort *avis*

Var hem & vände på rasten, tog bilen ner till stan och mötte upp A, gick en långpromenad i slottskogen i rask takt på 1h ca *duktigt*

På fre ska vi gå en sväng till på morgonen. Får liksom boka in datum när det passar båda för att det ska bli av. Trist men sant.
Men så är det med de flesta i kretsen, alla jobbar konstiga tider& dagar så svårt med spontana träffar just nu.


Imorgon är det Kalmar & lite shopping på Ikea & citygross efter jobbet. Ska hinna cykla borgholm-köping runt med tänkte jag när jag kommer hem.


Bäst att fortsätta när ångan är uppe. Annars blir det inget av med det.






ciao

frost

kallt som tusan ute nu!

Mötte upp mamsen utanför bolaget kl 10. Det var vi & byns alkisar som stod & hängde på låset *S*
Köpte nya Blossaglöggen för året. Blåbär.. ja jag vet inte riktigt men.. har ju köpt varje år så får ju fortsätta liksom.

Sen intogs det fm-fika på nya kondiset i stan. Därefter blev det en promenad med A i slottsskogen. Skönt!

Hem & putsa fönster, bytte gardiner & planterade om blommer. Så nu är V-rummet klart inför jul. Bara resten kvar.... får ta ett rum i taget *s*

ska gå en kort prommis runt  byn här sen kommer D hem, då är det däckbyte samt matlagning.


ciao

Guld

Kanonväder ute idag! Daniel är hos M & Ö , hjälper till att lägga innertak i ett garage. Jag stannade hemma, skönt att gå & pyssla lite bara i lugn & ro.
Gillar "ensamdagar" ibland =)

Har stora problem med webshop eller inte. Finns ju så otroligt många! Vilken är bäst, kostar med skäligt osv osv osv. Skitsvårt att välja ju! D ska kolla med sin kontakt som gör deras hemsidor, alla trycksaker mm , om hon vet eller kan fixa till mig. Lättare med såna som är insatta. Vilket jag definitvt inte är, inte än iaf.

Glas, allt i glas tror jag blir bäst. Då blir inte S sur på mig för ev konkurrens med henne & så blir det liksom en egen nisch, (nich, nish?)

Krångel bara med deklaration sen, eller det är det ju inte om man har koll på alla papprena. In & utgifter,kvitton,  spara ALLT. Hur enkelt som helst.


Snart ska vi åka över bron & till Fredriksskans. FOTBOLL i efm. Sista hemmamatchen för denna säsongen.
Vinner de idag är det liksom klart. Om nu inte Elfsborg gör 7 +mål på 2 matcher. Fast det tror jag inte.
Hejja Kalmar!







Vinterstädning

Har fått en massa saker gjorda idag!
 Allt är inplockat inför vintern & nya låset är på plats, regntunnorna tömda, växthuset städat, fåglarna har fått mat, gravarna har fått lyktor & pumpor, tvättat & strykit, äpplena inplockade & förvarade, vinterhjulen är på, shoppingkassarna uppackade, pärlorna sorterade Osv osv...

Snart är det F1 sen till K-vik ikväll.

ciao

RSS 2.0