Franska jävlar

Vaknade redan kl 8 idag. Trött hela dagen & slocknade t.o.m på soffan en stund på efm. Troligtvis behövde jag det ;)
Har julgodis-bakat idag. Mandelkola, citronkola, apelsinkola, kanelkola, mozartkulor, wienernougat, marsipangrisar blev det!
Å så 2 försök till att göra fransk nougat.  Kommer aldrig göra om det igen. Kletigt & bränt är sammanfattningen på det.
Vill ngn ha fransk nougat med en touch of bränt så bara hojta till! ;)
DEn hade blivit väldigt god men det är tydligen ngt trick hur sockerlagen ska kokas. Ngt lurt är det iaf eftersom den vägrade att bli icke-bränd.
Ja ja, man kan inte lyckas med allt!

Har slagit in den mesta kolan nu o smörpapper. Det är nog det som tar längst tid, riktigt tråkjobb!

Imorgon ska jag baka tårta till lördagens kalas. Eftersom varken D eller jag är så förtjusta i gräddtårtor (förutom My-tårtan då ) så blir det en vit chokladmousse-tårta m passionsfrukt här. Den är riktigt god & himla bra eftersom den kan göras dan innan & förvaras i frysen!
Ska bjuda på räktoast till förrätt (klassiskt, enkelt & gott) & sen blir det en god filégryta med kantareller (riktig grädde i såklart) , hasselbackspotatis & en god sallad till huvudrätt &  så tårta & godisbuffé till efterrätt.
 Eftersom det är lördagkväll då & ledig söndag för alla (ja inte för mig) så blir det såklart öl & vin till de som får dricka & förhoppningsvis en lång & trevlig kväll med nära & kära =)


Söndag är det ju julmarknad igen, ska försöka sortera iordning allt imorgon. Har också ff mängder med nytt som ska sorteras & fotas.
Just nu är det inte prio ett kan jag säga. Man kan ju hoppas att det finns lite tid till våren sen så att man kommer ifatt med lite sånt.

Känns ff otroligt overkligt att det ska komma en liten om några veckor, fast hon/han gör sig väl påmind rätt ofta där i magen.


Nu är det lite soffmys med missarna å så en kopp te & en smörgås snart. Är hungrig igen. Ovanligt va? ;)



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0