naket

ja då var skördehelgen över & allt har återgått till det normala. Nästan iaf.

Hjälpte svärmor lite på lördagen & tovade lite samtidigt som jag sålde hennes saker. Så nu är jag åxo fast i det. Gjorde 5 st tomtar häromdagen. Å de vart ju faktiskt inte sååå j-a fula som man kunde tro ;)

Ska hålla det på en lagom nivå. D tycker jag impulsivhandlar ibland. IBLAND liksom? Jisses, det är ju flera ggr om dagen idéerna poppar upp & måste göras , helst med en gång.
Har överflöd med decoupagesaker nu --> Som ett exemepel bara. Vad har jag gjort? Två tavlor. Sen var det inte roligt mer. Eller jo, men tidsbristen & energin vill liksom inte riktigt.

Ja ja, tur vi ska bygga större hus så alla mina pysselidéer får plats någonstans. Just nu är det liiiite fullt. Liksom.
Men, som tur är så fixar ett par Ikea-besök det mesta. Fler hyllor har kommit upp & på dessa står det snygga lådor , och i dem ligger mitt pyssel. Ja det mesta iaf. Det andra ligger just nu på soffbordet i väntan på... mig antagligen.

Ska röja undan alla pärlorna ikväll, väntar min nya beställning i slutet av veckan (från USA denna gång) ,så måste få lite ordning tills dess så jag kan sortera allt ordentligt sen.

Imorgon kommer M & B på fika, A svänger nog förbi med. Sen ska vi åka till gymet (hejja mig). Nu jädrans alltså (för 70:e ggn)!

På efm är det först F-stan sen Kalmar som gäller. Måste hitta nya byxor ngn stans. Hann inte riktigt idag, fastnade på Cervera ;)
Vi ska, tilsammans med Daniel & 2 kollegor med deras respektive, gå & se "Allt eller inget" på Kalmarsalen. Först ska de väl, ha lite ledningsmöte ihop sen är det middag på T&T innan föreställningen som vi ser GRATIS, Tack H & co!

Jobb resten av veckan & sen ledig helg. SKönt! börjar få tillbaks lite energi nu efter förkylningen förra veckan. Gud så trist sånt är!

M kommer i veckan & ska gräva lite åt oss. Ska prata med K om hemsidan sen blir det trädgårdspyssel i vanlig ordning om vädret blir bra i helgen.
tur vi är två som gillar att hålla på i trädgården =)
BLir lite lövkrattning, klippa gräset en gång till hos Visa , städa ur utekrukorna efter alla sommarblommor ( de som är utan höstplantering) , samt plocka äpplen som det blev mängder av i år! Äppelmoskokning blir det med då naturligtvis!


nu är det Idol -måste man ju se *not*


ciao

invasion

nu har årets största invasion börjat. SKördefesten är igång & turisterna invaderar ön igen.

Åkte ner & handlade lite igår på dan och jisses vad folk! Att hemodlade pumpor, egengjord marmelad & potatis från byns bonde kan dra så mkt folk?!
Det är säkert roligt för "utomstående" men som "infödd" är det lite tröttsamt faktiskt. Enda som är lite småroligt är ju att vid en ev utgång på lokala puben så kan det ju vara lite nytt folk som hinkar öl & som man inte sett förut. Annars är det rätt trist med utelivet här vintertid. Alltid samma folk, alltid samma som går hem med ngn som inte är personens fru, alltid samma person som fyllnar till mest, alltid samma trista personer som tror de är guds gåva till mänskligheten.
Å alltid samma folk som ALLTID ska gå till Robinson & försöka sjunga, exakt samma låtar som alltid sjungs, exakt samma buttra svar  från stans "underhållare" & exakt samma j.a trista utekväll.

Nä, i år bojkottar vi Ölands uteliv på vinter & flyr över bron istället. Tjohoo!

Lovade svärmor att hjälpa henne en stund imorgon & kränga tovade kreationer i form av pumpor, får mm mm mm.
På torget. Jo men åh så roligt! Ska ta med lite nytt som jag gjort åxo då ;) (bara för att...liksom)
Nä men , hade man haft tid & ork så skulle man ju gjort typ mängder med sylt,mos , marmelader osv - hällt på fina burkar med snygg etikett & sålt dyrt till turisterna som , uppenbart, tycker att det går att betala hur mkt som helst för lite hemlagad äppelmos.

Kanske en idé till nästa år? *s*



Ska ha tel.möte med chefen strax, sen till K-guta & hämta mina smycken som varit utlånade, därefter till A  för en snabb fika & sen hem för att fixa tvätt, helgstäd osv osv.

Vi kör på förra fredagens (nästan) mattema ikväll åxo. Pepparmarinerad ryggbiff, klyftpotatis , hemgjord beasås & vitlöksbröd & fetasallad.



ciao

home

Försökte jobba lite igår, gick inge vidare alls. Så hemma ett par dagar nu.
Hosta & feber om vartannat. Näsan har slutat rinna iaf, men det beror nog på överkonsumtion av nässprejet....



Har iaf utnyttjat tiden till att surfa runt på bl.a kinasidorna & spanat in hobbysupplies.
Kan även vad olika pärlor m.m. heter på holländska nu! En merit som inte går av för hackor! *s*

Ska fixa lite sen frukost nu sen krypa ner i soffan & läsa en stund. Otroligt skönt att bara vara & kunna slumra till när man behöver eller lata sig en hel dag utan att göra ngt alls.

Måste för visso ner till posten i efm & posta lite kuvert men det är ju ingen brådska med det än. Kan ju alltid skicka ner D när han kommer hem.
Han bedriver kohandel med bankerna just nu *s* Ska flytta om lån + göra nytt pga av kommande bygge. Tyvärr så byter vi nog från Ölands bank (swedbank) till den bank som ger bäst bud ;)
Nä men , riktigt otrevliga var de & inte speciellt serviceminded. Så då får det faktiskt vara. Lite sevice & trevlighet vill man väl ändå ha när man placerar x antal kronor samt lägger alla ev lån, sparkonton osv där.



Ska försöka få in Flis nu med, ville ej komma in igårkväll & har varit ute hela natten. Dags att komma in till mig nu tycker jag ;)
Hon har väl antagligen hittat ngn liten pojkvän igen som är bättre sällskap än vad vi är just nu.


mot soffan --> ciao


sämre

Ja inte tycks förkylingen mirakulöst ha förvunnit under natten, snarare tvärtom. Fan vad jag hatar att vara förkyld!

Man har ju nada ork till ngt alls å så blir man bara rastlös till slut av att "vila" hela tiden.

Har ju iaf tid att leta pärlor mm nu *s*
Skickade en best förra veckan men det dröjer 3 veckor innan den kommer (fr. kina).


Är i valet & kvalet om jag orkar åka ner till stan & handla snart. Behöver lite halstabletter & glass för halsen.
D är ju inte hemma förrän sent ikväll, å sååå länge kan jag inte vänta =)

Få fundera  medans jag vilar lite..


ciao

laptop

Gissa vem som har blivit förkyld?! Gaaaaaah vad jag hatar detta!
Har visserligen inte brutit ut helt än, men jag är helt slut i kroppen, ont över allt. feber & halsen är tjock. Bihålorna svullna & har nada energi.

Tur då att ja har min 3 dagars ledighet nu då *åh*


Får se hur det känns imorgon kväll, står förhoppningsvis ut & jobba tis sen gör det inget om jag är hemma några dagar. Vore skönt faktiskt.....

Snickrade ihop garageportarna igår, middag hos M & Ö på kvällen.
SOv morgon läääänge idag & sen har dagen tillbringats mestadels i soffan med datorn i knät. Guud vilken underbar uppfinning laptopen är! =)

Har hittat mängder med braiga pärlsidor nu.
Funderade på ett tag om man kanske skulle öppna en webshop men...njä det finns redan så otroligt många ju. Har iaf väldigt bra underlag för det om det ff finns efterfrågan om tag kanske.


*eldar lite till*



D ligger utslagen med väldigt lite kläder på sig nu & tycker det är hemskt varmt här inne. Jag fryser  -> eldar mera.
35grader  ÄR skönt när man är sjuk ;)



ciao

rött

äntligen helg! guuuud så skönt!

Har massor av energi ( för en gångs skull) & massor med projekt idag & imorgon!

Inhandlade hyllplan igår på Ikea, & fredagsmiddagen på citygross.

Blev kanon i datarummet nu! Ska måla lådorna bara & sen är det klart =) Kan jag ha alla pärlor sorterade i lådor så hittar man lättare än som det är idag -> med pärlor överallt.
Medans D fixade upp hyllorna så fixade jag middagen: --> ryggbiff, jackoson-potatis & fetasallad - musm! Å så det goda Grand Val-vinet till såklart!
Gjorde smulpaj med marinerade äppelklyftor i & mörk choklad uppepå till efterrätt, superb!



Nu har vi precis fått i oss lördagsfrukosten - yoghurt, ägg & nybakat bröd & D mumsade äggröra & bacon åxo *s* Är det lördag så är det ju ....
Lusläst tidningarna & druckit ett par koppar kaffe. Dags att ta på sig trädgårdskläderna nu.
Hunnit med lite kel med Flis åxo som helst ska vara med hela tiden , vad man än gör. Lite löp på G igen tror jag allt. Glad för den nya "klösmattan" var hon åxo. D var mindre glad... *s*

Btw, igår efm hann vi åxo med en traktorrunda på byn!!!
Slängde lite spill från bygget som inte går att anv till ngt annat ( inte ens till ved), jag fick åka på flaket såklart medans D var överlycklig att få köra grannens (bondens) traktor *S*


Nähe, dags att göra lite nytta


ciao

3 min

ska åka till jobbet om 3 min, hinna tanka innan åxo.
Är alltid ute i sista minut, blir lite spänning då om man ska hinna eller ej...

Har sysselsatt ekorrhjulet rejält ett par dagar nu. Och kanske, trots allt, är det inget behov av ngt mera just nu. Det är kanske bättre att låta det vara? Att inte fundera så förbannat mkt utan acceptera att det är som det är & blir som det blir. Allt som sker, eller inte sker ,är det ju ngn mening med. Antar jag, eller?

6h arbetsdag idag sen förbi Ikes (igen) & inhandla 2 vägghyllor, byrån får vänta tills vi har den nya bilen.
Sen förbi citygross & handla lite tills ikväll. Ryggbiff var det önskemål om idag. =)


Btw, skaffat snygg jobb-bil nu! Snart blir det flera & då blir det ny bil för mig med =)



nähe, dags att sätta lite fart nu. Kanske ska börja med att byta om ......



ciao *stressad*

vatten

Har börjat mitt nya liv, nu igen. Gick jättebra hela dagen igår tills efm, då vi vart bjudna på sen lunch & tårta med jobbet. Jo tjena.  Försökte undvika pajdegen så gott det gick & tackade nej, säkert 10ggr, till den där förbaskade tårtan men när en del  trugar så... ååhh! Tog en pytteliten bit & lämnade grädden på fatet.
Fick mordiska blickar på mig , ha ha
till middag hemma blev det fullkorns-tacopaj med sallad. Alltså sallad för min del & lite köttfärs vid sidan av.

Eftersom det är helt kört med sopporna numera så ska jag köra salladsdieten istället. Eller diet & diet, det ska man ju inte säga numera pga negativ klang i det ordet...
Men undvika bröd, socker & andra onyttigheter.. Köra på ren mat liksom. inte ren-mat utan reeeen mat. Sallad & lite rökt skinka, eller kyckling, köttbit (utan massa såser, minilätt-fraiche går bra ibland) eller fisk. Tror om jag nu bara håller mig till det så går det bra. Å så tar jag en soppa varje morgon (har några kvar liksom....) till frukost så får jag i mig vitaminer osv.

Bra idé va??

ja, och jag hoppas det går vägen en vecka iaf utan kraschlandning igen.




nu ska jag åka till jobbet.



ciao

ett glas rödvin eller två...

ska snart åka & jobba, fick förlängt kvällspass idag. Jippie.. men det blir väl rätt lugnt, vi ska titta på hockey *s*


Jobb i lördags & sen hem  fixa mat till killarna. Garaget är klart!!! Bara färg som ska på & det har vi ju inte bestämt än. Eller jo, men inte vilken nyans det blir. Ska försöka kolla på det så snart som möjligt. Dock ingen brådska, grundmålningen är ju klar & om vi målar nu i höst eller efter vintern spelar inte så stor roll.
Började bära in veden igår. Jiiiiiz vad mkt vi har! tar sin lilla stund & syns knappt att vi staplat upp en hel del från högen.
Kvällarna är räddade nu i veckan ;)

Åkte ner till C efter att ha utfodrat dem. Eller jag tjatade till mig lite skjuts ;) kallt & cykla nu ju *s* Å så regnade det med.
Hidden Rock - vinet är riktigt gott! Lite för gott kanske... *s*
vinglade ner till lokala puben  där det var liveband  fullt med folk. En del kända men mest okända. trevligt iaf!
2.5 cider & sen var det nog för mig! Chauffören hämtade mig ngn minut innan kl2 då  det gick upp för mig att vi faktiskt skulle upp rätt så tidigt på söndagen & jag lovat innan att det inte skulle bli så sent....hmm... ja ja, kul var det iaf =)
somnade seeeent eftersom allting snurrade när jag blundade. Höll D vaken åxo tills världen runt omkring mig äntligen lugnade ner sig.

Vi sov båda genom alla väckarklockor & vaknade strax efter kl 10!!!
löste sig ju till slut men iaf, unde blivit grymt stressigt!
D spenderade dagen i garaget med lite småpyssel & att stapla ved.
Jag höll mig i soffan & tyckte synd om mig själv ;) Hann fixa iordning 3 st tavlor iaf samt nästan komma underfund med hur jag ska ha bordet ( tar lite tid det där). Hade sällskap av Flis som är onaturligt mkt kelig nu. Förföljer en vart man än går just nu & ska vara i knät, inlindad i en filt helst.....


Ska svänga förbi Ikea innan jobbet & kika på den där byrån igen, å så svårt att bestämma oss! Man skulle ju kunna få  låna en & se hur det blir.

Nähe dags för lite frukost & sen hämta mitt pärlpaket =)

ciao





tröttsamt

herrgud vad trött jag blir! ibland är det bara för mkt!

lätt huvudvärk nu.... imorgon är det jobb igen. Vad annars liksom?!
ingen kan ju anklaga en för att gå hemma & lata sig precis....
jobb hela helgen & sen är det ny jobbvecka, igen.
 4.5veckor kvar till semestern. SKönt att komma iväg lite =)
å kuligt gäng är det som ska med!


Har beställt mer silver nu, att jag inte tänkt på det innan liksom?! har ju gjort allt i koppartråd förut, men silver e ju roligare faktiskt. '

Ska måla om ett bord imorgon efter jobbet om jag hinner, hittat skitsnygga mönster! blir bra när det är klart =)
Var på Ikea igår kväll med & kikade på en byrå. Var förbi Mio åxo & ja... jag vet inte vilken vi ska ha än. Måste mäta lite till & fundera lite till. Måste ju köpa en som funkar ihop med det nya sen. Fult om det blir olika träslag/färger när nybygget är klart.
 Ingen brådska än men behöver verkligen lite fler lådor till alla kläder! Fullt överallt nu!




nä nu är det sängen & ett par sidor i senaste boken.


ciao

Ett vingslag...

undrar om tiden går fort när  man blir äldre?
Har inget minne av att tiden rusade iväg när man var barn & tyckte att livet var bra som det var.

Jag hinner verkligen  nite med ngt alls längre. Ingen energi till det jag eg. ska göra. Den kommer när jag är på jobbet & då försvinner liksom jobbenergin istället men jag får världens lust att börja städa här hemma. Men den energin brukar försvinna när jag kommit över bron.
Då får jag ångest istället.


Ska ringa en städfirma imorgon tror jag, betalar gladeligen för att få fönstrena putsade & en veckostädning året om vore inte så dumt heller.
Tyvärr är inte D så pigg på det.  Men jag ska nog övertala honom ;)

Var ner till stan & jagade decoupagelim. Finns inte ngnstans på den här j-a ön. Inte heller på¨fastlandet. Där la dem ner hobbybutiken.

Funderar starkt på att öppna ngt här istan. Fast det skulle väl inte kunna gå runt vintertid. Men iaf...

Kombinerat hobby; scrap-pärlor-deco- & inredningsbutik med pysselkvällar samt en liten hörna där man kan dricka lite kaffe & få lite inspiration.
Skulle så gärna vilja! Många som har massa såna där hobbies nu. Borde ju eg gå att ha ngt sånt här?! Eller kanske inte.....


jobb imorgon 9-22. Jippie.....

Funderar på att jobba häcken av mig ett par veckor -> mer komptid = lite semesterdagar.

3 veckors ledig över jul vore inte dumt. som det är nu har jag 1 dag. 1 DAG!!


nähe, lite soffslö nu



ett fjärilsvingslag i en del av världen, kan orsaka en naturkatastrof i en annan.....

magic

Härjade runt igår på jobb, shopping, ett snabbmöte hos mamsen, middag på D.s företag , tillbaks till jobbet & sen till Kalmarsalen för att se Joe Labero.

Skithäftigt & vilken j-a fingerfärdighet mannen har! Helt otroligt att han kan villa bort oss allihopa!
3 av gänget fick knalla upp på scenen för diverse trollerier. En blev borttrollad & en blev av med 100 kr som han senare fick tillbaka i form av en 1-dollars sedel & den sista fick stå i rampljset en stund hon med. Jag slapp *puh* Men nära var det. Tur man är snabb att dyka ner i väskan lite osynligt sådär *s*

hemma sent igår & idag är det garagebygga samt lite pyssel inne. Tänkte få tummen ur & börja städa lite i datarummet. Funderar ff vart jag ska börja...


nu är det middag för killarna på taket.


ciao

kär

jag är kääääär!!!


jisses vilken röst! kolla in :

http://www.tv4.se/1.283438?videoId=1.611667&renderingdepartment=2.10753

&


http://www.tv4.se/1.283438?videoId=1.601945

Jobb imorgon & sen Joe Labero på kvällen med Daniel & alla hans kollegor & anställda.

skoj skoj & jag är chaufför ;)

nu ska jag gå och kela lite med älsklingen. 2 år, 1 månad & 3 veckor. Älskar dig enormt mycket!


ciao


snabbt

Snabbskriver lite eftersom jag ska vara på jobbet om 3 min....hmm

plockade kantareller i måndags, cyklade nästan 2 mil igår *duktig*, bakat björnbärspaj & fixat alla pärlorna,
 å nu är det jobb igen..


ciao

Semester

Tagit 2 semesterdagar nu. Mitt i veckan.
SÅ jävla skönt!

Hade sån huvudvärk när jag kom hem igår från jobbet. Tänkte nästan ställa in "kvällsmötet" men så drog jag mig själv i kragen ett par ggr...

Blev långpromenad med A - 1 mil på 50 min. Helt ok !
Hade lite ont i fötterna när jag var hemma igen - måste hitta några bra skor snart. De jag har är bra ett tag men sen så...aj aj


Har fixat de sista traderakuverten  nu. 1700:-  till mig. Tackar tackar.


Måste ringa skattverket i veckna med. Får bli imorgon tror jag.

ska ner till stan snart, få i mig lite frukost först bara & kolla läget i trädgården med.

ciao

RSS 2.0