En månad



De svaga ögonblicken fortsätter visst i samma framfart som innan. Vaknade kl 8 igår & ställde mig & stekte pannkakor till D till frukost, ha ha. Bäst att trappa av lite snart annars blir han way to bortskämd! =)

Annars så bjöd gårdagen på lite pyssel i trädgården , gräsklipp, trimning, bytte en takpanna som gått sönder, Formel 1 & fruktsallad,  Tog en mjukglass på stan, lite handling, omskolning av plantor & avslutningsvis pizza på kvällen.

Dagen idag började med 3h hos frissan. Så nu är det ordning i kaoset igen ;) 1500kr fattigare också förstås men en goodiebag med lite kul grejer till håret fick jag som vanligt! *me like*

Ställde mig & gjorde piroger när jag kom hem, tänkte att det kunde vara bra att ha i frysen för D när jag jobbar & inte orkar laga mat på rasten (ja jag vet, svagt igen ;)  )
Gjorde med ost & skinka samt tacopiroger. MEN, det är bara att inse, svärmor gör definitivt snyggare prioger än jag! Dock så blev mina godare ;)  Så nu är frysen återigen fullproppad. Dags att verkligen använda det som finns hemma nu & inte handla mer. Fick ett infall idag så till middag ikväll blir det varm smörgåstårta. *mums*

Trevlig kväll alla!



Btw, helt rökfri i en månad nu!
Duktigt va =)




Skönt är grönt



"Firade" början på 1 vecka semester med att hämta sambon på fastlandet i tors.natt. Han hade varit & åkt båt i karlskronas skärgård med några leverantörer (läs: Mutresa) ;)
Eftersom det bjöds friskt på både mat & alkoholhaltiga drycker hade jag i ett svagt ögonblick lovat att hämta upp de när båtturen var klar. Så, halv ett  på natten bar det av till fastlandet!
I ett ännu svagare ögonblick hade jag också lovat att köra in D till jobbet morgonen efter eftersom bilen stod kvar där. Försökte mer än gärna att glömma bort det när kl ringde vid 06 efter 4h sömn...
Men men, lite te & en iskall dusch så var till o med jag så pass pigg att jag orkade styra bilen över bron & lämna Daniel på jobbet, dricka en kopp choklad (deras kaffemaskin är inte av denna värld! Såååå gott!) samt köra en snabbhandling på City Gross innan det bar av hemåt igen.


Spenderade sen fm & dagen hos M igår, jobbigt att se & jobbigt att veta. Men livet är ju kortare för vissa än för andra. Man ska bara inse det när det gäller människor nära.
Nu hoppas vi bara att mediciner blir rätt & att det onda försvinner medans väntan på det slutgiltliga gör sig mer än högt hörd.


Hem på efm & fixa maten inför kvällens grill. Firade såklart på äkta semestervis med kolgrillade revben & svensk hyrfilm (Göta Kanal 3)!

Sen i ett tredje svagt ögonblick (har väldigt många sådana just nu) så lovade jag Daniel att göra en extra god matsäck tills idag då det vankades Stockholmsresa & maskinmässa för grabbsen. Så, kl 22 igår kväll ställde jag mig & gjorde pannbiffar & stekte ägg så ögonen sved.
Men vilka smörgåsar det blev! Sallad, stekt ägg & extremt goda pannbiffar på trucker-smörgåsarna.
Förberedde så klart även kaffebryggaren & kylväskan med tillbehör (som en påse bullar osv) som skulle med.
Lika bra att öva på hustru-egenskaperna i tid ;)

Var dock inte vid medvetande när D åkte 0430 i morse(i natt) men en söt lapp låg på bordet & väntade =)
Då var det inte svårt att lova fler pannbiffsmörgåsar till nästa utflykt ;)

Dagen idag har bjudit på trädgårdsfix (nämen vad ovanligt va? ), Dock så har solen kommit & gott så det har blivit mkt spring in & ut i dag. Har även hunnit baka M.s goda margaretakakor & skänkte en extra tanke när ett par st mulades ner i munnen nygräddade.
Farligt goda är de!

Senaste timmen har jag sorterat pärlor. Eller seedbeads snarare. Vägt & förpackat. Hela biljardbordet är fullt med kartonger som står & blänger på mig. Sortera, räkna, väga, fota & lägga upp. (tjat tjat & tjat)
JAg ska. När jag hinner.

Vilket jag eg borde ha tid nu eftersom jag har SEMESTER. Ngn som har missat? ;) Men, dessa dagar är det ingen stress utan bara lugn & ro som gäller.
Så, om jag sorterar en halv kartong om dagen istället för 10 så får det vara så.



Nu funderar jag om jag inte ska ta en kaka till iaf. Eller kanske kycklingsalladen istället.
Varför inte både och?

Inga dieter här på ett tag. Det är ju för fasen SEMESTER ;)


ciao








Ett ord....




... och det stavas : S E M E S T E R








suprise


Hemma igen efter några timmar i regnet på andra sidan bron!

God lunch mad sambon & lite shopping så är dagen gjord =)

Strax är det jobb ett par timmar.


3v kvar till nästa omgång...

ciao

Fastlandet


Regn & trist idag. Ska strax åka in till Kalmar för lite provtagning , shopping & så klart lunch med Honey =)

Hade det varit strålande sol så är Byttan med deras fina uteservering det självklara valet men det får blir en annan gång där.

Lite frukost & sen iväg

ciao



mörkrädd


Det har varit fartfyllda dagar, minst sagt, som passerat förbi!
Fredagen vigdes åt trädgården, grillning & en massa sol! Lördagen var det cruising i stan.
Ännu mera sol & mängder med folk! Underbart =) Riktigt roligt & vi åkte en gammal raritet, Hudson -40!
Borgholms crusing är ngt speciellt, trots rishögarna som körs av 18-åringarna, vanbilarna som är fullastade med dyngraka tjejer utan kläder & resten av "packet" Dock så är 80% kanonfina bilar, välvårdade & med hyfsat städat folk ini. Det är ju faktiskt inte alkoholen som hyllas på bilträffarna utan faktiskt bilarna. En del verkar ha glömt det ;)


Dagen idag har spenderats hos M & U. Medans U har stångats sig blodig i ett par veckor gentemot läkare, husläkare, klinikläkare & annat folk så har vi ÄNTLIGEN , jag säger verkligen ÄNTLIGEN!, lyckats få till en remiss för M.
Tyvärr så krävdes det idag samtal med sjukhusdirektör, klinikchefer, 2ndview i Sthlm, Högsta hönset på Lunds sjukhus & så patientnämnden så klart. Men, efter 1 h som sista samtalet var avslutat så ringde den omtalade läkaren W och meddelade att en remiss är på G!
Man blir ta mig fan mörkrädd att sveriges sjukvård behandlar människor på detta vis! Läkaren W har antagligen varit rädd för ett andra utlåtande hos en annan läkare & ett annat sjukhus för att Han VET om att han har gjort grova misstag. Opererat galet så nerver kapats i onödan, medicinering är helt upp & ned & spec.sköterskorna från onkologen som kom idag bara skakade på huvudet när de fick se listan med alla möjliga konstigheter.
Men, nu är vi iaf tacksamma för att det är på rätt väg!
Nya mediciner på väg in, de rätta medicinerna alltså, de gamla på väg ut, mer hjälp & stöd & det viktigaste - remissen till Lund!
Alla tankar till U som kämpar tappert & till M som trots alla motgångar ändå försöker hålla lågan uppe!



På tal om ngt helt annat så är bloggen tråkig. Ja jag vet, men jag orkar verkligen inte lägga in bilder jämt. Trots att jag vet att det är  mkt roligare att läsa när det är bilder med. Ska försöka ändra på det.

Jobb imorgon, kalmar på ons & mer jobb tors innan 1 veckas semester =)


ciao


LÄNGTAR!



sol sol sol

Vilket väder! Underbart!

Idag har vädergudarna verkligen visat sig ifrån deras bästa sida!

Vaknade tidigt som vanligt, eller ja tidigt & tidigt det beror ju vem man frågar såklart. Men att vakna innan kl 8 en ledig dag, är tidigt för mig!

Har spenderat hela dagen ute  i solen. rensat ogräs, njutit av värmen, läst en bok i gräset, solat lite, planterat , rensat lite mer ogräs, lekt med missarna, handlat, solat lite till osv.
Härligt! Hoppas på lika fint imorgon =)

Lunchen idag bestod av färskpotatis & matjesill! Åh så gott! Skulle kunna leva på det nu tror jag, smakar sommar på riktigt!


Dixie har placerat sig i trädgårdslandet, skugga där nu & skönt för den varma pälsen. Hon är jättesvullen på ena kinden, har förmodligen jagat ngt bi & blivit stucken. Hoppas det går över snart, hon ser lite rolig ut ;)

Ikväll ska vi grilla lite filé & annat gott. Har blivit helt såld på Lokas nya krusbär så den går åt fort här hemma nu! Riktigt gott när det är varmt ute!
noch
Har även slängt ihop en Pinocchiotårta till efterrätt!

Nu kommer snart Daniel hem (slutar tidigt idag - tjohoo!) , dags att plocka fram ölkorv & en kall =)

trevlig helg!

ledig


Äntligen hemma efter 2 lååånga arbetsdagar. Ser fram emot en ledig dag imorgon!

Sovmorgon, pärlpyssel & en fika med Maria. Ska bli nice =)

På kvällen är det middag hos svärmor.



Nu lite soffmys innan sovdags.

ciao

green green grass


Det blev ingen bio igår, vi stannade hemma & klippte gräset i stället ;) Solen tittade fram på efm & det blev klarblå himmel, vem har lust att sitta instängd på en bio då?! Inte vi iaf!

Klippte gräset för första ggn i år, skulle eg behövts gjorts tidigare men gräsmattan har varit full med fina vårblommor så då fick det vänta.

Nyklippt gräs luktar verkligen sommar! Speciellt när solen är framme & fåglarna kvittrar! Ljuvligt!

Det är tur man gläds åt de små tingen i livet ;)


Har rast nu en stund till, ska förbi vet & köpa kattmat. Fick ngn ny kalorifattig mat senaste ggn men de äter mkt mer av den så vi kör på den gamla istället. Det kostar ju en slant & att behöva köpa 2 säckar a 4 kg/ månad á 500kr/st, åt tre små (?) missar tycker jag är för mkt. Med den gamla räckte det med en/månad.

Hoppas solen håller i sig imorgon med, betydligt lättare att jobba när man kan spendera ett par timmar ute! Idag gick hela fm & dan till promenad i solen! Precis så det ska vara =)


Har slängt ihop en middag när jag kom innanför dörren nu, kycklinggryta lite snabbt. D blir överlycklig när han kommer hem eftersom han verkligen ääälskar kyckling *not* Men men, man tager vad som finns & som går snabbt.

Pappa var förbi med vildsvinskött häromdagen, det tackar vi för! Just nu är frysen mer än överfull, trots att vi anv mkt senaste dagarna.

Får bli en rens till snart tror jag, laga & frysa in matlådor.

Snart en veckas ledig & är det skitväder då vet man ju vad som behövs göras ;)


Nä nu ska jag paketera lite pärlordrar.

ciao

Söndag



Solen tycks lysa med sin frånvaro idag med, ett par glimtar bara om man har tur.
Håller oss inne idag. Daniel i verkstaden & jag med pärlorna.

Nu är det F1 & sen är det grilldags. Funderar på bio ikväll också- Robin Hood. Får se vad vi bestämmer oss för =)


ciao




Lördag.



Somnade hyfsat tidigt igår efter jobbet. Dock så har jag kommit in i en period då jag vaknar x antal ggr / natt. Varmt, kudden är knölig, kallt, kissnödig osv osv.
Men, jag vaknar ändå kl 8 varje morgon och är pigg. För att senare kunna somna ståendes på efm....

Kämpar på med vitaminer & hoppas att energin kommer tillbaks tusenfaldigt sen.

Idag var det långfrukost & tidningar.
Sen tog vi oss en tur till slottsruinen & motordagen där. Många vänner & bekanta så vi fastnade ett par timmar där. Mkt trevligt! Blev "lurad" till att köpa en lott för 5 kr & vann så klart! En brandfilt, ha ha. Men, den är ju bra att ha!

Åkte sen ner till stan, åt en sen lunch på Pappa Blå. Åh så besviken jag blev! De har gjort om maten till det sämre! Har sett fram emot deras club sandwich hela vintern & vad får man in? Inte alls så som de har varit innan. Nä fy alltså. Visst, de var ok men ändå. Har de ett vinnande koncept när det gäller mat så ändrar man INTE på det. Ja ja, det kanske blir bättre framåt sommaren så man får väl avvakta lite.

Gick en runda på stan, handlade lite & körde en tur norrut sen.

Väl hemma så snickrade D ihop en bänk till mig =) Nya sågbordet var tydligen helt perfekt för detta ändamålet ;)

Nu ska vi grilla vildsvin *mums*. Firar med Lokas nya bubbelvatten ikväll - gott gott!


ciao


Give me a break...



Rast nu, dödens trist väder idag ,men nu har det iaf slutat regna. Alltid ngt! Ska spendera timmen ute i växthuset - iaf varmt & skönt där =) D håller på att tvätta garaget med målartvätt, lite i taget så hinner vi nog måla om en månad.

Jobb imorgon med - hoppas verkligen det blir lite sol så man kan vara ute. Alldeles för långa dagar för att göra ingenting.


Lördag ska vi på utflykt =) Spelar ingen roll om det regnar, utflykt med fikakorg blir det iaf!


ciao

Väntan


Just nu känns det bara som om man väntar. Igen.

Same same but different day.


Idag är det lite pärlsortering, p-möte, syster kommer förbi & ev till norrut ikväll.

Jobb tors-fre & sen ledig helg.

Just nu nedräkning till semestern. 15 dagar kvar till första lediga veckan, jobb 3 veckor sen ledig en vecka till, jobb 2 veckor & sen 3.5v ledig =) *me like*

ciao

Kalmar t.o.r


Idag blev en knasig dag. Började med ett par timmars jobb & avslutade med vila hemma i sängen på efm.

Fick en återbudstid på fastlandet som jag tog direkt (hade fått vänta rätt länge annars) idag. Lite krångel med vik men det löste sig ju till slut.
Mkt trevlig läkare denna gång! Synd man inte kan ha husdoktor på fastlandet - hade definitivt bytt om det fung praktiskt!
Domen då? Nja, varken positivt el negativt. Vänta & se helt enkelt & tillbaks om 2 veckor igen för nya prover.
Spännande *not*
Dock så är ngt knas eftersom yrsel & trötthet kommer som en suprise varje gång.

Sambon jobbade sent idag så middagen är i princip avslutad för en liten stund sen. Hemmagjorda bacon-cheese burgare á la Kolstad blev det idag ;)
Mkt gott men efter 1/2 så tog det stopp. Som vanligt nu för tiden. Iofs kanske man ska vara glad att aptiten minskat drastiskt? Suveränt bantningsknep annars!

Imorgon är det P-möte sen kommer syster förbi. Ska visst slinga håret på henne.
Kvällen bjuder på Bingo på Norr ön. I valet & kvalet men det blir kanske en tur dit iaf.


Nu är det en kopp te & sen ska mannen få efterrätt, vit chokladmousse med jordgubbssås =)


ciao

Trött


Tröttheten verkar inte alls vilja gå över. Köpte vitamin & kosttillskott idag, brukar vara duktig på att få i mig mkt grönsaker & frukt men det kanske är ngt som fattas iaf. Ska hur eller hur ta lite prover nästa fredag för att se så allt är bra iaf.


Utvecklingssamtal med chefen stod på schemat idag. Gick bra, inga konstigheter alls. Därefter så blev det lite shopping & så lunch med honey =)
Kaffe på företaget & lite tet med J innan jag for hem & på bankmöte.

Solen har ju t.o.m tittat fram nu så dagen blev rätt bra ändå =)

Toktrött nu så det blir inte mer gjort idag än att fixa middag & rensa tidningshögen.

änglatofflor



Har inte gjort ett knop idag, är ff alldeles för trött för att få ngt vettigt gjort. Ngt konstigt är det iaf. Men, man ska inte motarbeta kroppen har jag hört, så idag har det plöjts igenom bland filmer & boxar ;)

Eftersom det regnar & blåser ute så skriker inte samvetet så mkt heller. Bara när änglatofflorna (dammtussarna)syns...

Nu ska jag iväg på kalas en stund, hoppas att energin kommer tillbaks då. Trevligt sällskap & glada gäster brukar göra susen =)

ciao


trött



Har nog fått ett trötthetsvirus. Helt färdig! Gäspat hela dagen & var farligt nära att somna i soffan på rasten.

Skyller helt på det gråa vädret.

Nu är det sängen - ledig fredag ser jag fram emot!

ciao

Bakdag



Har spenderat dagen framför spisen idag. 8 plåtar med olika sorters bullar blev det! Ett par påsar åker med Daniel in imorgon så de har fikabröd & resten tryckte jag in i frysen. Just nu är den mer än överfull!

Grönsakssoppa med stark korv blev det till middag ikväll. Å knäcke förstås. Runda hela knäcke är godast helt klart! Med smör & god ost på! Knäcke är betydligt mer godare än vanliga torra mackor.
Så knäcke & granny smith äpplen, det är livet det just nu! ha ha, nä skämt & sido.

Gjorde jäkligt goda pajer igår - 3 olika å perfekt till D som matlåda! Vad som är ännu godare till paj är såklart Vitlökssås till! Egengjord ska det vara å så en god sallad med fetaost & oliver. 

Bara mattänk idag men ibland kommer det fullt med middagstips flygande & då är det lika bra att skriva ner el t.o.m laga det när man har energin uppe!

Imorgon är det 9-22 jobb å då tänker jag inte skynda mig hem för att laga mat på rasten. Nä då blir det promenad i slottskogen om vädret tillåter.

Fre fyller M år - kalas såklart på efm! Har  bara presentbekymmer men man får väl hitta på ngt bra.


Nu är det en kopp kaffe & provsmakning av en nybakt kanelbulle =)



Suprise




Finns det ngt godare än Granny Smith äpplen?





inte alltid som man tänkt sig...

Ledig dag idag, ska strax iväg & fika med veronica på stan!
Solen är framme trots att det eg skulle bli regn så fm blev omplanerad än en gång.


Så mkt planering & så omkullkastade.

sol & åter sol

Nu är snart helgen till ändå, går alltid lika fort!
En dags jobb sen 2 dagars ledigt igen. *me like*

Gårdagen spenderade vi såklart utomhus, likaså idag!
I läsidan så var det linne på endast! Nästan högsommarkänsla :D

Middag hos svärfar på efm & nu är det film. Väntar bara på att sambon ska avsluta tel.samtal så vi kan fortsätta titta ;)

Fika med V på tis & ons blir det heldag med pärlor & nytt på shopen.

ciao

Rock


Gårdagen började med att stiga upp tidigt & baka dessert till kvällen. Därefter en tur till Maja på en kopp kaffe.
Hem igen & handla lite.
Fortsätta baka & sen lite plock i trädgården.
På kvällen vankades det grillning hos C & S. Mkt god mat!
En sväng ner till Harrys & rockfesten innan kl slog midnatt. Roligt & hyfsat många känningar. MEN, altså vi har faktiskt blivit gamla. 90 % 20-åringar & urusla bartenders. Drog ner betyget rejält. Banden - nja, men vad kan man eg förvänta sig av lokala borgholms rockband ;)
Dock är jag glad att vi gick dit för nu insåg vi att det är verkligen inte vår melodi längre att hänga på lokal med skränig musik & fulla "småglin".
Nä, tacka vet jag middag & fest hemma med vännerna istället! En tur till puben för en öl är mer än helt ok men där är gränsen sen.
DAnsa är ff roligt men då ska det vara Bra musik ;)

Promenad & hämta cyklarna & sen uppför hela vägen hem & lite nattamat på det gjorde att vi inte var i säng förrän kl 04! Sov till 10.30 idag vilket var välbehövligt men hela fm hinner ju passera innan man ens har fått i sig frukost =/

Trädgårdspyssel hela dagen idag med diverse stopp för spontanfika med vänner som hälsat på.

Nu blir det grillning här på gården!


Trevlig kväll!

RSS 2.0