det närmar sig...

ja nu är det inte många dagar kvar! På lördag kväll går flyget till Mallorca & Viva Sunrise =)
En vecka i solen med ALLT betalt ;) Inte fy skam!


Idag börjar skolan med. Har hämtat hem all info från nätet nu & ska sätta mig en stund & läsa i böckerna.

Ciao

Hatar kvinnor

Igår blev det en tidigt morgonfika med J - tack gumman! Skönt att komma upp i tid ibland =) Efter ett par timmar med skvaller & thedrickande så for jag hemåt igen. Diskade, städade badrummet. Gjorde vit chokladmousse till kvällen osv. Hann med en hel del innan mamsen kom!
Åkte in till stan, förbi Jysk (evigheter sen) för att kolla på några stolar (som var slut) Jag hittade däremot flera skitsnygga saker ! Köpte nya stolsdynor till köket samt ett par tre st fyrkantiga "sittdynor" till bänken i hallen. 25 kr styck för tjocka sköna stora dynor!!! Billigt eller vad!
Hittade också nya zinkkrukor till trädgården, vet precis vart jag ska ha dem! bara handla lite blommor i dem nu =)

Sen var det p-möte i ett par timmar. Lite segt men matnyttigt! Blir lite fler kurser i höst att gå på nu, men genom jobbet denna gång!

D kom & hämtade mig efter ett varv i skoaffären. Imorgon ska det shoppas där ;)

Åkte hem, packade upp dagens shoppingkassar, fixade till maten, dukade. Och sen kom F & P!

Åt middag med efterrrätt & kollade på Män som hatar kvinnor!!!




Bra film! Men så otroligt svårt att få den till nivån där böckerna är. För mkt som var utelämnat men ändå bra så att de som inte läst boken förstår iaf.
Gillarju Nyqvist skarpt så i veckan får den gå på repris en gång till här hemma!
Tackar för en trevlig kväll igår =)

Blev sent, somnade inte förrän framåt 02-tiden så segt idag att gå upp.
Nu är det jobbdags. 9-22 idag- skoj? Nää.....


Salsa

Har bara slappat idag. Så jädrans skönt!

Igår så spenderade jag fm med atts täda & tvätta hemma. Eller ja iaf plocka undan alla pärlor ;)
På tisdag kommer hyllorna! yes =)

SEn besök på VC, tog massa prover - allt var toppen (skönt att veta) men, fick piller utskrivna mot troligen magkatarr,. Hoppas bara  detta går över snart!

Åker ju till Mallis om 2 veckor! =)

Sen hem & byta om, mötte upp mamsen och åkte vidare in till Kalmar. Väntade på att D skulle sluta jobbet sen åkte vi & handlade, lämnade på jobbet sen hämtade vi upp moster med man. Vidare till Söderport där vi mumsade god mat & drack mkt gott. Eller ja de andra gjorde, jag körde ju så fick hålla mig till dem alkoholfria alternativen.
Sen började salsan! jisses vad folk det kom då! tydligen väldigt populärt! Och roligt var det ju med så=) Mammas sambo dansade så höfterna gick ur led ;)

Hemåt efter att ha hämtat upp shoppingkassarna &  lämnat av lite folk.
Somnade efter 02 ngn ng¨ng!Nästan kryss i taket *s*


Idag har det varit lugnt, körde ut D till Stuga nr 2 för lite garagebygge med Ö.
Sen tog jag en tur på stan & kollade alla sommarbutiker som stänger ned nu! Hittade 2 par solglasögon som passar bra att ha när jag är på "semester"!

Sen hem & dona lite i trädgården, klippt av lite visset, lekt med missarna, grejat med hemsidan & läst en bok.

Skönt att bara lufsa runt här hemma utan ngn stress!

Om ett par timmar ska jag hämta upp C & en jädrans massa pizzor til Snickarna, sen blir det pizza & öl kväll för hela gänget!


ciao

jisses...

Har ju hört & sett klipp från denna blogg förut, men idag tog dem upp det på radion åxo!!1 Måste ju bara göra en länk till denna speciella blogg *asg*


http://amandavardet.blogg.se/category/vblogg.html

Energi

Just nu är min energi nere på noll. Den är på högsta nivå när jag jobbar men så fort jag kommer hem så sjunker den below zero liksom.
Men det var visst flera som kände så nu, skön att man inte är ensam om det iaf ;)

Den här tiden på året är ju så underbart skön så det kan ju inte vara höst depp redan liksom. Eller så är det helt enkelt dags att göra ngt annat.
2 veckor kvar.....


Tog en fika med A igårkväll, gjorde upp schemat inför hösten, tror det blir riktigt bra det här! Åkte sen hem & lagade sen middag när honey kom hem. Blir sena dagar för honom nu ett bra tag! Tråkigt för mig, men suveränt roligt för företaget =)

nu är et jobbdags!





bjuder på några bilder på missarna!





sista

Idag var sista bokjobbsdagen! Fick dock frågan om jag inte ville fortsätta lite höst ;)

Sa jag kunde hoppa in ibland, ska ju plugga nu ju ! =)

Har beställt alla böckerna med, billigt & bra *not*

Måste varit lönedag igår eller ngt för det trillade in massor med beställningar, sent en söndagkväll?? Men jag tackar & bugar för det! Så imorgon är det en sväng ut i verkstaden & stämpla silver =)


Missarna tog en liten mus ikväll åxo, kul för dem, mindre roligt för oss som hittade den i v-rummet på mattan....



plaskdixie

Tackar för en trevlig kväll igår! =)


Idag har det slipats & målats på bord & stolar. Kom ju på att vi har andra köksmöbler , som är lite mindre och som antagligen passar lite bättre i köket. Så det blev fram med sandpapper & slipmaskin idag, Har dock 2 st stolar kvar att slipa samt så ska ju allt målas ett par ggr! Men fint blir det =)


Missarna trivs att springa ut & in som de vill, håller sig mest  på altanen & baksidan. Dock så är vår lilla badkatt väldigt intresserad av dammen & vill gärna hoppa i där.
Hon är ju inte riktigt som en katt ska vara utan älskar allt vad vatten heter! Så är man i badrummet så får man hälla upp lite vatten i handfatet så hon får plaska där. Diskar man så blir det en egen skål till henne med vatten så hon får bada lite med!  Och duschar man ska hon sitta på axeln.... =)


Har varit hos M& B på fika idag, grattat iefterskott samt spelat lite kort. Hem & svida om, sen på middag hos svärfar, handla & slänga skräp.
Varit en lång innehållsrik dag idag!

imorgon är sista dagen på bokjobbet. Eller ja, nästan, ska visst hoppa in lite extra nu innan sista sept också.


2 veckor kvar sen börjar skolan! ska bli spännande =)

Sen är det tre veckor kvar tills jag åker till Mallis =)


kräftisar

Nu är jobbdagen slut & vi ska strax iväg på kräftskiva nere istan.



over and out

moral

Fick en rejäl överraskning idag mellan jobb & möte.

Och nu har ju jag fått ett stort problem som jag inte riktigt vet hur jag ska lösa. Eller om det ens är min uppgift att göra. Men det fick ju fart få tankeriet där upp iaf.

Alltså eg har jag INTE skyldighet att rapportera enl lag, men moralmässigt så känns det ju som att det kanske är läge för det.
Å andra sidan ska jag kanske egentligen bara strunta i det.
Gömma öron & ögon inte bry mig.



avslutning

Varit så underbart väder i helgen!

Dåligt med uppdateringar här som vanligt, blir inte mkt nu heller.

Badade i fre -kallt som f-n! Igår var det pyssel i  trädgården med fikabesök titt som tätt. Till fastlandet på kvällen för att hälsa på vänner + nytt hus.
Idag har det grejats lite till.
Sen åkte vi ner till havet för att möta upp M, M, A, Ö & A.
Hade med oss räkor - vanliga + rökta, rökt fisk i olika former & smaker, kex & ostar, vin & öl, grönsaker & dipp.
Njöt lääänge vid havet med gott käk, god dricka, härligt sällskap & massor med bad! 20 grader i vattnet! inte helt fel =)
Ljuvlig "avslutning" på den här sommaren =)

Förhoppningsvis kommer det soldagar igen men jag tror nog inte det lär bli så mkt varmare i vattnet så man kan bada fler ggr.


Imorgon är det jobb igen, ska skicka in best på alla mina skolböcker *dyyyyyyrt*

nytt

Allt är inte bara historia, lite nya tillskott i huset har det också blivit.

Senaste för dagen:


Sony Ericsson w995




Kan inte va annat än helnöjd!

Historia - mer märklig än man kan ana

Är det inte spännande att få höra historian bakom människor & ting? Kanske därför man är så intreserad av auktioner, antikprogram, slott & gamla kloster. Ödeshus & stenruiner, hundraåriga gravar och träd som andas minnen.

Häromdagen kom svärfar förbi, fikade i trädgården med moster + man.
Kom in på kriget i irak & iran - läääängesen (när USA stöttade Irak ekonomiskt &  Iran med vapen ) . Av ngn anledning så har vi en "plåtskiva" framför våran kamin, som eg skulle ha suttit i ett av Saddams Husseins palats! D.s fasters man jobbade där med bygget, och tydligen så blev det en liten skada på en del av dessa "plåtskivor" som skulle monteras in i palatset, så han tog helt enkelt med sig en hem till Sverige och vidare till ön.

Det är inte alla som har ett gnist-skiva som varit i Saddams palats & vänt ;)

Man kan ju alltid diskutera vad "värdet" är av en sådan sak. Alltså inte pengamässigt utan värdet av att berätta. Kanske inte så mycket egentligen,Saddam är ju ingen människa man pratar gott om precis.
Men jag tycker ändå att det är lite häftigt att vi har en sak här hemma , som varit i ett riktigt palats (ser det som ett "tusen&en natt-palats" helst)!








uppdatering

Oj så torrt det var här!

Har haft fullt upp sen vi kom hem från Danmark & skåne!


Tis - åkte till Malmö. Sightseeingade lite på vägen ner, Karlshamn, Bosjökloster & Lund.!
Packade in på vårt "hotell" - vilket läge! super att bo så bra =) Ska vi definitvt göra om!
Myste på kvarterskrogen runt hörnet samt på stan. Otroligt god middag på underbara Elyssé, god öl på mysig pub & roligt att se "teatern" på parkbänkarna vid G.A-torg.

Ons - Efter en god frukost med nybakade frallor från danska kondiset ett kvarter bort, så tog vi tåget till Köpenhamn. Kanonväder! Såg så svart ut på himmlen först men när vi kom av tåget sprack solen upp sen var det 25+ hela dagen, vilken tur! Strosade ströget ner, nyhavn, fredriksborg & andra gator. Mumsade smörrebröd vid havet, drack god öl på pubarna-uteserveringarna. (besökte flera såklart!) Shoppade tills pengarna tog slut, lunchade på Cafe Katz - bästa i stan! Hittade "min" butik åxo som vi hade glömt vart den låg! Underbart! Hittade såklart mängder av ting jag ville ha men nöjde mig med 3 st samt lite presenter till folk här hemma.
Tog tåget tillbaks på efm.
Hem & lasta av allt. Sen blev vi upphämtade av moster med man. Åkte på "sightseeing" genom rosengård & till Jalla Jalla - marknaden. Ha ha -så jävla kul! Inhandlade smink m.m (helt nytt alltså, & märkesvaror som är äkta). För noll & ingenting! gav 200kr för 3 mascaror, 2 puder/foundation & 2 ögonskuggor - mix.   Maybelline, Maxfactor, Vichy, Loreal m.m.m.m
Helt sanslöst billigt!

Sen åkte vi hem till mosters man i Bunkeflostrand (nyaste lght vid öresundsbron) Tjusigt!
Tog därefter bussen in till stan, efter en liten drink på terassen. Hamnade på Mexican restaurang! LÄngesen men helt klart värt att återvända till nästa gång vi åker ner!
Ett par öl/drinkar på Fagans innan vi promenerade hem igen.

Tors -  bagerifrukost igen - sen ihoppackning & försöka få in allt i bilen *s*
Åkte kustvägen hem. Skanör - smygehuk-Ystad osv.
Hittade "agdas Countryshop" precis innan smygehamn - vilka saker! Oh my god! Trodde jag hade kommit till himmelriket! Handle lite (hmm..) till såklart medans D stod utanför & drack kaffe i solen. Var inte lika roligt för honom att gå där inne i en timme ;)
Vidare till Smygehuk & "Södraste butiken" - Precis en sån affär som jag vill ha! Finns ju ingen sån här på ön alls så.... man vet ju aldrig ;)
Hittade lite smågrejer där med såklart !

Vidare till Ystad och eftermiddags-lunch . Strosade gatorna upp & ned ett par ggr. Otroligt vilken mysig stad det är! Man borde verkligen åka dit oftare!
Sen var det hemåt som gällde. Tills vi kom en bit utanför Kristianstad. Körde runt lite bland småbyarna utanför - hittade mysigaste hamnen & jättevillor!
Stannade & fikade precis i tid ;)


Var hemma runt 2130 tiden på kvällen- Då var missarna alldeles galna när vi kom in! M & M har ju varit kattvakter vilket har fungerat utmärkt, men så som de klängde var vi väldigt saknade =)

Fre- tvättdag & vet.tid. 600 kr igen på dem små. Kostar en hel del dem där nu...
Fick bra omdöme hos vet -kul att höra!
På dan kom mormor, syster & malin förbi. Lämnade presenter m.m
Tog sen en tur till Maja - fikade & spelade kort. Hela sthlms-gänget var där med - skoj att träffa alla igen!

Kvällen intogs på altanen med  grillad ryggbiff & en öl. Inte för mig dock - körde ner D till stan för en grabbkväll ute. Jag var glad över att få ha mina CSI avsnitt för mig själv ett par timmar ihop med kelgrisarna!
Hämtade mannen runt 0130snåret sen tog det låååångt id att somna. Jobbångest kryper sig på....

Lör - auktion. Gjorde brie/salami smörgåsar & tog med kaffe. Mötte upp & Mamma & morfar. Stanande en timme sen for jag hem igen. Inge kul alls denna gång. Auktionsroparen fick sig ett par kängor sen hörde jag-. alldeles för dålig!

Fixade lite i dammen när jag kom hem. La de sista plattorna så nu är det äntligen klart! Skönt....
Rensade lite ogräs och grejade i växthuset. Svärfar kom förbi på fika och strax efter han åkt kom D &A förbi! Jisses så länge sen det var vi såg dem! Surrade lite i trädgården innan de for hemåt till Ulricehamn.
På kvällen grillade vi rådjursfilé - vilket inte var helt fel! Är otroligt bortskämda nu tack vara pappa! =)
Tittade på "nätterna vid havet" med Richard Gere - snyft film som heter duga men åh så bra! Kl blev alldeles för mkt så vi hoppade över pub-besöket.

Sön - träffade D.s kusiner från Vetlanda på en fika nere i stan. Sen vidare till Stugan för lite namnsdagsfirande. Fick massa paket =) *me like*
Hem och göra sen lunch - Kantarell & västerbottenpaj. Ska försöka hitta lite mer svamp tror jag. Finns ju inget bättre än egenplockad svamp!
Därefter åkte vi ner & slängde skräp, hade missarna på "promenad", borrade mina hyllor, målade fönster & dörrar (fortsättning från igår), mötte upp mamma & mormor nere vid Klinta för ett kvällsdopp - så jävla kallt i vattnet så känslen har ff inte kommit tillbaks !
Hem & sätta igång grillen - grillade resten av rådjursfilén & myste på altanen med levande ljus.

Och nu är det lite bokplock en stund innan jobbet börjar i morgon!

Måste säga att det har varit en snabb semester i år! Även sommaren har dragit förbi fort. Men en månad kvar sen blir det ju lite ledigt från jobbet om inte annat =)

ciao!




RSS 2.0