invasion

nu har årets största invasion börjat. SKördefesten är igång & turisterna invaderar ön igen.

Åkte ner & handlade lite igår på dan och jisses vad folk! Att hemodlade pumpor, egengjord marmelad & potatis från byns bonde kan dra så mkt folk?!
Det är säkert roligt för "utomstående" men som "infödd" är det lite tröttsamt faktiskt. Enda som är lite småroligt är ju att vid en ev utgång på lokala puben så kan det ju vara lite nytt folk som hinkar öl & som man inte sett förut. Annars är det rätt trist med utelivet här vintertid. Alltid samma folk, alltid samma som går hem med ngn som inte är personens fru, alltid samma person som fyllnar till mest, alltid samma trista personer som tror de är guds gåva till mänskligheten.
Å alltid samma folk som ALLTID ska gå till Robinson & försöka sjunga, exakt samma låtar som alltid sjungs, exakt samma buttra svar  från stans "underhållare" & exakt samma j.a trista utekväll.

Nä, i år bojkottar vi Ölands uteliv på vinter & flyr över bron istället. Tjohoo!

Lovade svärmor att hjälpa henne en stund imorgon & kränga tovade kreationer i form av pumpor, får mm mm mm.
På torget. Jo men åh så roligt! Ska ta med lite nytt som jag gjort åxo då ;) (bara för att...liksom)
Nä men , hade man haft tid & ork så skulle man ju gjort typ mängder med sylt,mos , marmelader osv - hällt på fina burkar med snygg etikett & sålt dyrt till turisterna som , uppenbart, tycker att det går att betala hur mkt som helst för lite hemlagad äppelmos.

Kanske en idé till nästa år? *s*



Ska ha tel.möte med chefen strax, sen till K-guta & hämta mina smycken som varit utlånade, därefter till A  för en snabb fika & sen hem för att fixa tvätt, helgstäd osv osv.

Vi kör på förra fredagens (nästan) mattema ikväll åxo. Pepparmarinerad ryggbiff, klyftpotatis , hemgjord beasås & vitlöksbröd & fetasallad.



ciao

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0