bf+6



Sovit totalt 4 h idag. 2h i natt & 2 h i dag på fm. Otroligt generöst! Tackar vi för....


Har iaf stökat undan en hel del idag trots bristen på sömn & zombievarningen som är här i huset.
Ner till stan idag på dan, storhandlat (bara var tvungen att göra det idag av ngn konstig anledning?!) Så nu är frysen mer än överfull igen & kylen & skåpen är knappt stängningsbara. Men, vi har ju mat så vi klarar oss i ett par månader nu ;)
Lämna filmer, posta beställningar, lämna/hämta böcker, hämta paket, lämna in lottot & så en sista koll hos BM.
140 i hjärtljud denna gång & allt annat var bra det med. Ff fixerad men ingen tendens till att vilja komma ut.
Blev lite orolig ett tag för hon hittade inte hjärtat först (hade vänt sig med ryggen till höger denna gång legat till vänster hela tiden innan) men det tickade på så fint så. Men sekunderna blev ju till lååånga minuter innan man hörde hjärtat *puh*
Ny BM idag också för min ord är på semester. Dock var denna nästan bättre =) Rolig, mer info & så lite mer "mjuk" typ. Ja ja, Bra var hon iaf =)

Slängde mig i soffan & avverkade ett CSI avsnitt innan disken blev diskad & nu funderar jag på om jag ska slänga ihop ngt matbröd & kanske en sockerkaka innan maten ska börja lagas. Chili con carne blir det idag. På färs, snabbt & enkelt. Imorgon kör vi på värsta långkoket med högrevsgryta.

Funderar på att plocka ner alla pysselscrap saker som ff ligger framme på bordet. Meeen, det gör jag kanske imorgon istället...

Har ett riktigt bra recept på filmjölksbröd. Kräver att man har en del ingred hemma men de räcker ju länge så blir många bröd av det.

Receptet:

Filmjölkslimpa 1st

4,5 dl filmjölk
1 dl mörk sirap

1 dl hasselnötter grovhackas
1 dl vetekross
1 dl rågkross
1 dl havregryn
2,5 dl grovt rågmjöl
3 dl vetemjöl
1 dl linfrö
1 dl solrosfrö
1,5 tsk salt
1,5 tsk bakpulver
1,5 tsk bikarbonat
Blanda alltihop och häll i en avlång brödform klädd med bakpapper.
Gräddas i nedre delen av ugnen ca 45 min 200*

MAn kan ju naturligtvis blanda ner lite vad som man har hemma. Brukar hälla i lite valnötter, lingonsylt, pumpakärnor  m.m. ibland.

Saftigt blir det & nyttigt är det med, håller sig bra & är ff lika gott efter ett par dagar.
Nybakat bröd brukar ja annars bli torra & trista nästan dan efter t.o.m. men inte detta.




Nu var sambon på väg hem, sen dag idag med. Bäst att passa på ;) Dags att ta på sig köksförklädet & fram med mjölpåsen!







Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0