Advent







Nu är det julpyntat här hemma för 1:a advent.  ÄLskar verkligen den här tiden & att det kom en massa vitt lagom til helgen är ju bara ett stort plus =) Nu kan det få vara vinter ett bra tag =)

Gårdagen bestod av en tur till F-staden. Iddes inte gå runt på skoaffären & leta efter kängor så fick hjälp av en väldigt trevlig tjej som servade mig med olika modeller medans jag vilade på en stol ;)
Otroligt knasigt att man inte frågar oftare när man är i en butik, istället kutar man runt som en galning & kommer oftast ut tomhänt men genomsvett .
Hittade iaf 2 par skor , ett par goretex & ett par ecco. Dem ena snygga & de andra var rätt fula men supersköna & perfekta för kommande barnvagnspromenader runt byn! Dyrt blev det men lika bra att köpa när manhittar sköna & bekväma skor som har det man kräver (varmfodrade & vattentäta).

Blev en fin julig klänning också samt en kofta & så fler mammaleggings.  Å så kunde jag ju inte motstå en sån där mjuk gosig björnbody typ till den lilla ;) Otroligt svårt att låta bli att handla för mkt! Vill inte ha mängder med kläder m.m.  ifall ngt skulle gå snett.

Spenderade sen gårdagskvällen med god mat, strök lite tvätt, läste en bra bok & bara tog det lugnt.
Somnade faktiskt hyfsat tidigt & fått bra med timmar i natt. Är dock trött igen nu så funderar på att ta en efmvila.

Har tvättat de kläder samt bäddset, lakan, filt osv till den lilla, steriliserat det som ska göras & så packat BB-väskan. 5 veckor kvar nu lite drygt!
Har bara förlossningsbrevet kvar men har nada aning om vad man ska skriva.
Vaggan är målad 1 gång & imorgon ska vi kolla på madrasser som passar. Den har ju inte de standardmått som dagens vaggor har eftersom Daniels farfar en gång snidat den till honom å då tnkte man kanske inte på vilken storlek dagens madrasser  har ;)
Men det kan ju inte vara så svårt att klippa till själv?
Har ju en mormor som älskar att sy & greja & har tid till det också så hon har fått ett par uppdrag ;)

Nästa vecka får vi priserna på skötbord, spjälsäng m.m. s då ska det beställas också. Sen är faktiskt det mesta klart.
Lite småinköp kvar bara.
Hur eller hur, nästa vecka kan bebisen komma när den än behagar =)


Ska till BM på torsdag & sen på efm är det besök på förlossningen. Spännnade!
Hoppas man inte ökat i vikt för mkt bara, batterierna har tagit slut i vågen här hemma & jag har helt glömt att köpa nya. 7kg+ totalt hittills tycker jag ändå är bra. Kusinen min gick ju upp 24kg!
Å så förhoppningsvis så går man ner de kilona sen när den lilla är ute. Och kanske mer om man kan amma =)

Såg den HÄR artikeln nyss - fy alltså! Känner ju några som gjort en sådan Op men tyvärr är det bara en av dem som inte haft några större problem ad jag vet iaf. De andra har varit på akuten i skyttetrafik t.o.m ett år efteråt & mått skit hela tiden. Inte ett dugg värt det tycker jag om riskerna är så stora!

Nu är det lite sen lunch här - gårdagens fläskfilégryta blir det med god färsk pasta till.
Ikväll är det nämligen  Byfest hos bonde nr 2 på Solbacka Ska bli skoj! =) Händer alltid en massa roligt som det kan skvallras om i byn sen ,. ha ha!
Nä men det brukar vara riktigt roligt faktiskt med god mat & massor med skratt!

Trevlig lördagkväll på er!








Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0