Historia - mer märklig än man kan ana

Är det inte spännande att få höra historian bakom människor & ting? Kanske därför man är så intreserad av auktioner, antikprogram, slott & gamla kloster. Ödeshus & stenruiner, hundraåriga gravar och träd som andas minnen.

Häromdagen kom svärfar förbi, fikade i trädgården med moster + man.
Kom in på kriget i irak & iran - läääängesen (när USA stöttade Irak ekonomiskt &  Iran med vapen ) . Av ngn anledning så har vi en "plåtskiva" framför våran kamin, som eg skulle ha suttit i ett av Saddams Husseins palats! D.s fasters man jobbade där med bygget, och tydligen så blev det en liten skada på en del av dessa "plåtskivor" som skulle monteras in i palatset, så han tog helt enkelt med sig en hem till Sverige och vidare till ön.

Det är inte alla som har ett gnist-skiva som varit i Saddams palats & vänt ;)

Man kan ju alltid diskutera vad "värdet" är av en sådan sak. Alltså inte pengamässigt utan värdet av att berätta. Kanske inte så mycket egentligen,Saddam är ju ingen människa man pratar gott om precis.
Men jag tycker ändå att det är lite häftigt att vi har en sak här hemma , som varit i ett riktigt palats (ser det som ett "tusen&en natt-palats" helst)!








Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0